REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš ministro į eilinio Seimo nario kėdę persėdęs Aurelijus Veryga teigė nesuprantantis dabartinio Sveikatos reikalų komiteto darbo pobūdžio. Anot jo, šie panašėja į ministerijos darbą, tad savaime kyla klausimas, ką veikianti ir kur žiūrinti ji pati.

Iš ministro į eilinio Seimo nario kėdę persėdęs Aurelijus Veryga teigė nesuprantantis dabartinio Sveikatos reikalų komiteto darbo pobūdžio. Anot jo, šie panašėja į ministerijos darbą, tad savaime kyla klausimas, ką veikianti ir kur žiūrinti ji pati.

REKLAMA

A. Verygos nuomone, panašu, kad ministerijos vadovybei nuo to nei šilta, nei šalta. Negana to, paprastai į pabaigą SAM vadovybės atstovų posėdyje nelieka, nes jie „turi susiplanavę kitus darbus“.

„Kuo daugiau dalyvauju Seimo Sveikatos reikalų komiteto posėdžiuose, tuo labiau man jie panašūs ne į Parlamento komiteto, o į ministerijos darbą. Temos, kurios paprastai labai detaliai ir specifiškai būdavo su specialistais aptarinėjamos ministerijoje dabar persikelia į Sveikatos reikalų komitetą. Tai savaime tikrai nėra blogai, tik įdomu ką tuomet veikia ministerija, o ypač jos vadovybė?

Įdomiausia, kad ministerijos vadovybei nuo to nei šilta, nei šalta. Paprastai į pabaigą SAM vadovybės atstovų nelieka, nes jie „turi susiplanavę kitus darbus“. Dar įdomiau tai, kad niekas nepuola vykdyti komiteto pavedimų ar į juos reaguoti. Ministrui neįdomūs jo politinės daugumos atstovų siūlymai? Mes su kolege Asta Kubiliene, jai esant komiteto pirmininke, bendraudavom nuolat ir aptarinėdavom darbus. Kaip suprantu dabar nieko panašaus nevyksta. Ministerijos vadovybė nepasivargina stebėti komiteto posėdžių darbotvarkės ir deleguoti visais klausimai kompetentingai galinčių pasisakyti darbuotojų. Tai jau susilaukia kreivų net ir valdančiosios daugumos atstovų šypsnių. 

REKLAMA
REKLAMA

Jau net nekalbu apie savotišku anekdotu tapusį atvejį, kada ministras neatvyko į Seimo plenarinį posėdį pristatyti jo teikiamo įstatymo projekto ir nieko į posėdį nedelegavo, nors tą darbą negalint ministrui atlieka viceministrai. Paklaustas apie tai per Vyriausybės valandą ministras atsakė, kad jis turėjo kitą svarbų susitikimą, o Seimo sekretoriatas jį įspėjo likus tik pusvalandžiui iki klausimo. Ką?... 

REKLAMA

Panašu, kad šitai ministerijos vadovybei Seimas yra kažkokia paralelinė visata, į kurią užsukti nelabai norisi. Gal tik paprastas patarimas kolegai ministrui. Deleguokite savo kanclerei prievolę stebėti Seimo plenarinių posėdžių ir komiteto darbotvarkes ir jus apie jas įspėti ne likus pusvalandžiui prieš ten dalyvaujant. Be to yra sritys, kurias kuruoja jūsų viceministrai ir patarėjai. Ar jie taip pat nestebi darbotvarkių? Jei taip, tai tragedija, nes ministro darbas yra susijęs ne tik su Vyriausybe, bet ir Parlamentu. 

Bandau tik įsivaizduoti, kokia audra būtų kilusi, jei mes būtumėm iškrėtę ką nors panašaus. Bet visi mokomės. Palinkėsiu kolegai vis tik rimčiau žiūrėti į darbą su Parlamentu. O Komiteto pirmininkas A. Matulas pažadėjo, kad su ministerijos vadovybe turės „rimtą pokalbį“. Pažiūrėsim...

REKLAMA
REKLAMA

Ir pabaigai juokingiausias šios dienos posėdžio momentas. Komiteto pirmininkas šiandien liepė kolegai parlamentarui (be abejonės politikui) R. Žemaitaičiui komiteto posėdžio metu nepolitikuoti. Tai gal kokią protingą mintį galės kolega Matulas pamėtėti, ką politikai dar galėtų veikti, jei ne politikuoti? Juo labiau, kad kolega Matulas praėjusios kadencijos metu nieko daugiau išskyrus politikavimą ir neveikė. Turėjo savo maldą, kuri dažnu atveju nebūdavo net su svarstomu klausimu susijusi. Tai tiek tos parlamentinio komiteto darbo kasdienybės. Bus daugiau...“ – rašė jis socialiniame tinkle.

#LRS #SRK Įdomūs darbo Seime pastebėjimai :) Kuo daugiau dalyvauju Seimo Sveikatos reikalų komiteto posėdžiuose, tuo...

Posted by Aurelijus Veryga on 2021 m. sausio 20 d., trečiadienis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų