REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vieno sostinės mikrorajono gyventojai persigandę – jų kaimynystėje galimai siautėja beširdė gyvūnėlių žudikė. Paslaptinga moteris pora kartų per savaitę ten, kur rūpestingi vilniečiai palieka maisto kenčiantiems benamiams šunims ir katėms, priberia, kaip įtariama, žiurknuodžių.

Vieno sostinės mikrorajono gyventojai persigandę – jų kaimynystėje galimai siautėja beširdė gyvūnėlių žudikė. Paslaptinga moteris pora kartų per savaitę ten, kur rūpestingi vilniečiai palieka maisto kenčiantiems benamiams šunims ir katėms, priberia, kaip įtariama, žiurknuodžių.

REKLAMA

Nuotrauka socialiniame tinkle „Facebook“ sukėlė nemenką audrą. Susirūpinusi vilnietė pasidalijo įrašu, norėdama rasti moterį, kuri, pasak jo autorės, užsiima benamių gyvūnėlių nuodijimu. Į įrašą reagavo tūkstančiai tuo pasipiktinusių vilniečių. TV3 žinios aiškinasi – kas ir kodėl kėsinasi nunuodyti šąlančias, badaujančias, namų neturinčias Antakalnio kates?

„Ateina ta moteris, visą žiemą viską čia laužo, išmeta, va ten stovėjo ir šiandien. Matot, ten buvo. Čia tuščia. Čia visada stovi dėžutė su vandeniu. Visada. Jau metai stovi. Šiandien jau buvo atėjusi. Ima tą vandenį. Pila į dėžutę, ten, kur katės gyvena“, – sako Antakalnio gyventoja Irina.

REKLAMA
REKLAMA

Vilnietė Irina Antakalnio mikrorajone praleido visą savo gyvenimą. Moteris tikina, kiek save prisimena, stengiasi pasirūpinti ir beglobiais gyvūnėliais. Įrengia jiems namelius, keletą kartų per dieną atneša maisto, įpila vandens. Pasak jos, tokios šio Antakalnyje esančio mikrorajono tradicijos. Taip pat elgiasi ir daugelis kaimynų.

REKLAMA

Tačiau prieš 7 mėnesius, pasak Irinos, jų apylinkėse pasirodė paslaptingoji nuodus žarstanti teroristė. Kelis kartus per savaitę, o kartais net kelis kartus per dieną pasirodanti moteris, pasak Irinos, atėjusi išdaužo katinams padarytus guolius, išpila vandenį, sutrypia maistą. O kartą, Irinai paklausus, ką ir kodėl ji čia veikia, su ja teko netgi susiremti. Būtent susirėmimo metu ir buvo padaryta „Facebook“ tinkle pasklidusi nuotrauka.

Priešiškai nusiteikusi moteris taip pat dažnai aplinkui paberia ir, kaip Irina įtaria, žiurknuodžių.

Kaip ji tikina – balti milteliai nedingsta net palijus, todėl ji susirinko juos, kad turėtų daiktinių įrodymų. Tiesa, į policiją moteris dar nesikreipė, tikina, tai padarysianti tik tada, kai benamių gyvūnų niekintoją pagausianti barstant nuodus už rankos.

REKLAMA
REKLAMA

Susidariusi situacija kelia nerimą ir kai kuriems sutiktiems šio mikrorajono gyventojams – daug kas čia vedžioja šunis, kartais čia po žolę ropinėja vaikučiai.

Policija tikina, kad į juos dėl gyvūnų nuodijimo pastaruoju metu niekas nesikreipė, tačiau įspėja, kad tokia veikla gali užtraukti ir baudžiamąją atsakomybę. O štai netoliese įsikūrę veterinarai tikina – apsinuodijusių žiurknuodžiais gyvūnų, taip pat ir benamių, atvežama nemažai.

„Būna, atveža, bet dažniausiai per vėlai. Jau pastebi žmonės, kai nepaeina gyvūnas, atsisako inkstai, kepenys, tai darant kraujo tyrimus, iš karto pasimato, kas yra negerai. Ir būna labai sunku gelbėti tokius gyvūnus“, – sako veterinarė Olesia Dubinkienė.

Veterinarė pataria iš karto kilus įtarimui, kad augintinis galimai prarijo nuodų, nedelsiant jam suduoti vandenilio peroksido – šis tirpalas turėtų jį pravimdyti, o tada kuo skubiau jį vežti pas veterinarą. Mat kuo ilgiau delsite – tuo mažesnės galimybės, kad augintinis išgyvens.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų