REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto šiaurinėje dalyje, Fabijoniškėse, vieno kiemo gyventojai kas vakarą, laikrodžio rodyklėms artėjant prie 19 valandos, išeina į savo balkonus ir tampa įspūdingo reginio liudininkais. Čia jie maždaug 10-15 minučių klausosi Simono Indrašiaus leidžiamos muzikos, minutę ploja medikams ir visi kartu išgyvena bendrystės jausmą.

Vilniaus miesto šiaurinėje dalyje, Fabijoniškėse, vieno kiemo gyventojai kas vakarą, laikrodžio rodyklėms artėjant prie 19 valandos, išeina į savo balkonus ir tampa įspūdingo reginio liudininkais. Čia jie maždaug 10-15 minučių klausosi Simono Indrašiaus leidžiamos muzikos, minutę ploja medikams ir visi kartu išgyvena bendrystės jausmą.

REKLAMA

„Mintis kilo visiškai netikėtai, antrąją karantino dieną. Aišku, jau buvau matęs ir užsienio pavyzdžius, nes ten karantinas anksčiau prasidėjo, ypač Italijoje.

Aš taip visiškai paprastai pagalvojau, kad pasiimsiu vieną kolonėlę ir paleisiu tiesiog muzikos. Bet tuo pačiu norėjau, kad tai turėtų ir gražią idėją – padėkoti tiems, kurie dabar dirba ir tvarkosi su šita situacija“, – idėjos pradžią prisimena Simonas.

Iškart sulaukė didžiulio palaikymo

Pirmiausia jis atsiklausė kaimynų, ar jie neprieštarautų, kad vaikinas kiekvieną vakarą leistų muziką ir padarytų tokį mini renginį jų kieme.

REKLAMA
REKLAMA

„Paklausiau, ar tai jiems netrukdytų, ir visi labai labai palaikė tokią idėją. Tai aš taip ir pasiėmiau tik ne vieną, o dvi kolonėles, dar ir keletą šviesų, nes pagalvojau, kad būtų labai gražu, jei šviestų Lietuvos vėliavos spalvos“, – pasakoja S. Indrašius.

REKLAMA

Jau po pirmo vakaro ši iniciatyva apskriejo socialinius tinklus ir visiems suteikė daug gerų emocijų.

„Keletas žmonių nufilmavo, įsidėjo į feisbuką ir ten buvo bomba. Tas pirmasis video, jei neklystu, yra peržiūrėtas virš 300 tūkstančių kartų, paplito po visus socialinius tinklus. Ir aš supratau, kad tai turbūt yra geras būdas suvienyti žmones, sukviesti juos paploti ir taip padėkoti“, – sako Simonas.

Sugalvojo specialią programą

Kiekvieno vakaro programa yra tokia: pirmiausia skamba daina „Šaukiu aš tautą“, tada aidi plojimai medikams ir nuskamba dar viena, kiekvieną vakarą skirtinga linksmesnė daina.

REKLAMA
REKLAMA

„Kadangi esu didelis Lietuvos patriotas, man yra labai gražūs Vytauto Kernagio žodžiai: „Šaukiu aš tautą“. Tai aš tą savo mini projektuką ir pavadinau #ŠaukiuAšTautą.

Man svarbiausia yra skleisti šią žinią ir dėkoti žmonėms, kurie tvarkosi su šita situacija, nes žmonių yra begalė. Ir medikai, ir policininkai, ir vaistininkai, ir ugniagesiai, ir viešojo transporto vairuotojai, ir maisto prekių parduotuvių pardavėjai – pažiūrėkim, kokiom sąlygom jie dirba. Tai tiesiog norisi visiems padėkoti, tokia yra pagrindinė esmė.

O po tų visų padėkų dar yra ir daina, tam bendruomeniškumui, tokiam mini vakarėliui, susivienijimui, pakelti nuotaiką visiems, kurie yra namuose“, – dalijasi iniciatyvos sumanytojas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apsilankė netikėtas svečias

Simonas pasakoja, kad vieną vakarą renginyje sulaukė ypatingo svečio, iš kurio vėliau gavo ir asmeninę žinutę.

„Vieną vakarą atėjo Vytautas Kernagis jaunesnysis, maestro sūnus. Jis norėjo pasižiūrėti, paklausyti ir tada man parašė, kad labai gražiai viskas vyksta ir kad jis tikisi, jog tėvelis šypsosi šiuo metu danguje tai matydamas“, – atskleidžia vaikinas.

Tas apsilankymas ir tokie išgirsti žodžiai dar labiau įkvėpė Simoną.

„Man tai įgavo dar didesnę ir svarbesnę prasmę. Tokią jaučiu kaip ir atsakomybę nešti tą žinią“, – tikina S. Indrašius.

Sutelkė žmones

Šiandien šioje akcijoje jau dalyvauja ne tik Simono kaimynai. Žinia sklinda ne tik po Lietuvą, bet ir po visą pasaulį.

REKLAMA

„Vyksta tiesioginė transliacija internete, mano žiniomis, ją žiūri lietuviai iš Danijos, Kipro, Švedijos, Jungtinės Karalystės. Taip pat ateina ir žmonių iš aplinkinių rajonų, iš aplinkinių namų, kur nesigirdi taip, kaip pas mus kieme. Žinoma, aš prašau nesiburiuoti ir nepažeisti tų karantininių taisyklių.

Visada aiškiai pasakau, kad, jei bus per dideli susibūrimai, aš turėsiu tai nutraukti vardan visų sveikatos ir gerovės. Kai kurie privažiuoja su mašinomis, neišlipę iš jų klausosi, palaiko. Kaimynai ant balkonų kabina kalėdines lemputes, visi kartu būna, ploja. Jausmas tikrai yra labai geras“, – su užsidegimu pasakoja Simonas.

REKLAMA

Jis sako, kad ši iniciatyva padėjo sutelkti ir kaimynus, tapti visiems tarsi maža bendruomene ir net šeima.

„Džiaugiuosi, kad tarp kaimynų dabar atsiranda didelis bendruomeniškumas. Pavyzdžiui, pas mus namie buvo pradėjęs dušo čiaupas leisti vandenį, tai aš pasiskundžiau toj transliacijoj ir man kaimynai atnešė ir prie durų paliko reikalingus įrankius, kad galėčiau susitvarkyti.

Pasiskundžiau, kad nebus galima į lauką išeiti be apsauginės kaukės, o aš jų taip ir negavau nusipirkti. Tai man į pašto dėžutę kaimynė įmetė tikrai geras kaukes daugkartinio naudojimo ir padėkojo už nuotaiką, už bendruomeniškumą. Tai va toks tas jausmas, jis nerealus tikrai“, – džiaugiasi Simonas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Stengiasi skatinti žmonių sąmoningumą

Vaikinas neslepia, kad prieš kiekvieną vakarą jaudinasi, nes jaučiasi atsakingas prieš visus tuos žmones.

„Labai atidžiai renkuosi žodžius, ką pasakyti, kad nebūtų jokių politikavimų. Ir visus raginu mažiau apie politiką šnekėt, o šiuo metu susitelkt. Stengiuosi be reikalo nieko ten nekalbėti, jei yra kažkokie pasikeitimai dabartinėje situacijoje ir manau, kad aš galiu tą žinią paskleisti, tai aš tai ir padarau.

Bandau paprotinti žmones, kad jie liktų namuose. Kartais ir nieko nesakau, tiesiog paprašau paploti, palinkiu gero vakaro, būti vieningiems, būti sveikiems, o kartais apie kokią problemą pakalbu daugiau“, – sako S. Indrašius.

REKLAMA

Jis akcentuoja, kad, nors kai kam gali taip pasirodyti, tačiau šių vakarų pagrindinis tikslas nėra pramogauti.

„Pagrindinis akcentas yra susivienijimas. Noriu pabrėžti, kad šitie susitikimai, tai, ką aš darau, jie nėra skirti pasitūsinimui, ar kažkokiam specialiam atsipalaidavimui ir labai gerai nuotaikai. Tai yra tik tam, kad pavyktų visus surinkti į vieną vietą“, – idėjos tikslą pabrėžia vedėjas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų