REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje tuoj nebeliks valstybės vadovų, į namus važiuojančių ne naujai išasfaltuotais keliais. Premjeras Saulius Skvernelis savo asfaltą jau turi. Dalia Grybauskaitė – taip pat. Tad eilė atėjo ir prezidentui Gitanui Nausėdai. Šiuo metu šalia jo namų kaip tik įnirtingai pluša darbininkai, tad prezidentas jau greitai galės į namus ir iš savo valdų važiuoti nauju, moderniu keliu, o ne trupančiu asfaltu.

Lietuvoje tuoj nebeliks valstybės vadovų, į namus važiuojančių ne naujai išasfaltuotais keliais. Premjeras Saulius Skvernelis savo asfaltą jau turi. Dalia Grybauskaitė – taip pat. Tad eilė atėjo ir prezidentui Gitanui Nausėdai. Šiuo metu šalia jo namų kaip tik įnirtingai pluša darbininkai, tad prezidentas jau greitai galės į namus ir iš savo valdų važiuoti nauju, moderniu keliu, o ne trupančiu asfaltu.

REKLAMA

Už šviežutėlaitį kelią prezidentas turi būti dėkingas ne tik Vilniaus savivaldybei, bet ir Pučkorių varlėms – jos pagaliau jau nebebus traiškomos prezidentinio kortežo ratais.

Prezidentas Gitanas Nausėda važiuoja į darbą su apsaugos palyda. Mašinos linguoja per dulkėtą ir duobėtą Pūčkorių gatvės žvyrkelį, bet jau visai greitai čia sužvilgės naujas prabangus asfaltas.

Kasmet čia žūdavo tūkstančiai varlių, migruojančių per šį kelią link upės neršti. Nors gamtosaugininkai ir vietiniai gyventojai daugybę metų prašė sostinės savivaldybę suremontuoti kelią, o varlėms padaryti užtvaras, niekas negelbėjo. Tačiau situacija čia staiga ėmė keistis, kai Gitanas Nausėda tapo prezidentu. Žmonės pasakoja:

REKLAMA
REKLAMA

„Kiek prašėm, niekas nereagavo, kad mums pataisytų. Buvo tikrai nepatogu, mes čia vos nenusiritome nuo jo žiemą.“

„Varlėms padaryta autostrada, varlės gerai gyvens dabar.“

Kelininkai jau sutvirtino kelio kraštus ir įrengė atitvarus varlėms, į kuriuos jos turėtų atsitrenkti ir nepajėgti užšokti ant kelio dangos. Trys specialios pralaidos įrengtos varliagyviams prašokuoti po kelio danga. Dabar beliko paruošti kelio pagrindą ir nutiesti asfaltą.

REKLAMA

Prezidentūros atstovai skubų šio kelio tiesimą komentuoti atsisako ir kreipia atsakymų ieškoti Vilniaus savivaldybėje. Pastarajai pavaldaus regioninio parko vadovė įtikinėja, esą visiškai atsitiktinai kelią remontuoti susiruošė ir sukrapštė tam per 100 tūkst. eurų tik dabar, kai Gitanas Nausėda tapo šalies vadovu.

„Šiuo atveju, tai tikrai yra maloni staigmena ir visiškas atsitiktinumas. Tos vietos projektavimas, planavimas ir darbų numatymas vyko pastaruosius 7 metus. Tai ilgo proceso rezultatas. Tikrai sutapo, kad darbai prasidėjo“, – pasakoja Regioninio parko direktorė Jolanta Radžiūnienė.

REKLAMA
REKLAMA

Regioninio parko vadovė aiškina, esą šio kelio remontą suplanavo prieš 4 metus, dar 2017 m. o  dabar pagaliau atėjo laikas pradėti darbus, kas esą visiškai atsitiktinai sutapo su Nausėdos prezidentavimu.

Kelio prie namų asfaltavimas su įtakingomis pareigomis sutampa jau ne vienam šalies politikui. Upės gatvės asfaltavimo skandaluose įklimpęs Saulius Skvernelis pasisakyti, ką galvoja apie panašų atvejį šalia Gitano Nausėdos namų, nedrįsta.

„Ką aš galiu pasakyti apie prezidento kelią? Nežinau, ar nutiesė. Jei darysite, tai bus prezidento keliukas“, – teigia premjeras Saulius Skvernelis.

Susisiekimo ministras Narkevičius taip pat skandalingai asfaltuoja daugybę kelių rinkiminėse apygardose, kuriose aktyviai veikia ir gyvena ir jo partiečiai ir kiti politikai, o šiuo atveju ragina gero kelio nepavydėti ir prezidentui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Čia Vilniaus miesto projektas. Žinau, kaip jis daromas ir kada buvo daromas. Tačiau normalia tvarka. Turėtume džiaugtis, jei yra daromi, rekonstruojami keliai, kurortinėse, rekreacinėse teritorijose. Naudojasi ne vienas žmogus“, – kalbėjo susisiekimo ministras Jaroslav Narkevič.

O štai Seimo opozicijos kai kurie atstovai stebisi. Jie aiškina, esą Lietuvoje iki šiol dar veikia sovietiniai viršininkų standartai, kaip gavus įtakingas pareigas pasirūpinti savo gerbūviu mokesčių mokėtojų sąskaita.

„Dirbant banke ir turint kaimynų, galima susimesti. Privačiuose rajonuose mes susimetam, savivaldybė prideda pusę ir išasfaltuoja. Nedaro garbės tokie sprendimai. Suprantu, kodėl reikia tą padaryti – prestižo klausimas, bet kyla ir kitas klausimas, stovi rezidencija. Jau praėjo metai, buvo galima suremontuoti, kaip patinka prezidentui ir antrajai pusei. Ir gyventi ten, kur apsaugai normalu. Tam yra mokesčių mokėtojų išlaikomas pastatas ir nereikėtų asfaltuoti gabaliukų prie premjero, prezidento namo. Premjeras ir prezidentas galėjo gyventi rezidencijoje“, – sako Seimo narys, socialdemokratas Algirdas Sysas.

REKLAMA

Beje, kaip tik šiemet remontuojama ir Batoro gatvė, kuria prezidentas iš namų važinėja į miesto centrą. O kelias yra šalia kadenciją baigusios prezidentės Dalios Grybauskaitės namų. Dar pernai jis buvo žvyruotas ir skendėjo dulkėse. Dabar čia jau žvilga asfaltas, kuris baigiasi kaip tik už buvusios prezidentės sklypo.

Tiesa, pusę jo kainos vietiniai gyventojai kartu su Dalia Grybauskaite žadėjo apsimokėti. O kad už buvusios šalies vadovės sklypo kelio atkarpa neasfaltuota, irgi yra tam tikras privalumas. Nepalanki kelio danga atbaido dalį čia tranzitu galinčių važiuoti vairuotojų ir taip ši vieta lieka daug ramesnė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų