REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Eurolygoje nuo 2008-2009 metų sezono pradėta vykdyti ketvirtfinalio serijų iki 3 pergalių istorija yra palanki Kauno „Žalgiriui“.

Eurolygoje nuo 2008-2009 metų sezono pradėta vykdyti ketvirtfinalio serijų iki 3 pergalių istorija yra palanki Kauno „Žalgiriui“.

REKLAMA

Ketvirtadienį Stambule laimėję Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai perėmė namų aikštelės pranašumą, o lygos istorijoje tokį statusą įgavusios komandos dažniau laimėdavo seriją nei ją pralaimėdavo.

Nuo 2008-2009 m. sezono Eurolygoje viso sužaista 40 ketvirtfinalio serijų.

Beveik pusė jų (19) prasidėjo lygiai taip pat, kaip ir „Žalgirio“ bei Stambulo „Fenerbahče“ serija – žemesnę vietą reguliariame sezone arba TOP16 etapo varžybose iškovojusi komanda per pirmąsias dvejas rungtynes išvykoje sugebėdavo perimti namų aikštelės pranašumą.

Net 18 kartų (iš 19) tokiais atvejais serijos rezultatas buvo 1 – 1 ir vos kartą žemesnę poziciją turėjęs klubas į savo namų aikštelę atvyko pirmaudamas serijoje 2 – 0.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtfinalyje po dviejų rungtynių namų aikštelės pranašumą perėmusios komandos triumfavo 10-yje iš 19-os tokių serijų.

Verta pažymėti, kad prie teigiamo žemesnę poziciją užėmusių komandų balanso pernai prisidėjo pats „Žalgiris“.

REKLAMA

Tada Š. Jasikevičiaus kariauna iš Pirėjaus taip pat grįžo perėmę namų aikštelės pranašumą (1 – 1), bei galiausiai laimėjo seriją 3 – 1.

Lygiai tokiu pačiu rezultatu (3 – 1) baigėsi net 9 iš 10 serijų, kai namų aikštelės pranašumą perėmusios komandos triumfuodavo ketvirtfinalyje.

Vienas iš Eurolygos ketvirtfinalių istorijos punktų „įpareigoja“ kauniečius laimėti seriją jau Lietuvoje.

Pasirodo, kad visus 6 kartus, kai namų aikštelės pranašumą praradusios ekipos galiausiai jį susigrąžindavo, jos savo arenoje visada laimėdavo ir lemiamą penktąjį serijos susitikimą.

REKLAMA
REKLAMA

Per visą lygos istoriją užfiksuoti 3 atvejai, kai esant rezultatui 1 – 1 namų aikštelės pranašumą susigrąžinusi ekipa savo žiūrovų akivaizdoje suklupdavo abu kartus, bei ketvirtfinalio seriją pralaimėdavo 1 – 3.

Eurolygoje jau trečią sezoną iš eilės žaidžiamas dviejų ratų reguliarusis sezonas ir nėra vykdomos TOP16 etapo varžybos.

Per šį laiką žalgiriečiai užfiksavo antrąjį atvejį, kai aštuntoje pozicijoje likusi ekipa po dvejų rungtynių perima namų aikštės pranašumą.

Pirmą kartą tai įvyko 2017 metais, kai Madrido „Real“ ir Stambulo „Daruššafaka“ serijos rezultatas po dvejų rungtynių buvo 1 – 1.

Visgi, tada turkų klubas namuose pralaimėjo abejas akistatas ir „Real“ triumfavo serijoje 3 – 1.

„Žalgirio“ ir „Fenerbahče“ akistatos Kaune vyks ateinantį antradienį (balandžio 23 d.) ir ketvirtadienį (balandžio 25 d.).

Abiejų dvikovų pradžia – 20 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų