REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasaulio miestų, kuriuose geriausia gyventi, reitinge Vilniui vėl atiteko 81 vieta.

Pasaulio miestų, kuriuose geriausia gyventi, reitinge Vilniui vėl atiteko 81 vieta.

REKLAMA

Geriausios gyvenimo kokybės miestų reitinge, kurį kasmet skelbia įtakinga JAV konsultacijų įmonė „Mercer“, Lietuvos sostinė lenkia ir Taliną, kuris atsidūrė 86 vietoje, ir Rygą, kuriai atiteko 90 vieta.

Vilnius pralenkė ir Varšuvą, kuri šių metų reitinge užima 82 vietą. Maskvai 231 didmiesčio sąraše atiteko 167 vieta, Kijevui – 173-čia, o Minskui – 188-ta.

Tuo tarpu geriausios gyvenimo kokybės miestu dešimtus metus iš eilės buvo pripažinta Viena.

Antroje vietoje atsidūrė Ciurichas, o trečiąją pasidalijo Miunchenas, Vankuveris ir Naujosios Zelandijos Oklandas.

Į geriausiųjų dešimtuką taip pat pateko Vokietijos Diuseldorfas (6 vieta) ir Frankfurtas (7 vieta), Kopenhaga (8 vieta), Ženeva (9 vieta) ir Bazelis (10 vieta).

REKLAMA
REKLAMA

Londonui atiteko 41 vieta, o Paryžiui – 39-oji, nors vykdant tyrimą, kuris buvo atliktas 2018 metų rugsėjo–lapkričio mėnesiais, nebuvo atsižvelgta į „geltonųjų liemenių“ Prancūzijoje rengtus protestus prieš vyriausybę.

REKLAMA

„Mercer“ sąrašas yra sudaromas kaip rekomendacijas keliose šalyse veikiančioms įmonėms, kurios nori savo darbuotojus siųsti į užsienį.

Jis rengiamas remiantis 39 kriterijais, įskaitant būsto prieinamumą, politinį stabilumą, nusikalstamumo lygį, pramogas, oro taršą, infrastruktūrą, sveikatos apsaugos sistemą, švietimo sistemą ir ekonomikos būklę.

"Mercer" šį reitingą skelbia nuo 2007 metų. Atskaitos tašku laikomas Niujorkas, kuriam kasmet skiriamas 100 punktų gyvenimo lygis ir su kuriuo lyginami gyvenimo lygio rodikliai kituose miestuose. Niujorkui šių metų reitinge atiteko 44 vieta.

Paskutinės vietos šių metų geriausios gyvenimo kokybės miestų sąraše atiteko Irako, Centrinės Afrikos Respublikos ir Jemeno sostinėms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų