REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Koronaviruso rekordas – nustatyta 311 naujų atvejų, patvirtintos 2 mirtys

ligoninėse gydomi 245 žmonės

Per praėjusią parą vėl registruotas rekordinis naujų COVID-19 atvejų skaičius – 311, mirė dar du žmonės, trečiadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Per praėjusią parą vėl registruotas rekordinis naujų COVID-19 atvejų skaičius – 311, mirė dar du žmonės, trečiadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

REKLAMA

Liga iš viso nustatyta 8239 asmenims, tebeserga 4483, pasveiko – 3599.

Nuo COVID-19 iš viso mirė 120 žmonių, dėl kitų priežasčių – 37 užsikrėtusieji.

Izoliacijoje šiuo metu yra 31 tūkst. 859 žmonės.

Nuo birželio 1 dienos Lietuvoje registruoti 359 įvežtiniai atvejai.

Per praėjusią parą ištirta 9617 ėminių dėl įtariamo koronaviruso. Iš viso iki šiol ištirti 915 tūkst. 546 ėminiai.

Lietuvos ligoninėse dėl COVID-19 gydomi 245 žmonės, 21 iš jų – reanimacijoje, trečiadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Šią savaitę, nuo spalio 19 d. iki spalio 25 d. imtinai, Raseinių, Kelmės, Šiaulių, Joniškio, Švenčionių, Plungės, Radviliškio, Skuodo, Kauno, Šilalės, Šakių, Vilniaus ir Trakų rajonų, taip pat Elektrėnų, Druskininkų, Šiaulių, Klaipėdos, Kauno ir Vilniaus miestų gyventojams bus intensyviau atliekami tyrimai dėl koronaviruso (COVID-19). Šiose 19 savivaldybių fiksuojamas didesnis sergamumas negu kitose Lietuvos savivaldybėse.

REKLAMA
REKLAMA

Per vakar parą patvirtintas 1 įvežtinis atvejis iš Lenkijos. 96 asmenų užsikrėtimo aplinkybės, pirminiais duomenimis, nėra žinomos. 44 asmenims atvejai buvo patvirtinti po kontakto su užsikrėtusiuoju, tačiau šie atvejai nėra priskiriami protrūkiams. 

REKLAMA

REKLAMA
REKLAMA

Protrūkiuose patvirtinta 170 atvejų 

Daugiausiai per vakar parą patvirtinta siejami su Blinstrubiškių socialinės globos namais. Šiame protrūkyje per vakar parą patvirtinta 20 atvejų. Su šiuo protrūkiu jau siejama 169 atvejai. 

Naujas protrūkis užfiksuotas įmonėje UAB „Iremas“ Jonavoje. Su šiuo protrūkiu per vakar parą susieta 12 atvejų. 

5 atvejai, patvirtinti per vakar parą, yra siejami su VšĮ Palangos reabilitacijos ligonine. Su šiuo protrūkiu jau siejama 35 atvejai. 

4 atvejai siejami su protrūkiu LSMUL Kauno klinikų Chirurgijos skyriuje. Su šiuo protrūkiu jau siejama 20 atvejų. 

4 atvejai patvirtinti Lenkimų miestelio protrūkyje. Su šiuo protrūkiu jau siejama 13 atvejų. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

VšĮ Respublikinės Šiaulių ligoninės protrūkyje patvirtinti 4 atvejai. 

4 atvejai patvirtinti Plungės lopšelyje-darželyje „Vyturėlis“. 

3 atvejai patvirtinti spalio 10 d. vykusios šventės kavinėje „Pakelės svirnelis“ protrūkyje. Su šiuo protrūkiu jau siejama 10 atvejų. 

3 atvejai siejamai su Klaipėdoje įsikūrusiu LCC Tarptautiniu universitetu. Su šiuo protrūkiu jau siejama 4 atvejai. 

Naujas protrūkis užfiksuotas Šateikiuose 3 balsavimo komisijos nariams. 

3 atvejai, patvirtinti per vakar parą, yra siejami su Plungės senamiesčio mokyklos protrūkiu. Su šiuo protrūkiu jau siejami 24 atvejai. 

Vilniaus Jono Basanavičiaus gimnazijos protrūkyje patvirtinti 3 atvejai. Su šiuo protrūkiu jau siejami 26 atvejai. 

REKLAMA

Lietuvoje – dar dvi mirtys nuo koronaviruso 

NVSC praneša, kad praėjusią parą Lietuvoje, Šiaulių apskrityje, registruotos dvi mirtys nuo koronaviruso. Šiuo metu infekcija yra pasiglemžusi 120 gyvybių. 

Pirmasis mirties atvejis – asmuo priklausė 60-69 metų amžiaus grupei, turėjo gretutinių susirgimų. Koronavirusas asmeniui patvirtintas spalio 5 d. Epidemiologinės diagnostikos metu nustatyta, kad asmuo užsikrėtė nuo sergančio artimojo namų aplinkoje. 

Antrasis mirties atvejis – asmuo priklausė 80-89 metų amžiaus grupei, turėjo gretutinių susirgimų. Koronavirusas asmeniui patvirtintas spalio 15 d. Vertinama, kad asmuo užsikrėtė namų aplinkoje. 

REKLAMA

NVSC informuoja, kad Lietuvoje iš viso patvirtinti 8239 COVID-19 ligos atvejai, tebeserga 4483 asmenys, 3599 – pasveiko. 

Savo ruožtu, visuomenės sveikatos specialistai ragina žmones laikytis visų koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėti asmens apaugos priemones, laikytis fizinės distancijos ir kita.

Vaizdai, kaip atliekamas Covid-19 tyrimas – video reportaže.

Atnaujintos rekomendacijos

SAM primena, kad viešose uždarose vietose, nosį ir burną dengiančių apsaugos priemonių dėvėjimas yra privalomas. Gyventojai raginami kuo dažniau plauti rankas su muilu ir vandeniu, naudoti dezinfekavimo priemones, laikytis kosėjimo, čiaudėjimo etiketo. Labai svarbu rūpintis aplinkos higiena, dažnai vėdinti patalpas, kasdien valyti naudojamus paviršius tiek gyvenamojoje, tiek darbo vietoje. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasireiškus ūminiams viršutinių kvėpavimo takų infekcijos požymiams, būtina likti namuose bei konsultuotis Karštąja koronaviruso linija (tel. 1808), arba susisiekti konsultacijai su savo šeimos gydytoju. Lankantis parduotuvėse, vaistinėse, turguose, kitose viešose atvirose ir uždarose vietose patartina laikytis saugaus, ne mažesnio kaip 2 metrų atstumo nuo kitų žmonių. 

Po artimo sąlyčio su sergančiuoju COVID-19 liga, izoliacija būtina namuose ar kitoje gyvenamojoje vietoje 14 dienų po paskutinės sąlyčio dienos. Izoliavimosi taisyklių privaloma griežtai laikytis visą izoliavimosi laikotarpį. 

Būnant viešose vietose raginama vengti tiesioginio kontakto su žmonėmis, su kuriais įprastai nebendraujama, taip pat, jei įmanoma, rekomenduojama vengti masinių susibūrimų. Prioritetą patariama skirti veikloms atvirose erdvėse. 

REKLAMA

Organizuojant didelę asmeninę šventę, esant galimybei, rekomenduojama ją nukelti. Kitu atveju, patariama apriboti dalyvių skaičių, užtikrinti, kad dalyvaujantiems asmenims nėra pasireiškusių kvėpavimo takų infekcijos požymių. Šventės dalyvių prašoma laikytis kosėjimo bei čiaudėjimo etiketo, rankų higienos bei saugaus atstumo. 

Keliautojams rekomenduojama atidėti nebūtinas vietines bei tarptautines keliones. Rengiantis kelionei, patariama įvertinti COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) epideminę situaciją konkrečioje šalyje, kelionės būtinybę bei galimo karantino (izoliacijos) riziką grįžus į Lietuvą. Kelionės metu raginama vengti kontakto su sergančiais asmenimis, laikytis higienos, vartoti saugų maistą ir vandenį. 

REKLAMA

Sergantieji lėtinėmis ligomis ir vyresni nei 65 metų žmonės yra labiausiai pažeidžiama gyventojų grupė, turinti didelę sunkių komplikacijų riziką užsikrėtus koronavirusu. Šių gyventojų grupių asmenims 

rekomenduojama užtikrinti kuo mažesnį kontaktą su kitais asmenimis, vengti masinio susibūrimo vietų, rūpintis higiena, jei įmanoma, pasinaudoti paslaugomis, kurios teikiamos nuotoliniu būdu. 

Vyresniems nei 6 metų amžiaus asmenims privaloma dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones viešose uždarose vietose (viešajame transporte, parduotuvėse, paslaugų gavimo vietose ir pan.), išskyrus atvejus, kai paslaugos negalima suteikti paslaugos gavėjui būnant su kauke. Kaukės dėvėti nereikia sportuojant sporto klubuose ir lankantis laisvalaikio bei pramogų parkuose, kai paslaugos teikimas dėvint kaukę neįmanomas. Veido kaukių leidžiama nedėvėti neįgalumą turintiems asmenims, kurie dėl savo sveikatos jų dėvėti negali, ar jų dėvėjimas gali pakenkti asmens sveikatai. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Veido kaukes būtina užsidėti taip, kad jos pilnai dengtų burną ir nosį. Dėvint kaukę svarbu neliesti jos rankomis, o ją palietus ar nusiėmus, būtina nusiplauti rankas. Vienkartinių kaukių pakartotinai naudoti negalima, panaudojus – išmesti. 

Įspėjame, jog už šių taisyklių pažeidimą asmenys gali būti traukiami į administracinę atsakomybę, o skiriama bauda gali siekti nuo 500 iki 1000 eurų. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų