REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus „Žalgirio“ vadovai surado dar vieną trūkstamą detalę komandos komplektacijos dėlionėje. Sostinės klubas pasirašė sutartį su saugu iš Ispanijos Pau Moreriu.

Vilniaus „Žalgirio“ vadovai surado dar vieną trūkstamą detalę komandos komplektacijos dėlionėje. Sostinės klubas pasirašė sutartį su saugu iš Ispanijos Pau Moreriu.

REKLAMA

23 metų P. Moreris kilęs iš Katalonijos ir futbolo pagrindų mokėsi šio regiono komandose, tarp jų ir FC „Barcelona“ bei „Espanyol“, taip pat žaidė Anglijos „Premier“ lygos klubo „Swansea“ jaunimo ekipoje. Pastaruosius ketverius metus jis rungtyniavo Norvegijos pirmenybėse „Sandefjord“ gretose.

„Žalgirio“ naujokas geriausiai jaučiasi rungtyniaudamas atakuojančio saugo arba kairio gynėjo pozicijose. Kartu su „Žalgiriu“ ispanas vyko į treniruočių stovyklą Druskininkuose ir dalyvavo kontroliniuose mačuose Gardine su „Neman“ ir „Lida“ klubais. Rungtynėse su „Lida“ jis įmušė trečiąjį žalgiriečių įvartį.

Nuo 2015 m. jis vilkėjo Norvegijos „Sandefjord“ marškinėlius ir aukščiausioje šios šalies lygoje sužaidė 56 rungtynes per kurias įmušė devynis įvarčius ir atliko aštuonis rezultatyvius perdavimus.

REKLAMA
REKLAMA

Sveikas atvykęs į „Žalgirį“, kaip jautiesi?, – fkzalgiris.lt pasiteiravo komandos naujoko.

Tai naujas ir labai įdomus iššūkis mano karjeroje. „Žalgiryje“ jaučiuosi puikiai. Tikiuosi, kad šis sezonas bus įsimintinas tiek komandai, tiek man. Tai klubas, kuris kovoja dėl trofėjų. Norisi kuo daugiau puikių prisiminimų.

REKLAMA

Kartu su komanda vykai į treniruočių stovyklą Druskininkuose. Kokį įspūdį apie „Žalgirį“ ir visą aplinką spėjai susidaryti per savaitę Lietuvoje?

Druskininkuose turėjome labai naudingą stovyklą. Peržiūros metus aikštėje jaučiausi tikrai gerai. Ši trumpa treniruočių stovykla man kaip naujam žaidėjui buvo ypatingai reikalinga, nes praleidau daugiau laiko su vaikinais, turėjau galimybę su jais susipažinti ir susibendrauti. Dabar jaučiuosi savas, visus pažįstu.

Kokios tavo stipriosios savybės aikštėje? Susidaro įspūdis, kad turi puikų startinį greitį.

Aš nelaikau savęs greitu žaidėju, tačiau turiu sprogstamąją jėgą, gerai judu iš vietos. Tie pirmieji metrai gali daug nulemti. Kalbant apie žaidimą, man patinka būti su kamuoliu, mėgstu kombinacinį futbolą, dalintis kamuoliu. Esu komandinis žaidėjas.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš atvykdamas į Lietuvą rungtyniavai Norvegijoje. Papasakok apie laiką šioje šalyje.

Mano patirtis Norvegijoje buvo tiesiog nuostabi. Pats futbolas šioje Skandinavijos valstybėje yra labai kietas, daugybė oro dvikovų, tačiau aukštas tempas. Manau, laikas Norvegijoje man padėjo subręsti kaip žaidėjui ir profesionalui, nes atvykau iš Ispanijos būdamas 19 metų ir neturėdamas profesionalaus futbolo patirties. Būsiu amžinai dėkingas „Sandefjord“ kolektyvui už viską, ką jie dėl manęs padarė. Tai nuostabi organizacija.

Kokius asmeninius tikslus keli sau šiame sezone?

Mano pagrindinis tikslas – mėgautis futbolu. Aš manau, kad jeigu mėgaujiesi futbolu, visa kita ateina savaime – komandinės pergalės, titulai ir geri asmeniniai pasirodymai. Mano praėjęs sezonas nebuvo pats geriausias, bet jau po savaitės su „Žalgiriu“ vėl pradedu atrasti save, atrasti žaidėją, koks galiu būti. Esu įsitikinęs, kad Vilniaus klubas yra teisinga vieta žengti kitą žingsnį. Džiaugiuosi čia būdamas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų