REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Futbolas, kaip ir kitos sporto šakos, dabar vyksta kitaip. Bet svarbiausia, kad vyksta. Turbūt vienas geriausių to veikiančio, bet daug spragų dėl COVID-19 turinčio sporto pasaulio pavyzdžių yra Lietuvos vyrų futbolo rinktinės ir „Riterių“ klubo gynėjas Dominykas Barauskas.

Futbolas, kaip ir kitos sporto šakos, dabar vyksta kitaip. Bet svarbiausia, kad vyksta. Turbūt vienas geriausių to veikiančio, bet daug spragų dėl COVID-19 turinčio sporto pasaulio pavyzdžių yra Lietuvos vyrų futbolo rinktinės ir „Riterių“ klubo gynėjas Dominykas Barauskas.

REKLAMA

Vieną talentingiausių savos kartos žaidėjų, 23 metų vilnietį, virusas prieš dvi savaites tiesiog „apgavo“ – jis sulaukė teigiamo testo rezultato, buvo priverstas palikti rinktinės pasiruošimo stovyklą, bet lygiai po paros testas jau parodė neigiamą rezultatą.

Teigiamas ir neigiamas skamba kaip nedaug lemianti klaidelė, tačiau realybėje tai reiškia kur kas daugiau. D. Barauskas ne tik praleido rungtynes prieš Estiją, bet ir beveik dviem savaitėms „izoliavo“ visą likusią „Riterių“ komandą.

Aišku, pats futbolininkas čia niekuo dėtas ir turbūt tai šioje situacijoje ir yra įdomiausia, tačiau faktas lieka vienas - „Riteriai“ dėl koronaviruso testo klaidos beveik dvi savaites negalėjo treniruotis. Nė vienas žaidėjas. O ir D. Barausko kraujo tyrimai vėliau parodė, kad jis nei serga, nei išvis yra sirgęs šiuo virusu.

REKLAMA
REKLAMA

Nutrauktas „Riterių“ treniruočių procesas ir abejotinos tiesos COVID-19 testai įnešė į Lietuvos futbolą sumaišties ir tam tikrų permainų. Turbūt, panašių situacijų pasikartos dar ne kartą, tačiau su tuo tiek futbolininkams, tiek sirgaliams teks susitaikyti.

REKLAMA

Bet D. Barauskas toli gražu nėra tiesiog futbolininkas, kurio pavardę visuomenė išgirdo dėl kilusio chaoso. Nuo pat vaikystės sunkiai treniruotėse dirbęs vilnietis laiptelis po laiptelio užkopė į profesionalų futbolą, kuriame jam sekasi jei ne puikiai, tai labai neblogai.

Nors 2015 metais prasidėjusi D. Barausko karjera dar tik įgauna pagreitį, jo trofėjų lentynoje – jau dvi LFF taurės.

Federacijos taurę jis 2017 metais iškovojo su Kauno „Stumbru“, o 2018 metais – su Vilniaus „Žalgiriu“.

Antradienio vakarą D. Barauskas pasitiks trečią savo „Hegelmann LFF taurės“ pusfinalį karjeroje. „Riteriai“ išvykoje susikaus su „Panevėžiu“.

REKLAMA
REKLAMA

Rungtynės Panevėžyje prasidės 18 valandą. Šią dvikovą tiesiogiai transliuos portalas tv3.lt.

Finalinės rungtynės, kuriose savo varžovų jau laukia Marijampolės „Sūduva“, bus transliuojamos TV3 kanalu.

Dominykai, kaip manai, kiek pscihologiškai ir fiziškai priverstinė saviizoliacija paveikė „Riterių“ žaidėjus?

Manau, kad pati saviizoliacija įvedė šiek tiek nežinomybės. Nežinojome, kaip ir kam ruoštis. Dabar jau viskas gerai, žaidėjai yra pasiruošę. Visi žino, kad šie metai yra tokie – pandemija toli gražu ne tik mūsų klubui sujaukė planus. Reikia suprasti ir priimti situaciją tokią, kokia ji yra. Mes taip ir stengiamės daryti. Psichologiškai tai neturėjo labai pakenkti, o nutrauktas treniruočių procesas, tai žinoma, kad mūsų priešininkai dabar yra geresnėje situacijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Turi omenyje, kad dvi savaitės be futbolo profesionalams iš tiesų atsiliepia stipriai?

Praleisti vieną, dvi dienas jau yra negerai. Sportininko kūnui visada reikia tam tikro krūvio. Mokslininkai įrodė, kad tris ar daugiau dienų nesportavusio profesionalo raumenys jau reaguoja kitaip. Vis dėlto, tikiu, kad kiekvienas komandos narys kaip galėjo, taip ruošėsi individualiai. Aišku, varžovai galėjo turėti pilnavertes treniruotes, tai situacijos nelabai palyginamos.

Trumpai papasakok, kaip atrodė tos dvi dienos su teigiamu ir neigiamu testu. Kaip tai nutiko?

Pirmadienį ryte pasidarėme testus, vakare pasakė, kad teigiamas, turėjau palikti komandos stovyklą. Kitą dieną ryte vėl darėme testą ir jis buvo neigiamas. Už poros dienos darėme kraujo tyrimą, kuris parodė, kad nei sirgau, nei sergu. Tai, kaip sakant, tokia situacija.

REKLAMA

Negi nebandėte priešintis ir paaiškinti, kad įsivėlė klaida?

Tą savaitę buvo aiškinamasi, kodėl taip įvyko. Klubas, logiška, kad norėjo tęsti treniruotes. Jeigu aš sveikas, tai kodėl visi turi būti uždaryti? Tačiau tokie yra įstatymai – NVSC mato, kad buvo teigiamas, todėl visi turėjome būti namuose. Teigiamas reiškia teigiamas ir nelabai ką gali padaryti.

Grįžkime prie futbolo. LFF taurę esi laimėjęs du kartus. Kas yra svarbiausia tokio tipo varžybose?

Taurės turnyras yra savotiškas dalykas, viską lemia viena dvikova. Tai reiškia, kad nesvarbu su kuo žaisi, varžovas bus pasiruošęs visu 100 procentų. Klaidos kaina yra didelė, o kai tai yra vienerios rungtynės, tai futbolas yra toks, kuriame bet kas gali atsitikti. Reikia būti pilnai pasiruošus ir susikoncentravus kovai.

REKLAMA

Ką LFF taurės pusfinalis iš esmės reiškia jūsų komandai?

Šis turnyras yra labai gera proga patekti į Europos taurių atrankinius turnyrus. Žinant tai, kad A lygoje mums nelabai sekėsi, tai čia yra puiki proga išgelbėti sezoną, iškovoti pirmą klubo trofėjų ir patekti į atrankas. Turime pasinaudoti šiuo šansu, o tam reikia, visų pirma, labai susikaupti.

Per savo karjerą pakeitei beveik visas pozicijas, nežaidei tik puolėju. Dabar tu – vidurio gynėjas, tačiau atrodo, kad vidurio gynėjai įprastai būna kiek piktesni, agresyvesni...

Nepasakyčiau, kad centro gynėjai yra agresyviausi. Bet kad jiems reikia daugiausiai ir garsiausiai komunikuoti, tai tiesa. Mes, vidurio gynėjai ir vartininkai, geriausiai matome visą aikštę ir žaidėjų judėjimą, todėl turime kalbėti daug ir aiškiai. Visi treneriai man kartoja tą patį – turi daugiau kalbėti, patarti komandos draugams. Iš pradžių buvo šiek tiek sunkiau, nes mėgdavau ramiai žaisti savo žaidimą ir per daug nerėkti, bet dabar yra kitaip – nelieka nieko kito, kaip komunikuoti ir padėti savo komandai. Tikiuosi, kad ateityje išmoksiu dar geriau vadovauti komandai iš galo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ką gali pasakyti apie varžovų komandą ir kaip manai, kokie jūsų šansai žengti į finalą?

Komanda stipriai pasikeitė, daug legionierių. Tai įdomi komanda, techniški žaidėjai, panašu, kad į sezono pabaigą įgavo gerą formą. Tikrai nebus lengva, mūsų šansai, manau lygūs – 50:50. Abi komandos dabar žaidžia žymiai geriau, nei tai atsispindi turnyro lentelėje. Bus įdomios lygių varžovų rungtynės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų