REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė jau kiek daugiau nei savaitę pluša stovykloje Palangoje.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė jau kiek daugiau nei savaitę pluša stovykloje Palangoje.

REKLAMA

Čia 13 susirinkusių krepšininkų pirmąją savaitę daugiau dirbo su fizinio rengimo treneriu, o dabar vis dažniau paims kamuolį į rankas.

Dariaus Maskoliūno auklėtiniai liepos 24-25 dienomis sužais du draugiškus mačus Estijoje su šeimininkais bei latviais. Tačiau, visų pirma, sekmadienį  19:30 val. sužaidė treniruočių pobūdžio rungtynes tarspusavyje.

Antrojo tokio pobūdžio treniruotė vyks antradienį 19:30 val.

Treniruotės ašis vadinamasis „scrimmage“. Tai yra tam tikro žaidybinio elemento atidirbimas, dar vadinamas „zulinimu“. Tam tikri pratimai kartojami daug kartų, tam, kad būtų įsisavinti taip, kaip turės būti atliekami tikrų rungtynių metu, jie integruojama į treniruočių pobūdžio varžybas. Išsiskiria dideliu intensyvumu, sukelia daug azarto ir iššaukia daug emocijų. 

Šiose tarpusavio rungtynėse dalyvavo vienuolika krepšininkų: Mantas Kalnietis, Rokas Jokubaitis, Lukas Lekavičius, Arnas Butkevičius, Marius Grigonis, Edgaras Ulanovas, Eimantas Bendžius, Laurynas Birutis, Tadas Sedekerskis, Tomas Dimša, Marekas Blaževičius.

REKLAMA
REKLAMA

Artūras Gudaitis turi praeiti medicininį patikrinimą savo Sankt Peterburgo „Zenit“, tad kol kas intensyviai sportuoti su kitais negali. O Arnoldas Kulboka dirba pagal individualią programą.

REKLAMA

Mačą pradėjo dvi komandos:

„Žalieji“: Mantas Kalnietis, Marius Grigonis, Edgaras Ulanovas, Tadas Sedekerskis, Marekas Blaževičius.

„Baltieji“: Rokas Jokubaitis, Tomas Dimša, Eimantas Bendžius, Arnas Butkevičius, Laurynas Birutis.

Iš dviejų kėlinių susidėjusias rungtynes 38:30 laimėjo žaliasis penketas.

Po fizinių treniruočių žaidėjai nepasižymėjo taikiais tolimais metimais, todėl daugiausiai veiksmo vyko po krepšiu, o naudingiausiu mačo žaidėju galima vadinti Mareką Blaževičių po krepšiu pranokusį L.Birutį.

Gynėjų gretose agresyvumu išsiskyrė M.Grigonis. Mačas vyko treniruočių principu – po krepšininkų klaidų žaidimas buvo stabdomas, o Darius Maskoliūnas žengdavo į aikštelę pasidalinti savo pastabomis, o ir metama buvo tiek į abu krepšius, tiek į vieną, eliminuojant greitas atakas.

REKLAMA
REKLAMA

„Jaunimas paliko gerą įspūdį, gerai dirba, gerai žaidžia. Visi žaidžia aukštame lygyje ir tikrai gerai atrodo“, – mažiau patyrusius kolegas gyrė E.Ulanovas. Tuo tarpu M.Kalnietis po mačo nusikėlė į artimiausią išvyką, kurioje bus žaidžiama prieš Latvijos ir Estijos nacionalines komandas.

„Dvi savaites rimtai sportuojame ir norime laimėti. Žinoma, tai nėra čempionatas, tai niekuo neduos ir kažkokių medalių dalybų nebus, bet važiuojame laimėti“, – artėjančią išvyką apžvelgė įžaidėjas. Prieš artėjančius susitikimus buvo akcentuojama, kad komanda turi tik du aukštaūgius – M.Blaževičių ir L.Birutį, todėl gali tekti išvysti žemų penketų bei itin greito žaidimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų