REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Karantino pradžioje puikiai socialiniuose žinoma pavydėtinos figūros 4 vaikų mama, Rasa Stasionienė, pakvietė savo sekėjas jungtis į 2 savaičių iššūkį, kurio metu skatino ne tik sveiką mitybą, bet ir priminė apie judėjimo svarbą.

Karantino pradžioje puikiai socialiniuose žinoma pavydėtinos figūros 4 vaikų mama, Rasa Stasionienė, pakvietė savo sekėjas jungtis į 2 savaičių iššūkį, kurio metu skatino ne tik sveiką mitybą, bet ir priminė apie judėjimo svarbą.

REKLAMA

Iššūkiui puikiai praėjus Rasa sveikai gyvensenai nusiteikusių savo sekėjų nepaliko likimo valiai ir nusprendė jas visas pakviesti dar vienam smagiam įvykiui. Ypatingai žinoma moteris džiaugėsi, kad čia savo palaikymą jai parodė ir žinomos draugės, kaip, pavyzdžiui, pati dukrelę Nicolę auginanti socialinių tinklų žvaigždė Viktorija Siegel.

Iššūkio rezultatai džiugino ne tik dalyves, bet ir pačią Rasą

Savo iššūkiu Rasa norėjo parodyti, kad sveikas gyvenimas taip pat gali būti tiek skanus, tiek malonus. Tiesa, norint pasiekti rezultatų, kai ko reikėjo ir atsisakyti. „2 savaites gyvenime visiškai be cukraus, ar miltų. Skaitome sudėtį ir nevartojame produktų, kurių sudėtyje yra pridėtinio cukraus, atsisakome visu bandelių, pyragėlių ir t.t.. Valgome reguliariai, sočiai, bet sveiką, gryną maistą. Būtinas ir judėjimas, kad kūnas įprastų daugiau laiko judėti, o ne gulėti ant sofos ir kaupti riebalą“, – karantino pradžioje sakė R. Stasionienė.

REKLAMA
REKLAMA

Dabar, iššūkiui pasibaigus, Rasa džiaugėsi, kad jis ne tik padėjo išvalyti organizmą, bet sekėjoms ir davė stimulą judėti, jos tapo aktyvesnės. 

REKLAMA

„Pirma sveikos mitybos bei kasdienio aktyvaus judėjimo iššūkio idėja kilo karantino pradžioje. Iššūkis, kaip ir buvo skelbta, truko 2 savaites. Per 2 savaites kažkokių stebuklingų išvaizdos pokyčių nepamatysi. Tačiau pirminius igūdžius įgauti tikrai galima – toks ir buvo tikslas. Nes, jei išvaizdoje dideli pokyčiai ir nepasimatys, savijauta tikrai gali pasikeisti“, – kalbėjo ji.

Rasa džiaugėsi, jog apie pasikeitusią savijautą jai rašė kone visos moterys, dalyvavusios iššūkyje. Žinoma moteris neslepia – tai tapo didžiausiu įrodymu, kad iššūkis buvo teisingas. Tiesa, ji prideda, kad pasikeitę svarstyklių rodmenys moteriai taip pat kėlė malonius jausmus.

REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu moters mityba yra nesubalansuota, jei racione nuolat vyrauja miltai ir cukrus, jei ji mažai juda, dirba sėdimą darbą, o už jo ribų gyvena neaktyvų gyvenimą, pradėjus laikytis mano iššūkio rezultatai tikrai pasimato jau pirmą savaitę. Ir moterys pačios tuo labiau džiaugiasi. Praėjus kelioms savaitėms po pirmojo iššūkio kasdien pradėjau gauti asmenines žinutes su prašymu kartoti iššūkį – tuomet moterims lengviau laikytis“, – sakė R. Stasionienė.

Ir nors pati Rasa taip sveikai stengiasi gyventi visuomet, ji neslėpė, kad iššūkis išėjo į naudą ir jai pačiai: „Man tikrai buvo naudingas. Aš vėl pradėjau bėgioti. Šis sportas man patinka labiausiai, nes bėgioti gali visada ir visur. Nepriklausomai, kur esi, ar veikia sporto klubai, ar treneris gali, ar ne.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

4 vaikų mama atviravo, kad visas 2 savaites palaikė savo sekėjas, gyveno be nuodėmingų užkandžių, 2 valandas iki miego nieko nevalgydavo, kasdien aktyviai judėdavo. „Tikrai nukrito tik kilogramas ir kūnas sustangrėjo, bet ir energijos buvau pilna. Kadangi pirmas iššūkis buvo karantino metu, kurį aš leidau pajūryje su savo visais vaikais, tai energija tikrai pravertė“, – su šypsena kalbėjo ji.

Renginys pareikalavo streso, bet sulaukė žinomų draugių palaikymo

Tiesa, po to, kai pirmąkart padarė iššūkį, ir sulaukė nemažo susidomėjimo, žinoma moteris ėmė svarstyti, ką ateityje galėtų patobulinti. Kadangi pirma iššūkis buvo susijęs daugiau su mitybos tema, antrojo metu Rasa nusprendė atkreipti dėmesį į judėjimo svarbą – surengė treniruotę savo sekėjoms.

REKLAMA

„Pati 2 kartus per savaitę sportuoju su asmeniniu treneriu Edvinu Šapovalovu. Jis yra visiškas savo stiries profesionalas. Taigi, gimus idėjai dėl treniruotės moterims, ėmiau jį kalbinti prisijungti. Kadangi Edvinas mane konsultavo keliais klausimais pirmame iššūkyje, šį kartą mielai sutiko prisijungti bendram projektui“, – idėjos užuomazgą atskleidė ji.

Treniruotė buvo grupinė, o, kaip teigė pati Rasa, pratimai – vidutinio sudėtingumo, jog įvairaus fizinio aktyvumo moterys galėtų juos nesunkiai atlikti: „Tarėmės, jog rodysime moterims bazinius pratimus, kuriuos mūsų kūnai gebėjo taisyklingai atlikti nuo vaikystės, tačiau dėl sėslaus ir per patogaus gyvenimo būdo tiesiog pamiršo. Labai norėjome sukurti gerą energiją, gerą nuotaiką moterims.“

REKLAMA

Tiesa, grupinės treniruotės organizavimas R. Stasionienei tapo tikru iššūkiu. „Kadangi nesu renginių organizatorė, man šis renginukas atnešė iš tiesų daug streso. Edvinui – taip pat. Kai organizuoji kažką tik sau, yra vienaip, tačiau kai tai darai viešai, tavo sėkmę lemia daug rodiklių, kurių negali prognozuoti. Nemeluosiu – buvo baimė, kad niekas neateis, ar kad ateis tik kelios merginos, todėl, kai atėjo artimos draugės, man buvo labai gera. Labai daug reiškė jų palaikymas“, – patirtimi dalijosi ji.

Rasa atviravo, kad po treniruotės ją užplūdo laimė: „Nes kiekviena dalyvė, jei ir atėjo ne iki galo drąsiai, tai išėjo su plačia šypsena, labai geros nuotaikos. Jaučiausi įvertinta ir džiaugiausi, man pavyko dar vienas projektas.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savo „Instagram“ paskyroje pasidalijusi nuotrauka iš treniruotės, R. Stasionienė gražius žodžius skyrė ir artimai draugei V. Siegel, kuri, nepaisydama darbų stokos, nepraleido progos atvykti pasportuoti. Vis dėlto minėtame įraše Rasa užsiminė ir apie tai, kad toks palaikymas – retas atvejis, dažnai žmonės paprasčiausiai ima pavydėti kitų sėkmės.

„Manau, kad kiekvienas sėkmingas žmogus su tuo susiduria. Labai paprastas pavyzdys yra negatyvūs komentarai – kad ir po straipsniais. Juk visi žinome, kad jie rašomi mažiau sėkmingų žmonių, kuriuos lydi pavydas“, – įsitikinusi Rasa.

Paprašyta pasidalinti mintimis, kodėl dažnai pavydi tie, kuriuos esame linkę vadinti draugais, Rasa svarstė: „Galbūt mes per greitai ir per drąsiai vieni kitus vadiname draugais? Gal per daug isijaučiame į kito žalesnę žolę? Neturiu tikslaus atsakymo. Tikrai esu ir aš jautųsi pavydą, kaip, turbūt, kiekvienas žmogus. Skirtumas tik tame, kur mes tą pavydą nukreipsime – ar savo tikslų siekimui ir dar labiau stengsimės, ar nieko nedarant toliau pavydėsime, kad kitam sekasi labiau? Čia kiekvienas iš mūsų renkasi pats.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų