REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Arši kova dėl mirusio verslininko Raimondo Karpavičiaus turtų vėl verda teisme. Užginčyto testamento klausimai už uždarų durų šį ketvirtadienį toliau sprendžiami Vilniaus miesto apylinkės teisme.

Arši kova dėl mirusio verslininko Raimondo Karpavičiaus turtų vėl verda teisme. Užginčyto testamento klausimai už uždarų durų šį ketvirtadienį toliau sprendžiami Vilniaus miesto apylinkės teisme.

REKLAMA

Dėl verslininko palikimo civilinėje byloje susikibo dvi pusės. Testamentą užginčijo pirmoji verslininko žmona Audronė Karpavičienė ir jų bendras sūnus Rokas Karpis. Kitoje barikadų pusėje – antroji verslininko žmona Aistė Karpavičienė bei verslininko brolis Henrikas Karpavičius.

Pagal keletą mėnesių prieš verslininko mirtį pakeistą testamentą, apie 100 mln. eurų vertės turtas lygiomis dalimis buvo padalytas antrajai R. Karpavičiaus žmonai ir jo broliui. Tuo metu pirmajai žmonai ir sūnui, verslininkas nepaliko nė cento.

Šios dienos posėdyje pasirodė tik mirusio verslininko brolis Henrikas Karpavičius. Vyras teigė, kad nors ir neprivalėjo, tačiau atvyko išgirsti, kaip toliau vyks teismo procesas. Mat prieš tai net 3 posėdžiai dėl Covid-19 buvo atšaukti. 

REKLAMA
REKLAMA

Apklaustas liudytojas

Šiandien teisme liudijo R. ir H. Karpavičių draugu prisistatęs vyras, kuris teigė, kad buvo iškviestas į teismą, nes gerai pažinojo Raimondą ir pažįsta Henriką: „Esu jau pensininkas, nebesusijęs su verslu. Nieko įdomaus nepapasakosiu, tiesiog pažinojau Raimondą, o Henrikas yra mano geriausias draugas. Per posėdį man uždavė daug asmeniškų klausimų. Labai išvargino.“

REKLAMA

Verslininko pirmajai žmonai Audronei Karpavičienei bei jos sūnui Rokui Karpiui atstovaujantis advokatas Arturas Jušinskis po posėdžio į bylos detales nesileido, tačiau patvirtino, kad artimiausiuose posėdžiuose numatytos kitų liudininkų apklausos.

Tiesa, kitas posėdis numatytas tik 2021 metų kovo mėnesį. Tad, anot advokato, šios bylos nagrinėjimas dar užtruks.

Testamento klausimas

Anot antrajai verslininko žmonai Aistei Karpavičienei atstovaujančio advokato Kęstučio Švirino artimiausiuose posėdžiuose toliau bus apklausiami liudininkai: „Jeigu kažkas nepasikeis, tai liudytojų apklausos tęsis dar kelis posėdžius. Vėliau parodymus teisme duos ir Aistė Karpavičienė.“

REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas apie viešoje erdvėje pasirodžiusią informaciją dėl dar vieno R. Karpavičiaus sudaryto testamento, K. Švirinas prieš šios dienos posėdį teigė, kad tokio dokumento byloje įsegta šiuo metu nėra.

„Byloje tokio dokumento nėra. Klausimas ar teismas reikalaus tokio dokumento iš notaro, žiūrėsime. Faktas, kad kažkoks testamentas sudarytas yra“, – sakė K. Švirinas.

Sūnus posėdyje nedalyvauja

Advokatas A. Jušinskis naujienų portalui tv3.lt anksčiau pasakojo, kad verslininko sūnaus dalyvavimas posėdžiuose šiuo metu nėra privalomas:

„Šiai dienai nėra nuspręsta, kad jo (R. Karpio – aut. past.) dalyvavimas būtų būtinas. Pakanka to, kad teismo posėdyje dalyvauja atstovas.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A. Jušinskis akcentavo, kad teisme šiuo metu yra ginčijimas 2019 m. kovo 5 d. sudarytas testamentas. Advokatas pridūrė, kad per iki šiol vykusius posėdžius pavyko apklausti nemažai liudytojų:

„Kiekvieno liudytojo parodymai yra ypatingai svarbūs. Mūsų pusei jie buvo naudingi. Struktūriškai, procesas tikrai stipriai pasistūmėjo į priekį. Teismas yra aktyvus. Žinoma, ši byla, jos nagrinėjimas iš esmės užtruks. Nėra abejonių, kad byla galiausia pasieks ir Lietuvos Aukščiausiąjį Teismą.“

Anksčiau advokatas Arturas Jušinskis yra pabrėžęs, kad šio civilinio ginčo objektas – R. Karpavičiaus testamentas ir jo turinys:

„Šiuo metu yra pritaikytos laikinos apsaugos priemonės. R. Karpio iniciatyva tas padaryta. Uždrausta paveldėtojams išduoti liudijimą dėl paveldėjimo teisės.

REKLAMA

Pagal dabartinį testamentą visas turtas paliktas antrai sutuoktinei Aistei ir verslininko broliui lygiomis dalimis. O iš sūnaus atimta paveldėjimo teisė. Taip pat ir buvusiai žmonai nieko nepalikta.

Esmė, kad R. Karpavičiaus testamentas buvo pakeistas. O ankstesnio testamento turinio mes nežinome. Notaras nėra to paviešinęs. 2019 m. kovo 5 d. testamentas buvo pakeistas.“

Naujienų portalas tv3.lt prieš kiek mažiau nei metus rašė, kad 2019 m., rugpjūčio 9-ąją, po sunkios ligos mirė vienas turtingiausių Lietuvos verslininkų 61-erių R. Karpavičius.

Viešai buvo skelbiama, kad uždarosios akcinės bendrovės „Marijampolės pieno konservai“ savininko ir valdybos pirmininko turtas yra vertinamas apie 70-100 mln. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų