REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Barcelonos“ legendos Lionelio Messi giminaičiai – įdomios asmenybės. Tėtis Jorge Messi savo karjerą pradėjo spygliuotos vielos gamykloje, o išgarsėjo savo machinacijomis ir pinigų plovimu. Futbolininko brolis Rodrigo yra užsipuolęs dviratininką, o kitas brolis Matiasas patenka į stambiausio Argentinos narkobarono draugų ratą.

„Barcelonos“ legendos Lionelio Messi giminaičiai – įdomios asmenybės. Tėtis Jorge Messi savo karjerą pradėjo spygliuotos vielos gamykloje, o išgarsėjo savo machinacijomis ir pinigų plovimu. Futbolininko brolis Rodrigo yra užsipuolęs dviratininką, o kitas brolis Matiasas patenka į stambiausio Argentinos narkobarono draugų ratą.

REKLAMA

Pietų Amerikos futbolininkų giminaičiai neretai primena muilo operų veikėjus – ten visuomet daug aistrų. Tėvas – paprasta vyrukas, tapęs talentingo vaiko agentu, mama – nuolat sėdi namuose ir pergyvena dėl savo sūnaus, sesuo – reikli ir gudri mergina, o brolis turi priklausomybę narkotikams ir tapo banditų „šeštu“, tempiančiu iš namų visą turtą.

L.Messi šeima – puikiai atitinka šiuos standartus. Lionelio tėvas jaunystėje svajojo tapti futbolininku, netgi žaidė jaunimo „Newell's Old Boys“ komandoje. Tačiau žaidėjas jis buvo prastas, todėl pasirinko standartinį kelią: armija, koledžas, žmona, vaikai.

REKLAMA
REKLAMA

Vėliau Jorge darbavosi plieno gamykloje, kur buvo gaminama spygliuota viela. Algos sunkiai pakakdavo išlaikyti šeimą, todėl Jorge vos neišvyko darbuotis į Australiją. Iki šiol nėra aišku, kodėl persigalvojo ir liko Argentinoje.

REKLAMA

Trys Jorge sūnus taip pat mėgino savo jėgas futbole, tačiau sublizgėti pavyko tik vienam Lioneliui. Tiesa, mažasis genijus turėjo savo problemų su fizine raida. „Newell's Old Boys“ negalėjo sau leisti brangiai kainuojančių vaistų. Bet tai galėjo sau leisti „Barcelona“.

Jorge išvyko su Lioneliu į Ispaniją ir tapo vieninteliu jo agentu. Staiga paprastas gamyklos darbuotojas tapo dideliu žmogumi futbolo pasaulyje. Tėvas apsiėmė visų sūnaus finansinių reikalų ir sugebėjo „išmušti“ iš „Barcelonos“ didelę algą mažajam Leo. Per 14 metų puolėjas su katalonų klubu pasirašė 8 kontraktus, o alga išaugo 14 kartų.

REKLAMA
REKLAMA

2005-aisiais argentinietis pasirašė sutartį, kurioje buvo nurodyti 3 mln. eurų, o 2017-aisiais Jorge sugebėjo išreikalauti 40 mln. eurų algos per metus. Jorge visada atrodė, kad pinigų yra per mažai. 2007-aisiais jis nuslėpė reklamos pelną Ispanijoje - mokesčiai nebuvo mokami dvejus metus. Ši apgavystė išaiškėjo 2016-aisiais. Teismas buvo negailestingas – 21 mėnesių kalėjime ir 3,5 mln. eurų bauda.

Dar prieš šį skandalą paaiškėjo, kad Jorge buvo kaltinamas bendradarbiaujant su Kolumbijos mafija. Buvo pranešta, kad Leo Messi fondas organizavo draugiškas rungtynes tarp „Messi draugų“ ir „Pasaulio rinktinės“. Taip buvo plaunami narkobaronų pinigai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Už šias paslaugas Jorge gaudavo 10-20 proc. premijinių.

Brolis Rodrigo

Pirmasis iš dviejų vyresnių Lionelio brolių – dešinioji Jorge ranka. Jis taip pat bandė laimę futbole, tačiau sekėsi prastai. Į Ispaniją jis su šeima persikraustė paskui Leo ir tėvą. Čia jis užsiima kasdieniais brolio vadybos reikalais ir turi restoraną Barselonos centre.

Beje, šiam verslui sekasi prastokai: dvejus metus buvo dirbama „į minusą“. Todėl restoraną teko paversti konferencijų centru.

Rodrigo valdo ir Leo viešbučių verslą. Vienas iš viešbučių garsėja erotiniais vakarėliais merginoms. 2019-aisiais brolis „pasimatavo“ ir agento vaidmenį – jis ėmėsi Ansu Fati reikalų derybose su „Barcelona“. Sutartis pavyko ne itin gerai žaidėjo atžvilgiu, tačiau jis buvo labai pelninga pačiam Rodrigo.

REKLAMA

A.Fati jau pagerino kelis „Barcos“ rekordus ir norėjo kiek didesnės algos (apie 1 mln. eurų per metus), tačiau agentas išrūpino 300 tūkst. eurų algą, o pats gavo 700 tūkst. eurų komisinių. 2020-aisiais jaunasis futbolininkas atsisveikino su tokiu agentu. O pati garsiausia Rodrigo istorija nutiko 2010-aisiais.

L.Messi brolis dėl neaiškios priežasties užsipuolė dviratininką Barselonos degalinėje. Rodrigo grasino ginklu – kai įsikišo policija, paaiškėjo, kad ginklas žaislinis. Nukentėjusysis į teismą Rodrigo nepadavė.

Brolis Matiasas

Dar vienas futbolininko brolis – visiškas Lionelio antipodas. Pirmą šaukimą į policijos komisariatą jis gavo būdamas vos devynerių: už apiplėšimą. 26-ų jis įkliuvo už ginklo laikymą. „Įkliuvo“ – ne tas žodis. Vaikinas tiesiog nešėsi ginklą persimetęs per petį gatvėje.

REKLAMA

2008-aisiais jis pirmą kartą atsidūrė teisme ir gavo baudą už ginklą be dokumentų. Argentinos policijai Matiasas – gerai pažįstamas. 2015-aisiais jo namuose buvo netgi vykdoma krata dėl santykiu su narkotikų karteliu. Tąkart vėl buvo rastas ginklas, kuriam leidimo Matiasas neturėjo. Realios kalėjimo bausmės pavyko išvengti – sumokėta bauda ir atlikti viešieji darbai.

2018-aisiais jis užpuolė vairuotoją, į kurio automobilį pats įlėkė. Besiaiškindamas, kad kaltas dėl avarijos Matiasas spėjo ir ginklu pamojuoti. Buvo skirta laisvės atėmimo bausmė 2,5 metų. Lygtinai.

Pats „sėkmingiausias“ Matiaso periodas – 2017-ųjų pabaiga. Per vieną mėnesį jis sugebėjo pasižymėti dukart: sudaužė sportinį automobilį į sunkvežimį, o vėliau dar ir surengė šou miesto pakrantėje. Lapkričio 30 dieną žvejų klubo nariai pamatė krantinėje keistą vyrą. Šlapias ir purvinas jis prisišvartavo prie kitų žvejų valties.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žvejai pastebėjo, kad vyro ploščius kruvinas. Atvykus policijai Matiasas aiškinosi, kad truputį susitrenkė.

Matiasas priklauso nusikaltėlių sindikatui „Los Monos“: 2010-aisiais Argentinos spaudoje pasirodė Matiaso nuotrauka prie visų išvardytų nusikalstomos grupuotės narių. Daugelis šios grupės narių dabar sėdi kalėjime, slepiasi arba yra dingę be žinios, pavyzdžiui, Ceasar'as Trevezas į kalėjimą pateko 2012-aisiais: jis nužudė žmogų ir gamino narkotikus iš acetono.

O laisvalaikiu Matiasas serga už Madrido „Real“ ir vadovauja savo sporto salei. Be to, jis padeda mamai tame pačiame Leo Messi fonde, kurio pagalba, galimai, plauna pinigus.

REKLAMA

Mama ir sesuo

Lionelio mama Celia María Cuccittini dirbo valytoja toje pačioje gamykloje, kur darbavosi Jorge.

Kuomet Lionelis su tėvu persikėlė į Barseloną, moteris kurį laiką leido su jais, tačiau vėliau grįžo į Argentiną, kur gyvena iki šiol. Ji darbuojasi sūnaus labdaros fonde, prižiūri anūkus ir nepraleidžia nė vienų „Barcos“ rungtynių.

Maria Sol Messi – Lionelio sesuo yra labai aktyvi socialiniuose tinkluose, iš kurių žiniasklaida sužino labai daug dalykų apie šeimos reikalus. Mergina gyvena Argentinoje ir bičiuliuojasi su Diego Maradonos dukra Dalma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų