REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Rytis Cicinas (nuotr. Fotodiena.lt)

Ryčio Cicino pasirodymai yra neatsiejami nuo ištikimųjų ir visuomet įspūdingai pasipuošusių „Rokados“ kolektyvo vadovė Marija Damaševičiūtė naujienų portalui tv3.lt papasakojo apie kostiumus, kuriozines situacijas bei netikėtą pažintį su estrados princu.

12

Ryčio Cicino pasirodymai yra neatsiejami nuo ištikimųjų ir visuomet įspūdingai pasipuošusių „Rokados“ kolektyvo vadovė Marija Damaševičiūtė naujienų portalui tv3.lt papasakojo apie kostiumus, kuriozines situacijas bei netikėtą pažintį su estrados princu.

REKLAMA

Moteris prisiminė, kad jų pažintis prasidėjo ankstyvą rytą, o dabar tęsiasi jau 20 metų.

Šokių kolektyve – įvairiausių profesijų specialistai

M. Damaševičiūtė kalbėjo, jog jos kolektyvo susibūrimo istorija prasidėjo nuo noro gerai praleisti laiką: „Mes esame šokio teatro kolektyvas. Galbūt nesame profesionalūs šokėjai, nes kolektyve tokių yra tik vienetai. Visi kiti – medikai, bankininkai, buhalteriai. Iš pradžių susibūrėme norėdami gerai praleisti laiką. Tai buvo it pomėgis, o vėliau tapome kaip šeima. Mes labai mėgstame naujus projektus, idėjas. Dirbome ir su Juriju Smoriginu. Jis daug statė mums šokių.“

Anot pašnekovės, jų kolektyvą ne tik sudaro įvairiausių profesijų atstovai, bet ji niekuomet nežiūri ir į jų metus, todėl prisijungti prie kolektyvo gali visi norintys.

REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų kolektyvą sudaro įvairaus amžiaus žmonės. Niekada į amžių nežiūrėjau. Pas mus yra tokių, kurios atėjo dar 11 klasėje, baigė mokyklas, universitetus ir ištekėjo. Pasigimdė vaikus ir grįžo, pasigimdė antrą vaiką  – grįžo. Nėra amžiaus cenzo. Niekada net nerašau skelbimuose, kokio amžiaus žmonių ieškome, kurie norėtų prisijungti į kolektyvą.

REKLAMA

Faktas, kad privalumas yra žmogui, kuris gali šokti ant scenos, gražiai atrodyti. Mano požiūriu, svarbiau  yra charizma, vidinė išvaizda, aktoriniai meistriškumai. Tai man labai svarbu, nes darbas tikrai nėra lengvas. Tikrai nėra viskas rožėmis klota. Daug yra nutikimų, įvairių situacijų, bet viską prisiminti labai smagu. Aš niekada į nieką nespjaunu. Visada sakiau, kad jeigu reikėtų pakartoti – mielai tai padaryčiau“, – pasakojo pašnekovė.

Tiesa, Marija visuomet ieško naujų veidų, kurie mielai prisijungtų prie kolektyvo: „Naujų šokėjų visada ieškau. Jeigu žmogus užpildo anketą, kuris norėtų pas mus šokti, visada jo prašau susitikti. Noriu pamatyti, kaip jis bendrauja bei jo choreografinius sugebėjimus. Nors tai yra ir šokio teatras, tačiau man svarbu pamatyti, kiek jis turi patirties šokių pasaulyje.“

REKLAMA
REKLAMA

Įspūdingi drabužiai ir kuriozinės situacijos

Šokių teatras „Rokada“ – neatsiejamas nuo įspūdingų kostiumų, kurie sukuria nepamirštamą vaizdą. Tiesa, juos sukurti užtrunka ne vieną mėnesį.

„Drabužių kūrimas visuomet užtrunka skirtingai. 8 rankų darbo drabužius dariau 2 metus. Pasiūti pagrindą neužtrunka daug. Turiu nuostabią drabužių modeliuotoją. Nežinau, kodėl Svetlana Novikova yra tokia užmarštyje. Ji yra auksinis žmogus, genialių minčių.

Tai – aukso vertės žmogus. 1,5 metus ji dirbo Šanchajuje, tačiau iš ten pabėgo. Siuvo tokiems mados namams, kaip „Dolce & Gabbana“, „Yves Saint Laurent“. Žodžiu, ji moka viską sumodeliuoti. Kerpa be jokių brėžinių. Viską iš akies. Pamato žmogų ir viską idealiai sukerpa.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tie vienetai, kaip Juozas Statkevičius, iškilo, o ji liko užmarštyje. Mano nuomone, ji – nuostabus žmogus.  Sugeba padaryti taip, kad per akimirką suknelė virstų į kelnes. Viskas pasikeičia ant scenos. Per tam tikrą judesį. Mes su ja juokiamės, kad aš galvoju judesius, o ji sugalvoja, kaip tai turi įvykti“, – pasakojo pašnekovė.

Tiesa, tai – dar ne pabaiga, kostiumų laukia ir kita, tobulinimo dalis: „Vėliau kostiumuose atsirado lemputės, ugnys, veidrodžiai, akmenys ir panašiai. Daug medžiagos siunčiuosi iš užsienio. Esu tikra plunksnų karalienė. Tuo labai didžiuojuosi, aš apie jas žinau viską. Rytis Cicinas irgi atnešė labai daug savo įnašo į sceninių drabužių kūrimą. Jis buvo Tailande ir susirado ten, kur siuva drabužius šou. Per atostogas viską pats sumodeliavo ir užsakė.“

REKLAMA

Moteris pasakojo, kad įspūdingi jų pasirodymai neapsieina ir be kuriozinių situacijų. „Šokėjams tikrai būna sunku šokti su tiek aksesuarų. Viskas, kas yra gražu – sunku. Kuo sunkiau, tuo įdomiau. Aišku, visko yra buvę. Vieną kartą atsijungė lempučių laidas. Pamenu, kad sykį buvo mūsų pasirodymas aerodrome. Labai didelė šeimos šventė. Visi tėveliai su mažais vaikučiais, o scena buvo pastatyta viduryje aerodromo. Didelė pakyla. Mūsų kolektyvas pasirodė, ir vienos merginos liemenėlė atsisegė, nukrito. Buvo labai smagu. Prisidengus ranka bėgo iki autobuso. Žmonių reakcija – wow. Tikrai daug kuriozinių situacijų yra buvę. Kažkam buvo, kad sijonas atsisegė. Kai šoki įsijautęs, tuomet net nepajunti to.

REKLAMA

Aišku, kartais nuo per didelės energijos nulūžta aukštakulnio kulnai. Tuomet žiūri, kad jis kažkur tarp žiūrovų yra nulėkęs. Pabaigi šokti tenka be kulno. Kai kurie žiūrovai net atneša kulną ir atiduoda“, – juokėsi linksmas istorijas prisiminusi moteris.

Lemtingas Ryčio Cicino skambutis

Estrados princo Ryčio Cicino sceną taip pat puošia „Rokados“ šokėjos. Įdomu tai, kad Marijos Damaševičiūtės pažintis su juo prasidėjo kiek šmaikščiai.

„Rokados“ įkūrėjas bei siela – Janis Savickis. Jis davė Ryčiui Cicinui mano telefono numerį. Atsimenu, kad miegojau, ir jis man 7 valandą ryto paskambino. Sako: „Labas rytas. Jums skambina Rytis Cicinas“. O aš jam atsakiau: „O aš esu Madonna“ ir padėjau ragelį. Skambino antrą kartą, galvojau, kad nesveikas žmogus ir nori pasijuokti. Žodžiu, iš 4 karto aš jau supratau, kad tai – tikrai jis. Va taip ir susiėjome. Atsiuntė jis man savo dainas, pradėjome daryti pasirodymus ir viskas išaugo į bendradarbiavimą. Jis jau tęsiasi 20 metų“, –  pasakojo pašnekovė.

Kalbėdama apie estrados princą, ji neslėpė, kad jis visuomet mėgo prabangą: „Jis turi savo skonį. Jis yra tikras princas, karalius. Mėgsta būti ryškus ir ekstravagantiškas. Mėgsta tuos ryškius drabužius. Kai ateina su naujais auksiniais bateliais, žinoma, kad pastebiu. Jis mėgsta prabangą ir jam patinka taip gyventi. Jis nieko sau neskaičiuoja ir gyventa taip, lyg kiekviena diena būtų šventė. Jis tikrai yra šaunuolis.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų