REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Seimą Kėdainių rinkimų apygardoje nesėkmingai kandidatavusi Krikščionių sąjungos atstovė Irena Greičienė taip troško tapti Seimo nare, kad net pažeidė saviizoliaciją.

Į Seimą Kėdainių rinkimų apygardoje nesėkmingai kandidatavusi Krikščionių sąjungos atstovė Irena Greičienė taip troško tapti Seimo nare, kad net pažeidė saviizoliaciją.

REKLAMA

Jai jau skirta bauda už saviizoliacijos pažeidimą dėl to, kad rugsėjo 16 dieną ji dalyvavo LRT studijoje vykusiuose debatuose, nors nuo rugsėjo 14 dienos jai buvo paskirta saviizoliacija. I. Greičienė turėjo kontaktą su koronavirusu sergančiu žmogumi darbe.

Neatsiminė

Tuomet kalbinta politikė nepajėgė atsiminti, nuo kada jai paskirta saviizoliacija. Tačiau patvirtino, kad saviizoliacija – 2 savaičių trukmės, o baigiasi ji rugsėjo 28 dieną.

„Nu, tai ten buvo jau užfiksuota tam centre, nežinau, kuri ten diena parašyta, bet esmė, kad mes turim izoliuotis dar. Izoliuotis turiu iki 28 dienos. Nu kažkur dvi savaitės. Bet sakė gali būti pakeitimai“, – tuomet kalbėjo I. Greičienė.

REKLAMA
REKLAMA

Tai, kad saviizoliacija kandidatei paskirta nuo rugsėjo 14 iki 28 dienos, „Rinkos aikštei“ patvirtino Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.

Skalbė mundurą

Po to, kai „Rinkos aikštėje“ pasirodė informacija apie kandidatės į Seimą padarytą nusižengimą, buvo bandoma situaciją gelbėti kaltinant žurnalistus – esą buvo paskleista tikrovės neatitinkanti informacija. Pati kandidatė tai teigė ir kreipdamasi į Kėdainių krašto gyventojus.

REKLAMA

Tačiau netruko paaiškėti, kad tokią gynybą pasirinkusi I. Greičienė apsimelavo.

Akivaizdu, kad žurnalistai rašė tiesą, o melavo ši kandidatė – ne visų NVSC reikalavimų ir nurodymų krikščioniškas vertybes deklaruojanti politikė laikėsi.

Skyrė baudą

I. Greičienei policija paskyrė baudą už saviizoliacijos pažeidimą. Šį faktą patvirtino pati I. Greičienė, tačiau nei baudos dydžio, nei situacijos įvertinimo ji nesutiko pateikti, teigdama, kad negali kalbėti.

Nors bauda už tokio tipo pažeidimus numatoma nuo 500 iki 1,5 tūkst. eurų, tačiau politikė išsisuko su perpus mažiau paplonėjusia pinigine – jai skirta 250 eurų bauda.

Perpus mažesnė bauda skiriama tokiu atveju, jei asmuo yra baudžiamas pirmą kartą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų