REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Eurolyga pirmadienį priėmė istorinį sprendimą ir nutraukė 2019-2020 m. sezoną. Sprendimų priimta ir daugiau, o šie sukėlė nemenką šurmulį.

Eurolyga pirmadienį priėmė istorinį sprendimą ir nutraukė 2019-2020 m. sezoną. Sprendimų priimta ir daugiau, o šie sukėlė nemenką šurmulį.

REKLAMA

Ekcentriškasis Atėnų „Panathinaikos“ klubo savininkas Dimitris Giannakopolous užsipuolė Eurolygos bosą Jordi Bertomeu ir pagrasino palikti Eurolygą. Graiko valdomoje žiniasklaidoje jau kalbama apie galimą „Pao“ persikėlimą į FIBA Čempionų lygą.

Eurolyga ir šios žaidėjų asociacija jau anksčiau buvo sutarusi, kad sezono nutraukimo atveju krepšininkams turi būti išmokėta 80 proc. metinio atlyginimo. Tai itin nepatinka D. Giannakopolousui.

„Pone Bertomeu, paskutinius tris mėnesius jūs derėjotės dėl sumos išmokėjimo krepšininkams.  Už 65 proc. atlikto darbo jie gaus 80 proc. Vietoj to, kad bendrautumėte su rėmėjais apie tai, ką jie gali pasiūlyti, jeigu tęstume pirmenybes. Jūs kalbėjote tik su žaidėjais.

Noriu, kad pasakytumėte kito sezono Eurolygos finansinius skaičius, nes komandos nieko neišgirdo apie būsimas įplaukas“, – į J. Bertomeu vaizdo posėdyje kreipėsi graikas.

REKLAMA
REKLAMA

Eurolygos bosas negalėjo pateikti tikslaus atsakymo ir tada išgirdo „Pao“ savininko grasinimą palikti lygą.

„Barcelona“ atstovas bandė raminti susidariusią situaciją, teigdamas, kad klubų prarandami keli milijonai eurų neturi didelės reikšmės.

REKLAMA

„Logiška, kad jūs taip sakote, kai už nugaros stovi „Barcelonos“ futbolo klubas, maitinantis jus. Mums dėl tų dviejų milijonų reikia dirbti“, – įniršo graikas.

Eurolyga kartu priėmė ir sprendimą, kad kitą sezoną lygoje žais tie patys 18 klubų. Itin didelių ambicijų į turnyrą žengti turėję Bolonijos „Virtus“ ir Belgrado „Partizan“ liko nusivylę tokiu sprendimu. Jeigu „Virtus“ žada stebėti „Pao“ žingsnius ir jau nusiuntė oficialius dokumentus, rodančius norą žaisti Eurolygoje, jeigu graikai pasitrauktų, tai serbai sureagavo jautriau.

REKLAMA
REKLAMA

„Bertomeu sprendimas yra prieš krepšinį. Jis yra sukčius. „Partizan“ turėtų atsukti nugarą ir prisijungti prie FIBA, kuri pateikė rimtą pasiūlymą“, – sakė buvęs krepšininkas ir „Štark“ arenos direktorius Goranas Grbovičius.

J. Bertomeu sprendimus kritikavo ir tokie krepšinio atstovai kaip Božidaras Malkovičius bei Duško Vujoševičius.

„Eurolyga sako, kad nedalina dovanų. Tada noriu paklausti, kuo „Zenit“ labiau nusipelnęs nei „Partizan“? Nes turi „Gazprom“, – nova.rs teigė B. Malkovičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų