REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
39
Lauren Drain  (nuotr. Instagram)

Būdama vos 15 metų Lauren Drain pateko į vieną prieštaringiausiai vertinamų Amerikos sektų – Vesboro baptistų bažnyčią.

39

Būdama vos 15 metų Lauren Drain pateko į vieną prieštaringiausiai vertinamų Amerikos sektų – Vesboro baptistų bažnyčią.

REKLAMA

Mergina pamatė, kaip sektos vadovai „plovė“ smegenis, naudojo reketą, traukė pinigus per karių laidotuves. Kai Lauren pasitraukė iš organizacijos ji jautėsi it nebeturėtų gyvenimo už jos ribų. Visgi jai pavyko atsigauti.

„Tuo metu buvau penkiolikos metų, „išplautomis“ smegenimis, įsukta į vieną labiausiai nekenčiamų kultų Amerikoje, o gal net visame pasaulyje. Taip, man siaubingai dėl to gėda. Jaučiuosi kalta ir silpna dėl savo veiksmų, kai buvau paauglė“, – rašė jau suaugusi Lauren šalia vienos savo nuotraukų socialinio tinklo „Instagram“ paskyroje.

Ji tikino, kad šiame kulte ji prarado visą savo šeimą, kuri labai susiviliojo sektos siūlomomis gėrybėmis ir parama. Dabar Lauren gyvenimas – visiškai kitoks. Mergina kovoja prieš patyčias, kurias propaguoja kultas, iš kurio ji išsilaisvino.

„Paskutinius 12 metų, nuo tada kai pabėgau iš tos sektos, supratau, ką ji darė ir daro vaikams, kaip jiems „plaunamos“ smegenys ir brukamas tikėjimas. Nemanau, kad žmonės turėtų būti teisiami dėl savo tikėjimo, ar skatinami prisijungti prie grupės individų, kurie tvirtai pasiryžę brukti savo idealogijas. Esu prieš visas smurto formas, diskriminaciją, patyčias, kurios nutinka žmonėms dėl įvairių priežasčių“, – rašė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų