REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
59
Gerda Žemaitė (tv3.lt fotomontažas)

Gerai žinoma TV3 televizijos laidos TV Pagalba vedėja Gerda Žemaitė šiuo metu su vyru gyvena pačiomis gražiausiomis akimirkomis – jau visai netrukus pora turėtų sūpuoti naujagimį.

59

Gerai žinoma TV3 televizijos laidos TV Pagalba vedėja Gerda Žemaitė šiuo metu su vyru gyvena pačiomis gražiausiomis akimirkomis – jau visai netrukus pora turėtų sūpuoti naujagimį.

REKLAMA

Portalo tv3.lt skaitytojams žymi moteris sutiko atskleisti pikantiškas nėštumo detales ir pasidalinti paskutinėmis laukimo akimirkomis.

Gerda, kaip jaučiatės paskutinėmis nėštumo akimirkomis?

Esu laukime. Kai jau artėja pabaiga, labai laukiu, noriu kuo greičiau pagimdyti, sunku. Atrodo, kad ir sąnarius skauda, viską skauda. Pilvas apsitraukinėja. Labai laukiu ir turbūt daugeliui moterų pačioje pabaigoje tikrai pasidaro sunku, jos nori, kad kūdikis gimtų ir kuo greičiau. Nekantrauju, nes suvokiu, kad laiko lieka vis mažiau, kol mes susitiksime.

Ar jau paruoštas kraitelis kelionei į ligoninę?

Oi, taip. Aš kraitelį paruošiau jau labai seniai, turbūt prieš tris mėnesius. Būna, kad kas kokias dvi savaites atsidarau, viską ir vėl persidedu, perlankstau... Viskas paruošta iki smulkmenų, bus galima tiesiai keliauti į ligoninę.

REKLAMA
REKLAMA

Ar skaičiavote, kiek kilogramų priaugote? Varžėte save ar leidote viską?

Į nėštumo pabaigą priaugau dar daugiau kilogramų... Bet pas mane labai didelis tik pilvas – nei rankos, nei kojos, bet pilvas... Oho. Šiuo metu beveik 19 kilogramų priaugau.

REKLAMA

Iš tiesų, leidau sau viską. Pastebėjau, kad mityba labai pasikeitė. Anksčiau buvau labai didelė mėsos mėgėja, tačiau supratau, kad nėštumo metu jos visai nenoriu. Pradėjau valgyti pieno produktus, nors anksčiau apskritai pieno nemėgau, negėriau, o dabar net labai noriu. Tokių dalykų yra pasikeitusių, bet savęs nevaržau – leidžiu ir torto, ir pyrago, ir ledų, jei noriu. Žiūriu šiek tiek laisviau, nes po to teks susiimti, o tada ir atsisakysiu. Kol galima – naudojuosi proga.

Kaip atrodo dabar jūsų kasdienybė?

Tikiuosi, kaip kiekviena mama, kad gal jau anksčiau gims... Tas laikas, kai reikia daugiau poilsio, labai ilgas. Išeinu į parduotuvę, bet suprantu, kad man darosi silpna, išpila prakaitas, pasidaro baisu. Jaučiu, kad jau ir nelabai galiu aktyviai veikti, bet sėdint namuose tas laikas atrodo tarsi sustojęs.

REKLAMA
REKLAMA

Šią savaitę jau atsisakiau ir filmavimų, nes jau pati jaučiu, kad poilsio reikia daugiau. Teko šiek tiek sustoti. Tikrai nesu ta, kuri mėgsta sėdėti namuose, kai bus kūdikis, bus galima ir lėkti, ir daryti, ir pramogauti. Dabar paskaitau knygą, pažiūriu televizorių ir nusibosta, atrodo, kad namus sutvarkiau taip, kad neįmanoma daugiau. Neberandu, ką tvarkyti!

Ar jau nutarta, koks bus sūnaus vardas? Sutariate su vyru dėl jo?

Turime variantų ir nemažai, dėl vienų sutariame, dėl kitų ne, bet palauksime iki paskutinės akimirkos. Matysime, kuris vardas tiks vaikeliui, kuris ne. Yra variantų, dėl kurių nuomonė išsiskiria labai, bet svarbiausia išrinkti, kai gims.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Primename, kad žinoma moteris buvo pasakojusi, kad nėštumo pradžia buvo sunki, todėl vaikelio sveikatai skyrė ypatingą dėmesį. Gerda reguliariai lankėsi pas įvairius specialistus, kurie atliko net tik įprastus, bet ir papildomus tyrimus.

„Yra posakis, kad besilaukiančios valgo už du, tai šiuo metu miegu už du. Grįžusi po darbo jau devintą valandą vakaro būnu lovoje, o užmigti netrunka ilgiau penkiolikos minučių. Pakankamai pailsėti yra mano prioritetas“, – prieš kurį laiką yra sakiusi G. Žemaitė.

Namie neužsibus

Po gimdymo G.Žemaitė neplanuoja ilgai užsibūti namuose. Jau nuo rudens ji ketina nerti į darbus. „Mano ir Andriaus darbai – panašūs, visą vasarą būname laisvi, todėl skirsime pakankamai laiko kūdikiui, taip pat ieškosime atsakingo žmogaus, kuris mums padėtų.

REKLAMA

Negaliu ramiai sėdėti be darbų. Nu rudens ne tik grįšiu į darbus, bet ir studijuosiu, mat įstojau į kūrybos ir pramogų industrijas, tačiau vos po stojimo dėl nėštumo sustabdžiau studijas, kurias pradėsiu nuo rudens.

Tikiu, kad norint galima viską suderinti. Man pavyzdys – aktorė Ineta Stasiulytė. Gražu žiūrėti, kaip ji viską suspėja. Svarbu, turbūt, didelis noras.

Namuose man labai padeda Andrius su sūnumi. Jie daugybę dalykų daro kartu, taip palengvindami mano kasdienybę, todėl tikiu, kad ir auginti kūdikį nebus sunku“, - prasitaria Gerda.

Į gimdymą – su dula

Pirmajam Gerdos sūnui – 15 metų. Dabar ji prisimena, kad tąkart nėštumas buvo kiek kitoks. Ji buvo priaugusi net 25 kilogramus, o gimdymas nebuvo natūralus.

REKLAMA

Dabar gi moteris itin klauso medikų rekomendacijų nepriaugti svorio, saugoti save ir labai nori vaikelį pagimdyti natūraliai.

G.Žemaitė yra nusprendusi gimdyti natūraliai Kauno klinikose. Ji jau yra pasirinkusi komandą, kuri svarbiąją dieną bus kartu – gydytoją, akušerę, dulą. Pastaroji, teikianti nemedicininę pagalbą besilaukiančiai moteriai, dalyvavo ir keliuose renginiuose su ja.

„Mantautė baigia medicinos studijas, o mano gydytoja bus jos diplominio darbo vadovė. Andrius kartu bus kol vyks sąrėmiai. O vėliau aš pasikliausiu tik profesionalų pagalba“, – patikino G. Žemaitė.

„Šis mano nėštumas nuo pirmųjų mėnesių buvo komplikuotas. Pamenu, medikai negalėjo nieko pažadėti, jie prašė viską palikti tik Dievo valiai. Dabar į viską žiūriu labai atsakingai, lankau įvairias paskaitas, kursus, jau turiu ir dulą, kuri bus gimdymo metu. Ji pati yra mama, tikrai gerai žinos, ką pasakyti, ką patarti, kur pridėti ranką ar pamasažuoti“, – aiškino Gerda.

Ji prasitaria, jog jos vyras išties lengviau atsikvėpė sužinojęs, jog Gerda pasirinko dulą, kuri lydės ją į gimdymą. Dabar moteris šventai tiki – po sunkaus ir komplikuoto nėštumo gimdymas bei vaikelio atėjimas į šį pasaulį bus sklandus ir ramus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų