REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentui Gitanui Nausėdai paliko įspūdį kandidatės į žemės ūkio ministrus Dalios Miniataitės ilgametė patirtis žemės ūkio sektoriuje. Tačiau jis pasigenda aiškios jos vizijos svarbiais klausimais. Savo ruožtu kandidatė nesutinka stokojanti aiškių prioritetų.

Prezidentui Gitanui Nausėdai paliko įspūdį kandidatės į žemės ūkio ministrus Dalios Miniataitės ilgametė patirtis žemės ūkio sektoriuje. Tačiau jis pasigenda aiškios jos vizijos svarbiais klausimais. Savo ruožtu kandidatė nesutinka stokojanti aiškių prioritetų.

REKLAMA

Po G. Nausėdos ir D. Miniataitės susitikimo trečiadienį prezidento patarėjas Antanas Bubnelis teigė, kad prezidentas atkreipė dėmesį į tai, kad kandidatė turi ilgametę patirtį žemės ūkio sektoriuje ir yra labai gerai susipažinusi su šio sektoriaus problematika.

„Turi institucinę patirtį iš Žemės ūkio ministerijos, labai gerai pažįsta toje srityje dirbančius žmones. Tai yra jos neabejotini privalumai“, – žurnalistams trečiadienį kalbėjo A. Bubnelis.

Vis dėlto prezidentas pasigedo kandidatės vizijos keliais svarbiais klausimais.

„Nėra iki galo aiškūs prioritetai, kaip spręsti žemės ūkio problematiką. Visų pirma, pasigedo ilgalaikės vizijos, kaip žemės ūkis galėtų būti transformuojamas į aplinkai palankų sektorių, didesnę pridėtinę vertę kuriantį sektorių bei kaip žemės ūkis galėtų labiau prisidėti prie regioninės politikos stiprinimo.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat prezidentas pasigedo aiškesnės vizijos, kaip galėtų būti sprendžiami efektyvumo ir skaidrumo klausimai, susiję su Nacionaline žemės tarnyba“, – sakė A. Bubnelis.

REKLAMA

Komandos dar nesuformavo

Pati D. Miniataitė sakė susitikime su prezidentu aptarusi pirmuosius jos numatomus darbus, kaip žemės ūkio ir maisto sektorius galėtų atrodyti po ketverių metų.

„Kiti darbai yra susiję su veiksmais, kaip mažinti šiltnamio dujų efektą sukeliančių dujų emisiją, ką turime nuveikti, kad klimato kaita būtų neutralizuota“, – žurnalistams trečiadienį sakė D. Miniataitė.

Kandidatė sakė galvojusi, kokia komanda padėtų jai susidoroti su iššūkiais, tačiau dar nekalbėjusi su galimais kandidatais.

„Laukiu paskyrimo, tada, matyt, jau konkrečiai bus galima kalbėtis. Tačiau, manau, kaip ir visada, turėsime svarbią komandos dalį, kuri atsakinga bus už programos rengimą, klimato kaitos reikalavimų įgyvendinimą, pridėtinės vertės kūrimą, rinkų stabilizavimą. Komanda gali būti suformuota iš Žemės ūkio ministerijoje dirbančių kolegų“, – sakė D. Miniataitė.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu su prezidento kritika dėl prioritetų trūkumo D. Miniataitė nebuvo linkusi sutikti.

„Aš savo prioritetus turiu ir įsivaizduoju, kaip dirbčiau darbą, jeigu būčiau paskirta. Kaip ir minėjau, prioritetai yra labai aiškūs – naujas laikotarpis, kur turime parengti programas, tam, kad galėtume 10 metų naudotis Europos Sąjungos parama.

Tai yra dalykai, susiję su aukštesne pridėtine verte, skaitmeninimas yra nemažiau svarbus, trumpų grandinių plėtra ir galimybė užsidirbti ir gauti pajamas smulkiems ūkininkams“, – vardijo kandidatė.

Laukia dar keli susitikimai

G. Nausėda jau susitiko su devyniais kandidatais į ministrus. Antradienį po susitikimo su paskirtąja premjere Ingrida Šimonyte prezidentūra teigė, kad G. Nausėda turi abejonių dėl kai kurių kandidatų, tačiau jų pavardės neįvardytos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Likę pretendentai į ministrus, su kuriais prezidentas dar nesusitiko: Arvydas Anušauskas (Krašto apsaugos ministerija), Agnė Bilotaitė (Vidaus reikalų ministerija), Dainius Kreivys (Energetikos ministerija), Gabrielius Landsbergis (Užsienio reikalų ministerija).

Baigti susitikimus su kandidatais ir paskelbti, kurie iš jų netinkami, prezidentas ketina penktadienį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų