REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) praneša, kad šią savaitę Kalvarijų turgaus ir Gariūnų verslo parko prekybininkai sulauks ypatingo VMI specialistų dėmesio – kol vieni specialistai Kalvarijų turgavietėje ir Gariūnų verslo parke padės pildyti deklaracijas, kiti mokins išmaniai tvarkyti apskaitą, naudojant vieną iš naujausių e. VMI paslaugų – virtualų buhalterį i.APS.

„Mokesčių inspekcija visada stengiasi atsižvelgti į mokesčių mokėtojų poreikius, o glaudžiai bendradarbiaujant su Lietuvos smulkiojo verslo asociacija ir reaguojant į išsakytas pastabas ir siūlymus, suprantame kokia svarbi ir reikalinga yra mūsų pagalba prekybininkams padedant teikti laiku ir tinkamai užpildytas metines gyventojų pajamų deklaracijas. Beje, tai yra ne pirmų metų praktika – į turgavietės teikti pagalbą pildant deklaracijas vykstame jau nuo 2014 m., tačiau šių metų ypatumas tas, jog vyksime ne tik į Gariūnų, bet ir į Kalvarijų turgavietę, taip pat mokinsime naudotis VMI sukurtu virtualiu buhalteriu i.APS, kuris padeda sutaupyti laiko fiksuojant apskaitos duomenis bei išrašant sąskaitas-faktūras e. būdu.“, – sako Vilniaus AVMI viršininkė Virginija Ginevičienė.

Gariūnų verslo parko Maisto turguje VMI specialistas pagalbą teiks balandžio 9, 11, 16, 18 d. nuo 9 val. iki 13 val. Kalvarijų turgavietėje VMI specialistas pagalbą pildant deklaracijas teiks balandžio 10,12 ir 17 d. nuo 9 iki 12 val.

REKLAMA
REKLAMA

VMI primena, kad prekybininkai, norintys turgavietėse su VMI specialisto pagalba pateikti metines pajamų deklaracijas, turi su savimi turėti e. bankininkystės prisijungimus arba VMI išduotas kliento identifikavimo priemones. Iki šiandien VMI jau sulaukė per 739 tūkst. pajamų deklaracijų už 2018 metus, daugiau nei 28 tūkst. turto deklaracijų, 66 tūkst. prašymų skirti paramą. Praėjusiais metais buvo gauta virš 1,9 mln. pajamų deklaracijų, apie 122 tūkst. turto deklaracijų ir 383 tūkst. gyventojų prašymų skirti paramą įvairioms organizacijoms.

Verslininkams, kurie pajamas ir išlaidas tvarko popieriniuose žurnaluose, VMI turi gerą naujieną: VMI specialistai balandžio 9 d. 9 ir 12 val. atvyks į Gariūnų verslo parką ir parodys kaip naudoti i.APS. VMI primena, jog virtualus buhalteris i.APS — tai VMI sukurta nemokama e. paslauga, skirta gyventojams, vykdantiems individualią veiklą pagal pažymą ar įsigijus verslo liudijimą. Šiuo metu i.APS virtualaus buhalterio paslauga jau sėkmingai naudojasi daugiau nei 1,1 tūkst. individualios veiklos vykdytojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų