REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Vilniaus apygardos prokuroras teismo prašo panaikinti Vilniaus Salininkų rajone, šalia daugiabučių, mokyklos ir darželio veikiančios įmonės Atliekų rūšiavimo centras taršos leidimą bei įpareigoti ją sustabdyti darbus lauko aikštelėje.

REKLAMA
REKLAMA

Prokuratūra pranešė, kad įmonė prašydama taršos leidimo prieš kelerius metus nurodė, jog statybinių atliekų rūšiavimas bei perdirbimas vyks uždarose patalpose ir tik dalis jų bus laikoma atviroje specialiai įrengtoje teritorijoje. 

REKLAMA

Prokurorai teigia, kad dėl galimai neteisėtos veiklos gyventojai nuolat patiria triukšmą, nemalonius kvapus, kvėpuoja dulkėmis ir gyvena vizualinėje taršoje.

Prokuroras prašo Vilniaus apygardos administracinio teismo panaikinti įmonės taršos leidimą, įpareigoti ją stabdyti veiklą lauke, o atliekas perduoti įmonei, turinčiai teisę jas tvarkyti.

Aplinkos apsaugos departamento inspektoriai yra nustatę, kad darbai atliekami nesilaikant leidimo sąlygų. 

Taršos leidimas įmonei išduotas 2016 metais. Dėl jos veiklos departamentas anksčiau yra gavęs Salininkų gyventojų skundų, jai pernai vasarą buvo nurodyta stabdyti veiklą, tačiau ji to nepadarė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų