REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
17
Robertas ir Rokas Giedraičiai (tv3.lt fotomontažas)

Antradienio vakarą Roko Giedraičio pavardė krepšinio pasaulye skambės garsiau nei įprastai. Lietuvis pasitinka bene didžiausią karjeros iššūkį ir kartu su Berlyno ALBA stoja į pirmą Europos taurės finalo dvikovą.

17

Antradienio vakarą Roko Giedraičio pavardė krepšinio pasaulye skambės garsiau nei įprastai. Lietuvis pasitinka bene didžiausią karjeros iššūkį ir kartu su Berlyno ALBA stoja į pirmą Europos taurės finalo dvikovą.

REKLAMA

Geriausią sezoną karjeroje žaidžiantis ir per žingsnį nuo triumfo prestižiniame turnyre esantis R. Giedraitis į finalą stoja kaip viena ryškiausių ALBA figūrų.

14,8 taško ir 16,2 naudingumo balų renkantis 2 metrų lietuvaitis Europos taurėje savo klubui padovanojo ne vieną įspūdingą pergalę, tačiau tokio rimto išbandymo jis dar neturėjo.

Likus kelioms valandoms iki rungtynių pradžios tv3.lt susisiekė su Roko tėčiu, buvusiu krepšininku Robertu Giedraičiu.

„Šiaulių“ krepšinio klube dirbantis buvęs žaidėjas tikina – jis nepraleidžia nė vienerių savo sūnaus rungtynių, nebent to padaryti neleidžia treniruočių grafikas.

REKLAMA
REKLAMA

„Stengiuosi žiūrėti visas rungtynes, natūralu, keliskart nespėjau, bet kiek galiu, tiek stebiu. Kai Rokas buvo Vilniuje, važiavau į sostinę ir gyvai žiūrėjau. Trumpai ir pabendravome“, – šypteli Robertas.

REKLAMA

Žinoma, pirmosios finalo rungtynės netaps ta retai pasitaikančia išimtimi.

Pirmuoju Berlyno klubo žvaigždės mokytoju kadaisę buvęs tėvas neslepia džiaugsmo dėl tokio sėkmingo ir vis „augančio“ Roko žaidimo, tačiau laurų nei sau, nei sūnui, prisiimti neketina.

„Džiugina labai. Džiaugiuosi už sūnų, labai gerai, kad komandai sekasi. Tikiu, kad ir šiandien viskas bus labai gerai. Jis tvirtas žmogus. Aš, kaip tėvas, labai džiaugiuosi už jį ir, tiesą sakant, net neabejoju, kad bus gerai“, – nekantriai, tačiau pernelyg nesijaudinant vakaro laukia Robertas.

REKLAMA
REKLAMA

Legendinis krepšininkas prieš kone didžiausią sūnaus karjeros iššūkį pasidalino ir simboliniais patarimais. Tiesa, jis pridūrė, kad Rokas pats viską žino geriau.

„Rokas visuomet buvo kovotojas. Gal būdavo ribotas atsiskleidimo laikas, bet žinau, kad kiekvienose rungtynėse, kad ir kur bežaistų, jis siekdavo tik pergalės. Jis atiduodavo visą save. To ir reikia geram krepšininkui“, – atviravo ALBA klube sužibusio Roko tėvas.

Rokas bendrai šio sezono Europos taurės turnyre yra daugiausiai taškų pelnęs krepšininkas. Vis dėlto, patyręs žaidėjęs Robertas šių rodiklių nesureikšmina.

„Kiekvienas žaidėjas, patekęs į savo erdvę, patekęs pas savo trenerį, atsiskleidžia naujomis spalvomis. Kad yra rezultatyviausias, tai čia kiti dalykai. Svarbiausia yra pergalės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai yra visos komandos, trenerio, žaidėjų ir visko, kad patenka į žodį „komanda“, nuopelnas“, – dėstė Robertas Giedraitis.

Kartu Roko tėvas atskleidė ir didžiausią sūnaus vaikystės svajonę. Vis tik, didelio paslapties šydo atskleisti jam neteko, nes svajonės sutapo su daugelio kitų krepšinio vaikų norais.

„Vaikystėje siekiamybė visuomet buvo kilti aukštyn. Visuomet norėjo patekti kažkur, kur yra aukščiausias taškas. Žinoma, Rokas svajojo apie NBA, bet žinote, jo norai visumoje buvo realūs. Svarbiausia jam būdavo kasmet palipėti laipteliu aukštyn“, – prisiminė Robertas.

Berlyno ALBA pirmoje finalo dvikovoje išvykoje susikaus su „Valencia“ ekipa.

Abi šios komandos sezono eigoje ir kelyje link finalo dukart įveikė Vilniaus „Ryto“ klubą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų