REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jungtinės Valstijos penktadienį netikėtai įvedė naujus beveik 2 mlrd. JAV dolerių vertės muitus aliuminio importui.

Jungtinės Valstijos penktadienį netikėtai įvedė naujus beveik 2 mlrd. JAV dolerių vertės muitus aliuminio importui.

REKLAMA

Muitai bus taikomi aliuminiui, importuojamam iš 18 šalių, kurias Prekybos departamentas kaltina dempingu, įskaitant Vokietiją, Ispaniją ir Braziliją.

JAV prekybos sekretorius Wilburas Rossas teigė, kad į sąrašą nėra įtraukta Kinija, tačiau ji yra iš dalies atsakinga už aliuminio lakštų importo augimą, kuris gali pakenkti vietos gamintojams.

„Tai, kas iš tikrųjų vyksta, yra tai, kad Kinijos pertekliniai pajėgumai buvo mesti į kitas rinkas. Tai savo ruožtu sutrikdo vietos gamybą, kurios pajėgumų pertekliai tuomet dempinguoja mūsų rinką“, – pareiškė W. Rossas kanalui „Fox Business Network“.

„Tai labai sudėtinga schema, tačiau jos grynasis rezultatas yra didelis dempingas JAV, ir mes tai sprendžiame“, – pareiškė W. Rossas.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiausi muitai įvesti Vokietijai ir Brazilijai, atitinkamai beveik 353 ir 137 procentai. 

JAV praėjusiais metais iš Vokietijos importavo aliuminio už beveik 287 mln. JAV dolerių, iš Brazilijos – už 97 mln. JAV dolerių.

REKLAMA

JAV nedelsdama pradės rinkti importo muitus, kad kompensuotų aliuminio lakštų kainas, kurios nesiekia gamybos sąnaudų arba kurias padeda palaikyti nesąžiningos subsidijos, sakoma Prekybos departamento pranešime.

Departamentas gali panaikinti sprendimą vasario pabaigoje, o jį taip pat dar turi įvertinti JAV Tarptautinės prekybos komisija. Galutinis sprendimas bus priimtas 2021 metų balandžio 5 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų