REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
Demaskuotas pataisos namų darbuotojas, perdavinėjęs nuteistiesiems draudžiamus daiktus (nuotr. Policijos)

Kalėjimų departamento Kriminalinės žvalgybos pareigūnai demaskavo pataisos namų darbuotoją, įtariamą nešusį ir nuteistiesiems perdavinėjusį uždraustus daiktus.

15

Kalėjimų departamento Kriminalinės žvalgybos pareigūnai demaskavo pataisos namų darbuotoją, įtariamą nešusį ir nuteistiesiems perdavinėjusį uždraustus daiktus.

REKLAMA

Kaip trečiadienį pranešė Kalėjimų departamentas, Marijampolės pataisos namuose būrio viršininku dirbęs pareigūnas įkalintiems asmenims galėjo tiekti mobiliuosius telefonus, SIM korteles, interneto modemus, anabolinius steroidus ir kitus daiktus. 

Pareigūnas buvo susektas, kai kriminalistai ėmė aiškintis, kokiu būdu Marijampolės pataisos namuose bausmę atliekantys nuteistieji įgyja jiems turėti draudžiamų daiktų. 

Tyrimo metu nustatyta, kad pataisos įstaigos pareigūnas už atlygį vienam iš nuteistųjų atneša draudžiamų daiktų. Minėtas nuteistasis į nusikalstamą veiką įtraukė ir laisvėje esančius savo artimuosius, kurie, kaip įtariama, perduodavo draudžiamus daiktus pareigūnui ir sumokėdavo už tai. 

REKLAMA
REKLAMA

„Šia Kriminalinės žvalgybos valdybos atlikta operacija siunčiame labai aiškią žinią, kad nebus toleruojami jokie piktnaudžiavimai ir principingai reaguosime į kiekvieną atvejį, kai pareigūnai gundysis pasipelnyti iš neteisėtos veiklos“, – pranešime cituojamas Kalėjimų departamento direktorius Virginijus Kulikauskas.

REKLAMA

Ikiteisminio tyrimo metu atliktos kratos pareigūno bei galimų jo bendrininkų gyvenamosiose vietose. Pareigūno gyvenamojoje vietoje aptikti galimai nuteistiesiems perduoti skirti daiktai – penki mobiliojo ryšio telefonai, SIM kortelės bei, kaip įtariama, anaboliniai steroidai.   

Kitų procesinių veiksmų metu paimti pareigūnui siųsti ir nuteistuosius turėję pasiekti daiktai – didelis kiekis mobiliojo ryšio telefonų, jų priedų, interneto modemų, maisto papildų sportuojantiems bei 1,5 tūkst. eurų, kurie galimai buvo skirti pareigūnui kaip atlygis. 

REKLAMA
REKLAMA

Marijampolės pataisos namų pareigūnas sulaikytas, jam pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi. Už tai gresia laisvės atėmimas iki septynerių metų.  

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų