REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
23
Eminemo kova su priklausomybėmis (nuotr. SCANPIX) tv3.lt fotomontažas

Reperis Eminemas neseniai pažymėjo 12 metų blaivybės sukaktį. Prieš tai hitų kūrėjas turėjo sunkumų su narkotinėmis medžiagomis, išgyveno perdozavimą ir laviravo ant savo priklausomybės.

23

Reperis Eminemas neseniai pažymėjo 12 metų blaivybės sukaktį. Prieš tai hitų kūrėjas turėjo sunkumų su narkotinėmis medžiagomis, išgyveno perdozavimą ir laviravo ant savo priklausomybės.

REKLAMA

Praėjusį mėnesį Eminemas atšventė 12 metų blaivumą, tačiau prieš pradėdamas sveikti, jis suvartodavo 90 tablečių per dieną.

47-erių hitų kūrėjas priklausomybės piko metu taip pat turėjo didelį antsvorį ir prisipažino, kad dažnai persivalgydamas svėrė daugiau nei 100 kg, o po receptinių vaistų skrandyje liko skylė.

Apdovanojimus pelnęs atlikėjas, kurio tikrasis vardas Marshall Bruce Mathers III, išgerdavo 60 „Valium“ ir 30 „Vicodin“ tablečių per dieną. Anksčiau jis aiškino, kad bandydavo užpildyti skausmą maistu.

„Bandydamas užglaistyti „Vicodin“ir „Valium“ paliktą skylę skrandyje ir norėdamas išvengti pilvo skausmo, nuolat valgydavau ir blogai valgydavau“, – sakė jis per pokalbį su „Men's Journal“ 2015 m.

REKLAMA
REKLAMA

2007 m. jis perdozavo metadono ir gydytojai sakė, kad „Grammy“ nugalėtojas mirs „per dvi valandas“, nes dozė, kurią jis suvartojo, atitiko keturis maišelius heroino.

REKLAMA

Eminemas nuoširdžiai kalbėjo apie savo priklausomybės kelią ir 2013 m. dokumentiniame filme „Kaip užsidirbti pinigų parduodant narkotikus“ papasakojo, kaip padidėjo jo priklausomybė.

Jis pasidalijo: „Nežinau, kada tiksliai tai pradėjo kilti. Tiesiog atsimenu, kad vis labiau patiko“.

Režisierius Matthew Cooke'as teigė, kad jis jautė, jog Eminemas nori dalyvauti filme, nes žinojo, kad jo žodžiai gali padėti tiems, kurie kovoja.

„Aš tiesiog jam pasakiau, kokį filmą aš darau, kad noriu jo paklausti apie priklausomybę ir jog jis gali dalintis tik tuo, kuo nori.

REKLAMA
REKLAMA

Kai Eminemas pasakoja apie savo priklausomybę, aš manau, kad sulaikanti istorija, nes jis turi tą galią ir poveikį. Taigi, tikiuosi, žmonės tai stebi ir jaučia tam tikrą empatiją ir užuojautą žmogui, kuris patenka į tuos spąstus, nes tai labai stiprus žmogus. Jis nebijojo atskleisti to, kas labai, labai sudėtinga, kas galėjo jį nužudyti “, – 2013 metais MTV pasakojo filmo kūrėjas.

Dar 2011 m. reperis taip pat kalbėjo apie priklausomybę nuo kito narkotiko – „Ambien“ ir kad tai jam suteikė ketverius metus trukusį rašytojo bloką.

Kalbėdamasis su „Rolling Stone“, Eminemas teigė, kad kai kuriuos savo raštus saugojo nuo to laiko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis pasakė: „Tai velniškai mane gąsdina. Raidės surašytos ant lapo – tarsi ranka svėrė 200 kg. Aš visus tuos š***s turiu dėžėje, spintoje. Tai priminimas, kad niekada nenoriu grįžti atgal į tuos laikus“.

Po to, kai 2008 m. pasuko blaivybės keliu, padedamas Eltono Johno, Eminemas su savo priklausomybę kovojo sportuodamas ir, kaip pranešama, sugebėjo numesti svorį iki 65 kg.

Tačiau reperis papasakojo, kad jis buvo kaip išprotėjęs su savo bėgimo režimu – jis taip pat nebuvo sveikas.

„Aš turiu narkomano smegenis ir, kai pradėjau bėgti, aš manau, kad šiek tiek nugrimzdavau. Tapau tikru žiurkėnu. Ant bėgimo takelio kasdien nubėgdavau po 27 kilometrus.

REKLAMA

Aš atsikeldavau ryte, o prieš eidamas į studiją maždaug per valandą nubėgdavau 13 kilometrų. Tada aš grįždavau namo nubėgdavau tiek pat", – sakė Eminemas.

Jis netrukus suprato, kad tai nėra sveika, ir dabar daro treniruotes iš DVD, tačiau pripažįsta, kad turi išlaikyti pusiausvyrą.

„Manau, kad esu gana kompulsyvus treniruotis. Jaučiuosi, jei per ilgai nedarau treniruočių, jei turiu beprotišką savaitę ir padarysiu penkių dienų pertrauką, tai bus tarsi pradėjimas visko nuo pradžių. Bijau, kad galiu prarasti motyvaciją “, – sakė jis.

Praėjusį mėnesį reperis socialiniuose tinkluose pasidalijo, kad jis gavo savo 12 metų žetoną iš anoniminių alkoholikų klubo.

Nusipelniusi moneta yra ženklas, įteiktas klubo nariams, kurie dalyvauja 12 žingsnių programoje, ir parodo, kiek laiko narkomanas išliko blaivus.

Šalia nuotraukos jis užrašė: „Švarus tuzinas knygose! Aš nebijau“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų