REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po rekordiškai daug fiksuotų koronaviruso atvejų savaitgalį toliau nesiliauja viruso protrūkiai. Naujausiais duomenimis, Lietuva jau peržengė raudonąją sergamumo COVID-19 liniją, ypač į viršų sergamumas ypač šovė keliose šalies savivaldybėse.

Po rekordiškai daug fiksuotų koronaviruso atvejų savaitgalį toliau nesiliauja viruso protrūkiai. Naujausiais duomenimis, Lietuva jau peržengė raudonąją sergamumo COVID-19 liniją, ypač į viršų sergamumas ypač šovė keliose šalies savivaldybėse.

REKLAMA

Registrų centro duomenimis, sergamumas koronavavirusu šalyje šiuo metu yra 26,1 atvejų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų. Valstybės, peržengusios 25 susirgimų ribą jau laikomos koronaviruso ir iš jų atvykus būtina saviizoliuotis.

Lyderis – Raseinių rajonas

Didžiausias sergamumas per paskutines dvi savaites yra Raseinių rajone, jis siekia 201,8 atvejų 100 tūkst. gyventojų. Iš per vakar nustatytų 45 atvejų Raseinių rajone vienas atvejis nustatytas Raseinių policijos komisariato darbuotojui. Su šiuo protrūkiu jau yra siejami iš viso 32 atvejai. 

Atvejai taip pat buvo užfiksuoti ir Raseinių savivaldybės administracijos darbuotojams. Iš viso čia jau patvirtinti du atvejai. 

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat užsikrėtė vienas Raseinių ligoninės konsultacinės poliklinikos darbuotojas ir vienas Kauno GMP stoties darbuotojas. 

Protrūkis Radviliškio ligoninėje plečiasi

Nedaug atsilieka Radviliškio rajonas, kur minėtasis sergamumo rodiklis siekia 188,6 atvejų 100 tūkst. gyventojų. Karščiausias taškas savivaldybėje – Radviliškio ligoninė, kur per vakar patvirtinti keturi nauji atvejai dviem pacientams.

REKLAMA

Vienam jų koronavirusinė infekcija patvirtinta po mirties. Asmuo mirė dėl kitų susirgimų. Du atvejai patvirtinti ir šios ligoninės darbuotojams. Su šiuo protrūkiu iš viso jau siejama 67 atvejai.

Nauji atvejai Šiaulių ligoninėje

Toliau rikiuojasi Šiaulių miesto (80,8) ir rajono (45,8) savivaldybės, Kelmės (43,3), Rokiškio (42,8) rajonai. 

Portalas tv3.lt primena, kad antradienį pranešta apie Respublikinėje Šiaulių ligoninėje nustatytus dar 9 teigiamus koronaviruso (COVID-19) atvejus. Taigi, pirminiais duomenimis, šioje įstaigoje jau nustatyta 11 infekcijos atvejų. 

REKLAMA
REKLAMA

Koronavirusas, šiuo metu turimais duomenimis, patvirtintas 4-iems pacientams, 3 darbuotojams, dar 4 atvejai šiuo metu tiriami, informacija tikslinama. 

Respublikinėje Šiaulių ligoninėje dirba NVSC specialistai.

Anksčiau pranešta, kad du atvejai buvo patvirtinti Šiaulių GMP stoties darbuotojams. Vienas atvejis taip pat fiksuotas vienos Šiaulių pramoninių prekių parduotuvės sandėlio darbuotojui. Čia jau užfiksuoti du atvejai. 

Iš viso – 45 nauji atvejai

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras praneša, kad per praėjusią parą Lietuvoje buvo patvirtinti 45 nauji COVID-19 infekcijos atvejai. Atvejai buvo patvirtinti 5 apskrityse: Kauno apskrityje patvirtinta 20 atvejų, Vilniaus – 13 atvejų, Šiaulių – 9, Klaipėdos – 2 atvejai ir 1 Alytaus apskrityje. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš 45 per vakar parą patvirtintų atvejų du yra įvežtiniai. Vienas iš Baltarusijos. Asmuo atvyko į Vilnių. Kitam asmeniui, grįžusiam iš Airijos Respublikos, patvirtinta koronavirusinė infekcija Alytaus mieste. 

Lietuvoje iš viso patvirtinti 3859 COVID-19 ligos atvejai, tebeserga 1529 asmenys, 2225 – pasveiko. Informacija apie ugdymo įstaigas yra atnaujinama čia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų