REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dainininkės Justės Arlauskaitės-Jazzu pristatinėti jau nebereikia. Jos vardą ir skambias dainas moka kone kiekvienas lietuvis, o nemaža dalis jų yra apsilankę ir gražiame jos restorane „Basi basi“ Anykščiuose.

Dainininkės Justės Arlauskaitės-Jazzu pristatinėti jau nebereikia. Jos vardą ir skambias dainas moka kone kiekvienas lietuvis, o nemaža dalis jų yra apsilankę ir gražiame jos restorane „Basi basi“ Anykščiuose.

REKLAMA

Justė neslepia – visuomet jautė, kad pagrindinė jos misija gyvenime yra ir kūryba, ir duoklė žmonėms, tačiau kartu ji negyvena dėl to, kad kažkam įtiktų. Laidos „Pasaulis pagal moteris“ vedėjai Kristinai Rimienei J. Arlauskaitė-Jazzu atvėrė širdį ir prabilo ne tik apie savo emocinę ir kūrybinę padėtį karantino metu, bet ir apie lemtingą akimirką, kai suprato, kad turės restoraną Anykščiuose.

J. Arlauskaitė-Jazzu ne kartą buvo minėjusi, kad 2019 metai buvo vieni sunkiausių jos gyvenime, o pernai atsiimdama apdovanojimą, kaip „Metų atlikėja“, ji viešai pasakė itin jautrią kalbą – jos neužmiršo iki šiol. 

REKLAMA
REKLAMA

„Tas laika buvo jautrus, bet ne todėl, kad aš buvau kažkokia kankinė, ar įžeista. Aš puikiai žinau, ką aš darau, esu atsakinga už kiekvieną savo pasakytą žodį, kurio niekuomet gyvenime neatsiimsiu. Aš esu labai aštraus liežuvio, ir tą žinau, ir kartais žmonėms tai nepatinka. Aš esu tiesos ieškotoja, todėl viskas, ką ten deklaravau, buvau aš“, – sakė Jazzu pridėdama, kad niekuomet negyveno dėl to, kad kažkam patiktų, o kiekvienas tamsus laikotarpis, anot jos, veda į šviesą.

REKLAMA

Tiesa, ji atvira – prieš kelis mėnesius paskelbtas karantinas taip pat rimtai sujaukė jos didelius planus. „Prėjusią savaitę netgi tam sukūriau frazę. Sėdėjau ant lieptelio savo sodyboje ir kažkaip sau galvoje pasakiau: „Nuo Niujorko iki Varėnos – tik vienas karantinas“, – juokėsi ji.

Pasirodo, kad žinoma dainininkė jau prieš 2 mėnesius turėjo būti Londone ir čia pristatyti savo muzikinį klipą. Planų buvo ir kitokių, tiesiog visus juos pristabdė karantinas. Justė neslėpė, kad karantinas privertė susimąstyti ir apie tai, kad jai jau – nebe 16 metų, todėl gaila, kad karantino metu visas tas laikas buvo ne jos pačios rankose.

REKLAMA
REKLAMA

Anot dainininkės, iš pradžių karantinas buvo smagus ir neįprastas, tačiau vėliau užklupo skaudi realybė: „Tada pasijauti labai mažas, nieko negalintis ir nereikalingas, prasideda daug visokių ieškojimų galvoje, daug minčių, kas dabar bus. Žinoma, taip buvo kiekvienam žmogui – nebuvau niekuo išskirtinė. Pirmąjį mėnesį į visa tai reagavau pakankamai skaudžiai ir priveikiau daug destruktyvių dalykų, pavadinkime taip (šypteli).“

Tiesa, jis vis dėlto davė Jazzu ir daug vertingų pamokų. „Po to visi pradėjo šnekėti, kad karantinas – tai išsivalymas, reikia medituoti, pasaulis pasikeis. Gerai, aš gal ir esu šiek tiek ezoterikė, bet dar esu ir realistė, todėl supratau, kad nė velnio [pasaulis] nepasikeis. Vienintelis dalykas, kas gali pasikeisti, esu aš ir mano mąstymas“, – teigė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto J. Arlauskaitė-Jazzu atvira – karantinas stipriai palietė ją ir kaip kūrėją, ir kaip pilietę, o kai ką, kas vyksta šalyje, suprasti vis dar sunku. „Jokiu būdu, išgyvenu ne kažkokį pykčio etapą, bet tiesiog aš nesuprantu. Ir nežinau, ar noriu suprasti, ir ar noriu gyventi tokiame pasaulyje, tokioje Lietuvoje. Bet gyvenu, ir tikriausiai, kad ta stiprybė, ir ta pati kūryba, mane labai gelbėja. Gelbėja komanda, gelbėja žmonės“, – sakė ji.

Didžiausias Justės noras – iš realistės ir vėl grįžti į svajoklės, su didelėmis ambicijomis, būseną. Dainininkė papuolė į sunkią situaciją ne tik dėl savo profesijos, bet ir dėl to turimo restorano. Kaip ji sako pati, per karantiną, tikriausiai, atsidūrė dviguboje duobėje.

REKLAMA

„Man labai juokinga, kai žmonės šneka: „Oi, čia šitie šoumenai pinigų prisikrovę, ko jie čia skundžiasi?“ Aš nesiskundžiu, aš tiesiog labai noriu dirbti. Ir dabar, kad ir kokios sąlygos yra, esu labai už jas dėkinga. Esu tas žmogus, kuris dirba ir užsidirba. Jokių būdu dėl nieko nesiskundžia, tiesiog ir be savęs žinau labai daug atvejų, kai žmonėms yra labai sunku. Tiesą sakant, labai daug muzikantų nebeturi ką valgyti šiai dienai. Man labai pasisekė, kad aš galėjau to išvengti – bent jau kol kas. Kas bus po to, aš nežinau. O ta nežinomybė šiek tiek slegia“, – atvirai kalbėjo Justė.

Tiesa, ji vis dar turi vilties ir tikisi, kad viskas pasitaisys, o kūrybininkai atsigaus. „Kultūra yra labai plati sąvoka, į ją šitiek daug įeina ir ją kuria žmonės. Žmonės eina į renginius, eina į teatrą, eina į koncertą, semiasi dvasinio peno, eina į restoranus. Tai yra didžiulė niša, ir, manau, kad tai – irgi yra kultūros dalis. Bent jau šiame restorane mes kuriame kultūrą ir aš tuo šventai tikiu“, – apie savo restoraną užsiminė ji.

REKLAMA

Įdomu tai, kad vieta Anykščiuose, kurioje įsikūrė J. Arlauskaitės-Jazzu restoranas, jos akį buvo užkabinusi jau kur kas seniau. 

„Anykščiai dėl to, kad mano gyvenimo draugas yra anykštėnas, ir būtent šią vietą aš pamačiau, kai man buvo gal 18 metų. Mes su mano muzikiniu partneriu Leonu (Leonas Somovas, – red. past.) labai daug koncertuodavome po Lietuvą ir kažkada tiesiog važiavome pro Anykščius, pro šitą tiltą, ir aš paprašiau sustabdyti mašiną. Išlipau ir pasakiau: „Vieną dieną aš čia gyvensiu“. O dabar beveik ir gyvenu“, – su šypsena kalbėjo dainininkė.

Negana to, pasirodo, kad restoranas – sena jos svajonė. „Restoraną sieju tik su labai geru maistu, o taip pat norėjau sukurti erdvę gamtos apsuptyje žmonėms. Aš manau, kad mano šiaip prigimtis ir pati misija gyvenime yra kūryba ir kažkokia duoklė žmonėms. Nežinau, kodėl taip yra, bet taip yra ir aš tą priimu“, – atviravo ji.

Visas pokalbis su J. Arlauskaite-Jazzu – jau šį sekmadienį, 10 val., laidoje „Pasaulis pagal moteris“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų