REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kelmėje sparčiai plintant koronavirusui, specialistai baiminasi didesnio protrūkio. Tačiau šį savaitgalį Kelmėje vyks miesto šventė. Savivaldybė prašo žmonių į šventę registruotis, laikinasis meras tikisi geriausio, o politologai įžvelgia valdžios rinkiminį triuką.

Kelmėje sparčiai plintant koronavirusui, specialistai baiminasi didesnio protrūkio. Tačiau šį savaitgalį Kelmėje vyks miesto šventė. Savivaldybė prašo žmonių į šventę registruotis, laikinasis meras tikisi geriausio, o politologai įžvelgia valdžios rinkiminį triuką.

REKLAMA

Kelmės mieste dar praėjusią savaitę buvo nustatytas koronaviruso atvejis ligoninėje. Virusas jau pasiekė dvi miesto mokyklas, iš viso užsikrėtė per dešimt asmenų.

Dėl nustatytų atvejų nuotoliniu būdu mokosi dalis „Aukuro“ pagrindinės mokyklos mokinių, uždaryta „Kražantės“ progimnazijos valgykla. Tačiau kol baiminamasi didesnio protrūkio Kelmėje, savivaldybė ir Kelmės kultūros centras kviečia gyventojus į miesto šventę.

Šventės atšaukti neplanuoja

Laikinai Kelmės miesto mero pareigas einantis Egidijus Ūksas naujienų portalui tv3.lt sakė, kad epidemiologinė situacija mieste yra žinoma ir stebima, o šventę atšaukti būtų planuojama tik gavus tokį nurodymą.

REKLAMA
REKLAMA

„Sprendimas yra toks, atsižvelgiant į Vyriausybės rekomendacijas. Tai tikimės žmonių sąmoningumo, su apsaugos priemonėm ateiti, atstumo laikytis ir visa kita. Bet, aišku, mes nežinome vakarykštės dienos rezultatų, nes Kelmės rajone turim porą tokių židinių, tai sunku pasakyti“, – naujienų portalui tv3.lt komentuoja E. Ūksas.

REKLAMA

Laikinojo mero E. Ūkso teigimu, šiandien vyko savivaldybės posėdis, kuriame buvo vertinta situacija dėl šventės. Buvo nuspręsta sumažinti renginių sąrašą.

„Mes atsisakėm dalies veiklų, paliekam mugę, amatų demonstravimą ir numatytus koncertus. Dar stadione miesto sporto centras darys demonstracines veiklas. Šiandien pateikė informaciją, kad ten registravosi šimtas žmonių, gal prisiregistruos daugiau“, – komentuoja E. Ūksas.

Portalas tv3.lt primena, kad nuo rugsėjo 1-osios šalyje įsigaliojo reikalavimas visiems kultūros, pramogų bei kitų renginių ir susibūrimų organizatoriams užtikrinti bilietų platinimą ir (arba) renginių dalyvių registravimą elektroniniu būdu.

REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas apie galimą žmonių kiekį šventėje ir kaip reguliuos dalyvių srautus, E. Ūksas atsako nežinantis.

„Jeigu kas pasakytų tokį receptą, būčiau labai laimingas. Nebent perka bilietą žmogus ir su bilietais įleidi. Bet kadangi mugė, šventė, aš neįsivaizduoju, kaip tai padaryti“, – sako laikinasis Kelmės meras.

Mažvydas Jastramskis: politikai nėra linkę erzinti visuomenės

Premjeras Saulius Skvernelis neseniai paskelbė, kad nuo spalio 1-osios Lietuvoje nebebus leidžiami tokio tipo renginiai kaip miesto ir derliaus šventės.

„Itin sunku užtikrinti ir kontroliuoti saugumo reikalavimų laikymąsi. Formaliai jų tarsi laikomasi, bet realiai – nė kiek“, – savo Facebook paskyroje rašė premjeras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai, kad mieste plinta koronavirusas, nuo spalio įsigalioja tokių švenčių draudimas, tačiau Kelmėje miesto šventė vis tiek vyks, politologams panašu į šiokį tokį rinkiminį triuką.

„Gali būti, kad apskritai dabar prieš rinkimus politikai nėra linkę erzinti visuomenės, o rajonų vadovai irgi gali būti įtraukiami į rinkimines strategijas, nes vienmandatėse renkame pusę Seimo“, – naujienų portalui tv3.lt komentavo politologas Mažvydas Jastramskis.

Kelmės miesto šventė tradiciškai vyksta pavasario pabaigoje, tačiau dėl koronaviruso pandemijos, ji buvo nukelta į rudenį.

Šiuo metu Lietuvoje, NVSC duomenimis, yra patvirtinti 3859 koronaviruso atvejai, tebeserga 1529 asmenys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų