REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Orų prognozės artimiausiomis dienomis gali pradžiuginti ne visus – nors šiluma išliks, tačiau yra didelė tikimybė, jog per šv. Velykas sulauksime lietaus.

Orų prognozės artimiausiomis dienomis gali pradžiuginti ne visus – nors šiluma išliks, tačiau yra didelė tikimybė, jog per šv. Velykas sulauksime lietaus.

REKLAMA

Pasak sinoptiko Naglio Šulijos, liūdėti dėl iškrisiančio lietaus nevertėtų, kadangi drėgmės Lietuvoje reikia jau seniai.

„Gamtai labai reikia drėgmės, nes ji yra perdžiūvusi. Lietaus bus, bet ne tiek, kad būtų kompensuotas drėgmės stygius, kuris susidarė dėl to, nes nelijo jau ilgą laiką“, – sako N. Šulija.

Jis teigia, kad permainos įvyks šeštadienį – danguje atsiras daugiau debesų, ypač rytinėje šalies pusėje. Taip pat dalyje Lietuvos oro temperatūra bus keliais laipsniais žemesnė, termometro stulpeliai dienos metu rodys 14–16, naktį 2–3 laipsnius šilumos.

Kiek šalčiau gali būti Klaipėdoje, čia dieną bus apie 10 laipsnių šilumos, o nakties metu – 4 laipsniai. Taip pat Lietuvoje vietomis gali palynoti, tačiau iškritęs lietus nieko nepakeis, kadangi jo kiekis bus nedidelis.

REKLAMA
REKLAMA

Sekmadienį sinoptikas N. Šulija prognozuoja panašią tendenciją.

„Temperatūra gali būti pora laipsnių žemesnė. Dieną apie 12–14, o naktį – 2–3 laipsnius šilumos. Tačiau sekmadienį sulauksime šiek tiek daugiau lietaus – jo bus daugiau, bet labiau tiks sakyti žodį „lynoja“, o ne „lyja“. Jeigu kur nors lis – tai tiems labai pasisekė, nes, greičiausiai, to gėrio teks ne visiems“, – pastebi meteorologas.

REKLAMA

Pirmadienis ir vėl Lietuvos gyventojus turėtų lepinti šiluma, temperatūra Lietuvoje dieną turėtų pakilti iki 14–16 laipsnių šilumos, o naktį termometro stulpeliai nukris iki 2–4 laipsnių.

„Pirmadienį į rytus nuo Lietuvos vėl sustiprės nauja aukšto slėgio sritis, ji išstumdys visus debesis nuo rytinių Baltijos pakrančių. Pietų bei pietrytinės žemyno dalies vėjas į Lietuvą plukdys šiltą ir atitinkamai sausą, dienomis saulėtą orą. Tai reiškia, kad žemės ūkis Lietuvoje kankinsis ir toliau“, – reziumuodamas sako N. Šulija.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų