REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Ingridos ir Sauliaus atostogos Egipte (nuotr. asmeninio albumo („Facebook“)

Vos prieš kelias dienas iš atostogų Egipte sugrįžęs Saulius pasidalijo savo įspūdžiais apie kelionę. Ukrainoje su žmona Ingrida gyvenantis vyras poilsį įvertino aukščiausiu balu ir teigė, kad liko nustebęs, jog tiek daug žmonių iš įvairių Europos šalių ieško ir suranda būdų keliauti.

12

Vos prieš kelias dienas iš atostogų Egipte sugrįžęs Saulius pasidalijo savo įspūdžiais apie kelionę. Ukrainoje su žmona Ingrida gyvenantis vyras poilsį įvertino aukščiausiu balu ir teigė, kad liko nustebęs, jog tiek daug žmonių iš įvairių Europos šalių ieško ir suranda būdų keliauti.

REKLAMA

„Esu kiek naivus, tad galvojau, kad šiuo metu niekas nekeliauja, tad gerąja prasme buvau nustebęs, jog sutikau ne vien ukrainiečius, bet ir latvius, lietuvius, čekus bei kitų tautybių žmones. Daugelis su šeimomis, vaikais leidžia laiką Egipte jau ne vieną ir ne dvi savaites.

Sutikti lietuviai ir latviai į Egiptą skrido per Varšuvą. Mes su žmona šiuo metu gyvename Ukrainoje, todėl Egiptą pasiekėme tiesioginiu skrydžiu Kijevas-Hurgada. Po 4 val. skrydžio, dar tiek pat autobusu vykome į Marsą Alamą kurortą“, – pasakojo Saulius.

Paklaustas, kaip draugai ir artimieji reagavo į šeimos atostogų planus, Saulius teigė, jog didžioji dalis palaikė, nors teko išgirsti ir neigiamų atsiliepimų. Vis dėlto, vyras su žmona blogas mintis stengėsi vyti į lauką.

REKLAMA
REKLAMA

Ruošėsi iš anksto

Šias atostogas Saulius ir Ingrida pradėjo planuoti prieš dvi savaites iki jų pradžios: „Reikia pripažinti, kad buvo įvairių minčių. Sprendėme – skristi ar neskristi. Bilietus įsigijome likus 5 dienoms. Galvojome, kad skrisime vieni, o užsipildė visas lėktuvas.

REKLAMA

Dėl Covid-19 testo keliaujantys į Egiptą turi du pasirinkimus. Arba atsiveža iš tos šalies iš kurios atvyksta ne vėliau kaip prieš 72 val. atliko neigiamo testo išrašą. Arba yra sudaryta galimybė tą testą pasidaryti vietoje, oro uoste.

Sutikau lietuvius, kurie darėsi testą nuskridę į Egiptą. Ir ten jis kainavo gerokai pigiau, vos apie 30 dolerių. Maža to, keliaujantys nėra priversti laukti rezultato, informacija yra atsiunčia į viešbutį, kuriame žmonės apsistoja.

Sunku pasakyti, kas nutiktų, jei pasidarius testą vietoje paaiškėtų, jog rezultatas yra teigiamas. Šiaip dauguma, gal kokie 95 proc. keliautojų, į Egiptą atskrido jau turėdami neigiamą testo rezultatą. Mes su žmona taip pat pasitikrinome dar būdami Ukrainoje.“

REKLAMA
REKLAMA

Saulius pasakoja, kad atostogų nuotaika pasijautė jau lėktuve: „Visi keleiviai buvo linksmi, dar nespėjus pakilti lėktuvui jau girdėjosi šurmulys. O skrydžiui įpusėjus jausmas buvo toks, kad tu ne lėktuve, o gerame vakarėlyje. To turbūt niekada nebus skrendant iš Vilniaus.

Matėme šeimą, kuri į Egiptą kabinoje gabenosi 2 šuniukus. Kaip ten bebūtų mums toks vaizdas neįprastas. Bet man asmeniškai geriau taip skristi nei sėdėti visam lėktuvui akmeniniais veidais ir bijoti nosį iškišti iš po kaukės. Vis dėlto, juk atostogauti skrendama.“

Lietuvių šeima atostogas Egipte pasirinko dėl kelių priežasčių: patrauklios kainos, saulės, šiltos jūros ir oro temperatūros:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Turiu pažįstamų arba yra tekę girdėti, kad žmonės dabar į Maldyvus, Zanzibarą, Meksiką, Kubą skrenda. Didžioji skrydžių dalis vykdoma iš Lenkijos. Į tą patį Egiptą, kiek teko girdėti, viena Lenkijos skrydžių bendrovė per dieną 2-3 lėktuvus siunčia. Egiptą Lenkijos ir Ukrainos užsienio reikalų ministerijos laiko saugia šalimi.“

Jautėsi saugiai

Naujienų portalui tv3.lt Saulius pasakojo, kad kelionės metu su žmona jautėsi saugiai: „Pradėkime nuo to, kad lėktuve sėdėjo žmonės, kuriems beveik visiems buvo atlikti Covid-19 testai ir jie buvo neigiami. Viešbutyje žmonės taip pat priimama tik su neigiamu testu. Tad jautėmės saugiai.

REKLAMA

Tikrai galvojau, kad bus blogiau. Bet pačiame viešbutyje tik padavėjai vaikščiojo su apsauginėmis kaukėmis. Jas dėvėjo tiesiogiai su turistais dirbantys asmenys. Poilsiautojai galėjo vaikščioti be kaukių. Paplūdimio rankšluosčius taip pat gaudavome supakuotus. Dezinfekcinio skysčio buvo ant kiekvieno kampo, tiesa, juo mažai kas naudojosi.“

Nepaisant dėl Covid-19 plitimo įtemptos situacijos pasaulyje, Saulius teigė, kad per atostogas pavyko atsipalaiduoti: „Pabendravome su žmonėmis. Prie vakarienės stalo apie koronavirusą niekas nekalbėdavo.“

Vyras atkreipė dėmesį, kad tam tikrų dalykų vis dėlto atsisakyta ir Egipte. Pavyzdžiui, nebuvo organizuojamos masinės ekskursijos į Kairą ar Luksorą.

REKLAMA

Tačiau poilsiautojai galėjo pasivažinėti dykumoje su keturračiais arba vykti panardyti. Viešbutyje taip pat veikė masažų salonas, buvo atliekamos SPA procedūros.

Saulius pasakoja, kad Egiptas pateisino jų lūkesčius: „Buvo saulėta, šilta, o dar jūros bangų garsai. Vien dėl to jausmo vertą skristi į Egiptą. Dieną buvo apie 26 laipsniai, o naktimis – 19 laipsnių šilumos. Vandens temperatūra buvo apie 25 laipsnius. Tikrai neagituoju keliauti, tiesiog norėjosi papasakoti apie esamą situaciją.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų