REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos futbolo sirgalių laukia viena svarbiausių šio sezono dvikovų. Šeštadienį Panevėžyje paaiškės naujasis Hegelmann LFF taurės nugalėtojas, o finale susikaus dabartinė čempionė Marijampolės „Sūduva“ prieš gerą formą įgavusius „Panevėžio“ futbolininkus.

Lietuvos futbolo sirgalių laukia viena svarbiausių šio sezono dvikovų. Šeštadienį Panevėžyje paaiškės naujasis Hegelmann LFF taurės nugalėtojas, o finale susikaus dabartinė čempionė Marijampolės „Sūduva“ prieš gerą formą įgavusius „Panevėžio“ futbolininkus.

REKLAMA

Taurės finalas šeštadienį bus tiesiogiai transliuojamas TV3 televizijoje. Renginio pradžia – 14:35 val.

Į finalą Marijampolės ir Panevėžio klubai prasibrovė skirtingu būdu – „Sūduva“ pusfinalyje po atkaklios kovos, pareikalavusios pratęsimo, 2:1 įveikė Vilniaus „Žalgirį“, o „Panevėžys“ be didesnio vargo kiek netikėtai 4:0 sumindė Vilniaus „Riterių“ ekipą.

Tačiau į lemiamą dvikovą abi komandos žengia tokiu pačiu nusiteikimu – šeštadienį vietos klaidoms nebėra, o tikslas lieka tik vienas – trofėjus.

REKLAMA
REKLAMA

Jei žvelgtume vien į skaičius, tai ryškiu finalo favoritu būtų galima laikyti „Sūduvos“ klubą – tai pirmąją vietą A lygoje užimanti komanda, kuri tikrai žino, ką reiškia laimėti LFF taurę.

REKLAMA

Tačiau dabartinė „Panevėžio“ komandos sportinė forma ir įspūdingai sužaistas pusfinalis sirgaliams žada sunkią ir atkaklią dvikovą, kurioje nugalėtojas prieš rungtynių pradžią dar toli gražu nėra aiškus.

„Sūduva“ LFF taurę yra iškovojusi tris kartus: 2006, 2009 ir 2019 metais. Du paskutinius kartus trofėjų virš savo galvos iškėlė ir krašto pozicijoje žaidžiantis Vaidas Slavickas.

Kalbėdamas su tv3.lt futbolininkas išskyrė pergalingo „Sūduvos“ žaidimo receptus ir patikino, kad taurę iškovoti galima tik demonstruojant komandinį futbolą, kuriame vietos yra tik vienas kito palaikymui.

REKLAMA
REKLAMA

Plačiau apie laukiantį Hegelmann LFF taurės finalą ir kelią iki jo V. Slavicko akimis – interviu:

Pradėkime nuo pusfinalio. Kur buvo pagrindiniai „Sūduvos“ pergalės akcentai tokioje įtemptoje dvikovoje?

Vienareikšmiškai tai buvo komandinė pergalė. Savo pranašumą įrodėme sudėties gilumu – įskaitant pratęsimą viso buvo pakeisti šeši žaidėjai, tai reiškia, kad turime daug lygiaverčių žaidėjų, kurie gali pakeisti pagrindo žaidėjus. Praktiškai visi turime žaidybinio laiko, o tai yra labai gerai ir suteikia komandai jėgų.

Kuo bendrai pasižymi taurės turnyrai, kas juose svarbiausia?

Sezone gali klaidas ištaisyti, o taurės varžybose nėra vietos klaidoms. Kai pasieki finalą, tai visos mintys yra apie trofėjų – suklysti čia nebegali. Iškovoti taurę šiemet bus sunku – žaisime Panevėžyje, jie turės savų žiūrovų palaikymą. Bet esame pasiruošę įrodyti, kad esame stipresni.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip „Sūduva“ ruošiasi finalui? Ar tai kažkuo specifinis pasiruošimas?

Mūsų pasiruošimas rungtynėms visą laiką būna tas pats – analizuojame varžovų žaidimą, norime išnaudoti jų silpnybes savo naudai. Norime rasti kuo lengvesnių kelių prie jų vartų. Visos komandos turi silpnesnių vietų, tai svarbu jas tinkamai atrasti.

Vaidai, kaip atrodė vaizdas jūsų komandos rūbinėje po pergalės pusfinalyje prieš „Žalgirį“?

Buvo tikrai pakili nuotaika. Kai pergalę pasieki per pratęsima, tai ji būna labai saldi. Komandos gilumas, visų žaidėjų indėlis, tai buvo solidus pasirodymas. Motyvacijos prideda ir tai, kad įveikėme principinį varžovą.

REKLAMA

Ką galėtumėt pasakyti apie laukiantį varžovą, „Panevėžio“ komandą?

Jie tikrai turi per mažai taškų, neatspindi realaus vaizdo. Tikrai gera komanda, pakeitė trenerį, dabar žaidėjai įsiklauso į trenerio nurodymus, tiki juo. Vaikinai kovoja vienas už kitą iš paskutinių jėgų, matosi, kad komandoje atsirado ugnelė.

Manote, kad tai bus sunkus ir vienas kito vertų varžovų finalas?

Be abejo, kad bus sunkus finalas. Vien ką reiškia rudeninės klampios aikštelės, fiziškai bus labai sunku. Mus turėtų gelbėti keitimai – jėgų šviežinimas. Ką tik žaidėme pratęsimą, tai reikia laiko atsistatyti, bet spėsime pasiruošti kovai.

Ką „Sūduva“ turi tokio, ko neturi kitos komandos?

Mūsų pergalės pasiekiamos komandiniu žaidimu. Mes neturime ryškių žvaigždžių, todėl svarbiausia nusiteikimas. Jei esame nusiteikę šimtu procentu, tai mus sunkiai gali kažkas sustabdyti. Tiesiog reikia gero nusiteikimo, kovos vienas už kitą, raginimo, palaikymo. Jei dirbi šimtu procentų tai ir fortūna atsisuka į tavo pusę. Tikimės gerų rungtynių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų