REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Remiantis vidaus sveikatos tarnybos duomenimis, vienas iš šešių koronavirusu sergančių pacientų Anglijos Nacionalinės sveikatos tarnybos (NHS) ligoninėse užsikrėtė virusu gydydamasis nuo kitų ligų.

Remiantis vidaus sveikatos tarnybos duomenimis, vienas iš šešių koronavirusu sergančių pacientų Anglijos Nacionalinės sveikatos tarnybos (NHS) ligoninėse užsikrėtė virusu gydydamasis nuo kitų ligų.

REKLAMA

Iki šiol šį mėnesį 5 684 COVID-19 susirgę pacientai iš 44 315 – maždaug kas aštuntas – buvo užkrėsti virusu, kai pateko į ligoninę dėl kitų negalavimų.

Midlenduose dirbantis intensyviosios terapijos konsultantas sakė, kad praeitą mėnesį vieną dieną nufotografavo visus savo skyriaus pacientus ir nustatė, kad 40 proc. jų buvo užkrėsti ligoninėje.

Specialistė, koronavirusu užsikrėtusiųjų slaugytoja, gydanti žmones namuose, teigė, kad daugelis jos pacientų užsikrėtė virusu ligoninėje ir pablogėjus sąlygoms vėl turėjo ten būti paguldyti. Slaugytoja pasakojo, kad viena pagyvenusi ponia, iš pradžių prisipažinusi rudenį susilaužiusi šonkaulį, dabar sunkiai serga koronavirusu ir namie užkrėtė du artimus giminaičius.

Taip pat viena moteris pateikė oficialų skundą dėl motinos mirties. Susan Colborne (52) teigia, kad Pamela Clifford (72) šiandien būtų gyva, jei Karališkoji Stoke ligoninė būtų atidėjusi vėžio operaciją. Ponia Colborne pasakojo, kad stemplės vėžiu serganti moteris turėjo sveikatos komplikacijų, dėl kurių jai grėsė sunki koronaviruso forma. Ligoninė pradėjo tyrimą.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybės mokslinė patariamoji grupė SAGE (Scientific Advisory Group for Emergencies) pabrėžė šią problemą praėjusį mėnesį.

„Aiškiai matoma, kad per visą spalį ir lapkritį ligoninėse įgytų infekcijų dalis nuolat didėjo“, – pažymėjo pandemijos modeliavimo pogrupis.

REKLAMA

Nacionalinės sveikatos tarnybos atstovas teigė, kad infekcijų, kuriomis užsikrėsta ligoninėse, kiekis dabar sumažėjo iki 7,7 proc. Jis pridūrė: „Infekcijos, sparčiai plintančios visuomenėje, ir perpildytos ligoninės, kurių kai kuriais atvejais daugiau nei pusę lovų užima koronavirusu sergantys pacientai, padidina riziką, todėl svarbiausias tikslas turi būti vėl kontroliuoti užkrato pernešimą.“

Kiti skaičiai parodė, kad vis dar dauguma žmonių, mirštančių nuo koronaviruso, priklauso vyresnio amžiaus grupei.

Jasonas Oke'as iš Oksfordo universiteto medicinos centro nustatė, kad vidutinis amžius žmonių, kurie spalio mėnesį mirė nuo koronaviruso, buvo 82,4. Jo teigimu, niekas beveik nepasikeitė, ir  visos pandemijos metu vidutinis mirštančiujų amžius siekia 82,3. Nuo kovo mėnesio, mirštančių dėl kitų priežasčių vidutinis amžius yra 81,4.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybinio intensyviosios terapijos audito ir tyrimų centro duomenys rodo, kad padidėjo ir pacientų, kuriems reikalinga intensyvi terapija dėl koronaviruso, amžius. Vidutinis tokių pacientų amžius padidėjo nuo 59 m. iki 62 m.

Gydytojas Oke‘as sakė: „Skaičiai rodo, kad jei vyriausybė pasieks tikslą iki vasario vidurio pasiūlyti vakciną visiems vyresniems nei 70 metų, turėtume tikėtis, kad mirštančių žmonių skaičius smarkiai sumažės“. Medicinos tyrimų taryba taip pat patvirtino, kad šansai išgyventi dėl ligos žymiai pagerėjo dėl platesnio gydymo spektro.

Remiantis skaičiavimais, užkrėstų žmonių, kurie miršta, dalis sumažėjo nuo 1,3 iki 0,94 procento.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų