REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sugniuždyta mama papasakojo, kaip jos vėžiu sergantis vyras prieš mirtį negalėjo apkabinti dvimetės dukros, nes jai pasireiškė koronaviruso simptomai ir mergaitė turėjo būti izoliuota.

Sugniuždyta mama papasakojo, kaip jos vėžiu sergantis vyras prieš mirtį negalėjo apkabinti dvimetės dukros, nes jai pasireiškė koronaviruso simptomai ir mergaitė turėjo būti izoliuota.

REKLAMA

Jess Hammond (30) iš Devono, Jungtinės Karalystės, papasakojo, kad šiuo metu jai ir taip reikia bandyti susitaikyti su tuo, kad jos 30–mečiui vyrui Tomui gyventi liko labai nedaug laiko – jam paūmėjo dar paauglystėje diagnozuotas smegenų vėžys.

Tačiau kai poros dukrai Poppy pasireiškė koronavirusui būdingi simptomai, tai reiškė, kad abiem joms nebėra saugu būti su Tomu jo palatoje ligoninėje.

Priverstinis išsiskyrimas šeimai buvo labai sunkus, nes su tėčiu pasimatyti negalėjo ir vyresnis Tomo sūnus Joshas iš pirmos santuokos. Vyro būklė tuo metu buvo tokia sunki, kad buvo neaišku, ar sūnus dar spės pamatyti tėtį.

Laimei, Tomas paskutinėmis savo gyvenimo savaitėmis galėjo grįžti namo ir būti su šeima. Jį keturis kartus per dieną lankė paliatyvinės slaugos specialistai iš ligoninės, o neseniai Tomas mirė – jo žmona Jess tuo metu buvo su juo, rašoma dailymail.co.uk.

REKLAMA
REKLAMA

„Paskutinę Tomo gyvenimo dieną praleidome labai gražiai – susirinko visi jo draugai ir šeimos nariai, kaip jis ir norėjo, – sakė Jess. – Vakare su juo likau tik aš. Sėdėjau šalia jo lovos ir sakiau jam tuos pačius gražius dalykus, kuriuos jis vakare sakydavo Joshui ir Poppy. Tada jis tiesiog užmigo. Atrodė, kad jis palaukė, kol visi kiti išeis, kad paskutines akimirkas galėtume praleisti tik mes dviese.“

REKLAMA

Dabar Jess dalinasi šia istorija Paliatyvinės slaugos savaitės proga (kiekvienais metais ji minima spalio 5–11 dienomis) – šiuo laikotarpiu skleidžiama žinia apie tai, kaip nelengva rūpintis paskutines gyvenimo dienas skaičiuojančiais pacientais.

Tomui migrenos priepuoliai prasidėjo dar 15 metų, ir laikui bėgant vis blogėjo.

Kai Poppy jau nebereikėjo būti izoliacijoje, Jess vaikus nuvežė tiesiai į slaugos namus, kur su slaugytojos pagalbą jie galėjo tėtį pamatyti nors pro langą.

„Tik pamačiusi tėtį Poppy pasileido bėgti pas jį, – prisimena Jess. – Ji rankytę pridėjo prie stiklo ir Tomas padarė tą patį. Buvo labai gražu, bet liūdna, nes visi labai norėjome tiesiog apsikabinti. Tiesiog esu labai dėkinga, kad turėjome bent tą laiką.“

REKLAMA
REKLAMA

Tomas buvo gydomas kitoje ligoninėje, bet tuo metu, kovo mėnesį, prieš kelias savaites jis buvo perkeltas į paliatyvinės slaugos namus.

Jess sako, kad jos vyras buvo „pats mieliausias, paprasčiausias žmogus, kokį galima sutikti“. Ji papasakojo, kad Tomas slaugos namuose jautėsi labai patogiai – jam tai buvo „kaip atostogos“, pro langą matėsi jūra, o taip pat atvažiuodavo gėrimų vežimėlis.

Ji pridūrė, kad šeima galėjo dažnai lankyti Tomą – Joshas su tėčiu žaisdavo „X–box“, o Poppy persirenginėdavo žaidimų kambaryje. Tačiau prasidėjus pandemijai lankymo valandos buvo labai apribotos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų