REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ankstyvą šio sekmadienio rytą Lietuvos laiku Abu Dabyje esančioje „kovų saloje“ įvyko pirmasis 2021 m. „pay-per-view“ turnyras „UFC 257“.

Ankstyvą šio sekmadienio rytą Lietuvos laiku Abu Dabyje esančioje „kovų saloje“ įvyko pirmasis 2021 m. „pay-per-view“ turnyras „UFC 257“.

REKLAMA

Jame buvęs laikinasis lengvo svorio kategorijos čempionas amerikietis Dustinas Poirier (27-6, 1 be nugalėtojo) antrame raunde nokautavo po metų pertraukos į narvą sugrįžusį buvusį dviejų skirtingų svorio kategorijų čempioną airį Conorą McGregorą (22-5) ir atsirevanšavo jam už 2014 m. patirtą pralaimėjimą puslengvame svoryje.

Pirmą kartą nuo praėjusių metų sausio kovojęs C.McGregoras stovėsenoje atrodė pavojingas, tačiau negalėjo sustabdyti D.Poirier kojų smūgių, kurie galiausiai turėjo didelę įtaką kovos pabaigai.

D.Poirier laukė savo momento, kol galiausiai antrame raunde, po dar vieno spyrio į koją, pataikė smūgį kaire ranka, prirėmė C.McGregorą prie narvo krašto bei pridėjo dar bent dešimtį smūgių abejomis rankomis, kol galiausiai airis krito ant žemės ir kova buvo nutraukta. 

REKLAMA
REKLAMA

„Sunku tai priimti, mano koja yra visiškai mirusi. Nors atrodė, kad aš tiesiog tikrinu jo smūgius, tačiau man buvo gerokai pakenkta. Jausmas toks, lyg mano kostiume būtų amerikietiškas futbolas. Yra, kaip yra. Dustinas kovojo labai gerai ir turėjo labai solidžią gynybą. Antrame raunde jaučiausi gerai, manau, kad klinče buvau geresnis, tačiau buvo problemų su koja ir aš nesugebėjau prisitaikyti. Sąžiningas Dustino žaidimas, džiaugiuosi už jį. Džiaugiuosi, kad galėjau tokiais sunkiais laikais varžytis 11-oje UFC turnyro pagrindinėje kovoje ir neieškau jokių pasiteisinimų, Dustinas surengė fenomenalų pasirodymą. Tai labai karti piliulė, kurią reikia nuryti“, – sakė C.McGregoras.

REKLAMA

„Trečiai kovai su Dustinu taikysiu kitokį požiūrį, nes tie smūgiai į koją pridarė daugybę problemų. Aš niekada nebuvau patyręs tokių žemų smūgių į blauzdą. Turiu tikrai daugiau ginklų, bet šiandien jų neparodžiau. Yra, kaip yra. Ant mano veido neliko jokių smūgių žymės, aš tiesiog nebeturėjau kojos. 

Jaučiausi stipresnis, bet kitą kartą prieš D.Poirier galbūt pamatysite kitą mano pusę, galbūt graplingą. Tiesiog privalau tai tęsti, būti disciplinuotas ir priimti teisingus sprendimus. Tai ateina tik praleidžiant laiką narve. Gali turėti milijoną raundų už narvo ribų, bet negali išgyventi be laiko narve. Paskutinį kartą pavyko išsisukti, bet ne šį vakarą“.

REKLAMA
REKLAMA

Po šio turnyro savo nuomonę apie C.McGregorą išreiškė ir buvęs jo varžovas, UFC lengvo svorio kategorijos čempionas Chabibas Nurmagomedovas, kuris teigė, kad „taip nutinka, kai tu pakeiti komandą, palieki sparingo partnerius, kurie tave padarė čempionu ir treniruojiesi su mažais vaikais“.

Apie tai buvo pasiteirauta ir paties C.McGregoro, kuris paneigė tai, ką pasakė Ch.Nurmagomedovas.

„Esu su savo komanda nuo pat pirmos dienos ir jos nekeičiau. Yra, kaip yra. Gerbti atletus – toks jo charakteris, pasislėpęs už kaukės. Ar jis sugrįžta, ar ne? Kiekviena kova yra skirtinga, jose susiduria skirtingi stiliai. Jeigu jis nori nepagarbiai komentuoti, tegu sugrįžta ir kovokime. Jeigu sugrįžti, sugrįžk“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

UFC prezidentas Dana White‘as savo spaudos konferencijoje išreiškė abejonę dėl C.McGregoro ateities ir teigė, kad jis turi du kelius: baigti karjerą arba būti dar alkanesniam.

C.McGregoras pabrėžė, kad planuoja sugrįžti ir susigrąžinti šlovę.

„Aš persigrupuosiu. Su Dustinu esame 1–1, su Nate‘u Diazu esame 1–1, stilistiškai man yra daugybę gerų kovų. Noriu sugrįžti ir įtvirtinti Airijos vėliavą ant naujo diržo. Šiame sporte gali nutikti bet kas. Dalyvauji – gauni savo prizą. Tikrai sutelksiu savo žvilgsnį į tą diržą“, – sakė C.McGregoras.

C.McGregoras teigė, kad jam nėra svarbu, ar kitos jo kovos vyks su žiūrovais, ar be: „Nėra skirtumo, kai esi narve, esi narve, man tiesiog reikia daugiau laiko jame“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų