REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Karalienė (nuotr. SCANPIX)

Karantinas sustabdė daugybė žmonių, garsenybės ar karališkosios šeimos nariai – ne išimtis. Vis dėlto panašu, kad net ir pasibaigus suvaržymams ne viskas bus taip, kaip buvę anksčiau – net karališkoje šeimoje.

5

Karantinas sustabdė daugybė žmonių, garsenybės ar karališkosios šeimos nariai – ne išimtis. Vis dėlto panašu, kad net ir pasibaigus suvaržymams ne viskas bus taip, kaip buvę anksčiau – net karališkoje šeimoje.

REKLAMA

Užsienio žiniasklaidoje pasirodė žinios, jog karalienė Elizabeth galimai nebetęs savo karališkųjų įsipareigojimų po karantino.

Būtent tokio spėjimo laikosi karališkosios šeimos biografai. Tiesa, anot „The Sun“, karalienė „nenori dirbti mažiau ar išvis nustoti dirbti“. Tačiau, deja, dėl to, kad yra rizikos amžiuje, ji nebegalės dalyvauti daugybėje susitikimų, sakyti kalbų viešose erdvėse, o taisyklių laužyti karalienė nenori.

Karalienės pavaldiniai išdavė, jog kol kas jos darbotvarkė tuščia iki rudens, tačiau karališkosios šeimos biografas Andrew Mortonas įsitikinęs, kad karalienė dirbti tikriausiai nebegrįš jau niekuomet.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai baisu, tačiau neįsivaizduoju, kaip karalienė galėtų grįžti prie savo įprasto darbo. Covid-19 virusas greitai nepsitrauks ir bus su mumis mėnesius, jei ne metus. Būtų pernelyg rizikinga karalienei ir vėl imti dalyvauti susitikimuose, kaip įprasta. Jai visuomet patikdavo ištrūkti ir bendrauti su žmonėmis, bet ji negali rizikuoti“, – teigė jis pridėdamas, kad net jei nuspręstų elgtis kitaip, ji visuomet rizikuotų užkrėsti ir dar vyresnį savo vyrą Philipą.

REKLAMA

Anot A. Mortono, būtent princas Charlesas galėtų perimti tas karalienės pareigas, kurių vykdyti negalės ji pati. 

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad visai neseniai karalienė atšventė 94-ąjį savo gimtadienio, kurio metu teko atsisakyti ir tam tikros tradicijos, kurios buvo laikomasi net 68 metus.

Pasirodo, kad būtent tiek metų per karalienės gimtadienį vyksta specialus ginklų šūvių šou, tačiau šiemet jo atsisakyta. Vis dėlto atsisakyta ir kitų pramogų liepos mėnesį, mat karalienė visuomet savo gimtadienį mini du kartus – per tikrąją datą, balandžio 21-ąją, ir liepos mėnesio pradžioje.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip rašoma užsienio žiniasklaidoje, karalienė naudojasi tik 8 patarnautojų paslaugomis, o šiuo metu jai negalima matytis net ir su artimiausiais savo šeimos nariais.

„Kuo mažiau kontaktuojančių žmonių, tuo geriau. Negalima rizikuoti karalienės ir jos vyro saugumu, turint omenyje jų amžių. Taip pat tai dėl visų, dirbančių pilyje, saugumo. Kiekvienai įstaigai buvo pasakyta kuo įmanoma daugiau darbuotojų siųsti namų, karališkoji šeima čia nėra išimtis. Karaliene rūpinasi artimiausi jos tarnai, o kiti patarnautojai prižiūri jos arklius. Kai ir kitur, normaliame gyvenime čia padaryta pauzė“, – šitaip apie dabartinį karalienės gyvenimą pasakojo artimas karališkosios šeimos šaltinis.

Karalienę lanko du mėgiamiausi jos patarnautojai, kurie su ja leidžia visą laiką. O taip pat pilyje dirba ir tarnaitė, šefas ir liokajus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų