REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgiris“ (4/0) yra pasirengęs pratęsti pergalių seriją Eurolygoje – į Lietuvą atvyksta Valensijos „Valencia“ (2/1) ekipa iš Ispanijos.

Kauno „Žalgiris“ (4/0) yra pasirengęs pratęsti pergalių seriją Eurolygoje – į Lietuvą atvyksta Valensijos „Valencia“ (2/1) ekipa iš Ispanijos.

REKLAMA

„Valencia“ atskrenda gerokai pailsėjusi – dvigubą savaitę turėjęs vykti mačas prieš Sankt Peterburgo „Zenit“ buvo nukeltas, o Ispanijoje savaitgalis taip pat buvo laisvas, todėl mačui prieš „Žalgirį“ Jaume Ponsarnau galėjo ruoštis net devynias dienas.

Maža to, Valensijos ekipa bus ištroškusi, nes pastaruosiuose mačuose klupo ir nėra laimėję jau nuo spalio 8-osios.

Prabangos ilsėtis neturėjo Martinas Schilleris, su „Žalgiriu“ nuskynęs dvi pergales dviguboje savaitėje, o savaitgalį vietiniame fronte nugalėjęs Utenos „Juventus“.

Vis dėlto „Žalgirio“ strategas mačo prieš „Valencia“ išvakarėse apžvelgė varžovų žaidimą ir bendrą situaciją Eurolygoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Varžovai yra gerai besiginanti komanda, neleidžianti mesti daug baudų metimų. Gynyboje jie išlieka prieš žaidėją, leidžia mesti tritaškius, bet neprileidžia prie krepšio. Puolime – priešingai, jie meta mažai tritaškių ir daug taškų renka iš po krepšio“, – teigė strategas.

REKLAMA

Varžovų aukštaūgiai gerai pataiko iš toli, kiek tai bus svarbu ginantis?

„Valencia“ vidurio puolėjai Bojanas Dubljevičius ir Mike‘as Tobey meta iš toli, išplečia puolimą, o tai sustabdyti bus tikrai svarbu. Savo rotacijos dėl to nekeisime.

Statistiškai „Žalgiris“ žaidžia vieną lėčiausių krepšinių Eurolygoje, ar tai kiek stebina?

Nieko nesitikėjome šiuo atžvilgiu. Bent jau NBA šis rodiklis yra gerokai pervertinamas, o komandos tam daug dėmesio neskiria. Mes mėgstama agresyviai gintis, o puolime bandome žaisti organizuotai, gal dėl to tempas nėra aukštas. Žinau, kad pernai „Žalgirio“ tempas buvo tarp žemiausių Eurolygoje, tačiau puolimas – itin efektyvus.

REKLAMA
REKLAMA

Kur labiausiai stengiatės patobulėti, nepaisant kol kas tobulo pasirodymo?

Geriname daugybę sričių tiek puolime, tiek gynyboje. Turime labiau apriboti varžovus savo aikštės pusėje, gerinti jų stabdymą ankstyvoje atakos stadijoje. Stengiamės išplėsti aikštelę, daugiau tritaškių surinkti iš kampų bei atlikti aštresnius prasiveržimus.

Ką manote apie varžovų skundus dėl „Žalgirio“ pranašumo žaidžiant su gerbėjais?

Atsiprašau, bet komentaro neturiu. Tai yra labai slidi tema. Viena vertus, tai yra ženklus pranašumas, tačiau gyvename pandemijos laikais ir skirtingose šalyse situacija yra skirtinga, o neleisti gerbėjų ten, kur jie gali lankytis, būtų žiauru.

Ar yra ieškoma pamaina Patricio Garino?

Mūsų vadovybė visą laiką viena akimi žiūri į rinką, nes negali žinoti, kad bus traumų ar kitų nenumatytų situacijų. Visada stebime rinką, bet tai nereiškia, kad bus pirkinių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų