REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Indijoje areštuoti du broliai, įtariami savo 12-metės sesers išžaginimu ir nužudymu, trečiadienį pranešė policija.

Indijoje areštuoti du broliai, įtariami savo 12-metės sesers išžaginimu ir nužudymu, trečiadienį pranešė policija.

REKLAMA

Minimu atveju taip pat areštuotas mergaitės 40 metų dėdė, be to, policija ieško vyriausio aukos brolio. Nužudyta mergaitė buvo rasta centrinėje Madhja Pradešo valstijoje praėjusią savaitę.

Kaltinamieji iš pradžių bandė versti kaltę kitai šeimai, bet Sagaro rajono policija išsiaiškino neatitikimus jų pareiškimuose ir suprato, kad yra dingęs vyriausias brolis.

„Tai buvo svarbi užuomina, – telefonu naujienų agentūrai AFP sakė rajono policijos vyresnysis inspektorius Amitas Sanghi. – Visi šie vyrai (trys broliai ir dėdė) dalyvavo žaginant mergaitę, o kai ji pagrasino pranešti policijai, jie ją pasmaugė, pjautuvu nupjovė galvą ir išmetė palaikus.“

Pasak A. Sanghi, skrodimas patvirtino, kad auką išžagino keli nusikaltėliai.

„Tokio nusikaltimo nemačiau per visą savo gyvenimą. Net advokatai sakė nenorintys atstovauti kaltinamiesiems šioje byloje“, – pridūrė pareigūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Indijoje lytinių nusikaltimų prieš nepilnamečius statistika labai liūdna. 2016 metais buvo užregistruota daugiau kaip 36 tūkst. tokių atvejų, rodo naujausi prieinami vyriausybės duomenys.

REKLAMA

Jungtinių Tautų vaiko teisių komitetas 2014 metais nurodė, kad trečdalis išžaginimų aukų Indijoje yra nepilnamečiai. Beveik pusė nusikaltėlių yra aukoms pažįstami žmonės.

Lytinių nusikaltimų šalyje nemažėja, nors po studentės mirtimi pasibaigusio grupinio išžaginimo Delyje 2012 metais buvo peržiūrėti ir sugriežtinti atitinkami įstatymai ir paspartinti teismo procesai.

Tas nusikaltimas, kuris buvo išprovokavęs masinius protestus, atkreipė dėmesį į augantį smurto prieš Indijos moteris lygį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų