REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Mindaugas Stankūnas teigia, kad socialiniuose tinkluose ir spaudoje vis dažniau pasigirsta lyginimų tarp Lietuvos ir Švedijos taikytų priemonių kovoje su COVID-19. Neretai yra teigiama, kad Švedijos sprendimas pasiteisino. Tačiau profesorius pateikia priešingus rodiklius.

„Palyginau šių šalių pagrindinius epidemiologinius bei makroekonomikos rodiklius. Kol kas žiūrint į šiuos skaičius man scenarijus panašesnis į Salaspilio mūšį.

Tiek mūsų epidemiologinė situacija, tiek ekonomika atrodo geriau. Gal ir negalima Lietuvai skelbti pergalės, bet futbolo terminais Lietuva po pirmo kėlinio „krauna švedams“ 3:0“, – savo feisbuko paskyroje skelbė M. Stankūnas.

Profesorius dar pasisakė apie dažnai garbinamą švedų sąmoningumą ir pabrėžiamą lietuvių neatsakingumą.

„Neva švedai viską suprantą, o lietuviai yra avinų banda, kuriems reikia lazdos. Prisiminkime vieną paprastą dalyką, kad švedams neteko patirti sovietinio rėžimo ir visos tos komunistinės priespaudos, kuri tikrai neigiamai paveikė mūsų visuomenę.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau negaliu atsistebėti kokį progresą Lietuva padarė per paskutinius 30 metų. To negalima nepastebėti. Esu įsitikinęs, kad lietuvaičiai jei būtų norėję, tai būtų ir per Šv. Velykas pas visas gimines aplėkę ir jokie valdžios užtvarai nebūtų sulaikę.

Aišku visokių yra ir visokių bus. Ir tas galioja ir Lietuvai, ir Švedijai, ir mano mylimai Australijai... visur“, – feisbuke rašė M. Stankūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų