REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Už nepažįstamo asmens nužudymą nuteisti Audrius Komisaraitis ir Jonas Čeplauskas niekaip nesusitaiko su paskirtomis įkalinimo bausmėmis. Pirmasis nuteistas 11 metų nelaisvės, o antrasis už grotų praleis pusmečiu ilgiau.

Už nepažįstamo asmens nužudymą nuteisti Audrius Komisaraitis ir Jonas Čeplauskas niekaip nesusitaiko su paskirtomis įkalinimo bausmėmis. Pirmasis nuteistas 11 metų nelaisvės, o antrasis už grotų praleis pusmečiu ilgiau.

REKLAMA

Apeliacinėje instancijoje žudikai visais įmanomais būdais siekė būti išteisinti. Dėl nepažįstamojo mirties iš vieno žudikų pusės net iškelta prielaida, kad nukentėjusysis esą dėl girtumo pats galėjo nukristi ir patirti lemtingus sužalojimus.

Žudikai aiškino, kad pirmosios instancijos teismas neišsiaiškino, kuris iš jų galėjo suduoti lemiamą smūgį. Mat teismo medicinos ekspertas pabrėžė, kad lemiamu tapo vienas smūgis į kairę galvos pusę, o antras sužalojimas, labai tikėtina, kad atsirado nukentėjusiam krentant.

Tad žudikai bandė tokias išvadas pakreipti sau naudinga linkme. Esą iki galo neišsiaiškinta, kas sudavė smūgį. Todėl, anot jų, jei smūgio būta vieno, kodėl dėl žiauraus nusikaltimo nuteisti jie abu?

REKLAMA
REKLAMA

A. Komisaraitis taip pat atkreipė dėmesį, kad iš specialisto išvados matyti, jog asmuo prieš mirtį gausiai vartojo alkoholį – velionio kraujyje rasta 2,60 promilės, o šlapime – net 3,91 promilės etilo alkoholio.

REKLAMA

„Aplinkybes apie besaikį alkoholio vartojimą patvirtino ir vienas liudytojas. Akivaizdu, kad esant taip apsvaigus, yra sunku net judėti, orientuotis aplinkoje. Neginčijamai nustatyta, kad sužalojimai jam padaryti tamsiu paros metu. Todėl visiškai pagrįsta manyti, kad juos asmuo galėjo patirti ir pats krisdamas, praradęs pusiausvyrą ar užkliuvęs.

Tai galėjo atsitikti ir iki susitinkant su manimi ir J. Čeplausku, bet dar labiau tikėtina – po šio susitikimo grįžtant namo. Asmens mirties faktas konstatuotas tik 2017 m. liepos 17 d. 10 val., t. y. praėjus 9 val. nuo teismo nustatyto apytikslio galimo nusikaltimo laiko“, – akcentavo dėl nužudymo nuteistas A. Komisaraitis.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto, Lietuvos apeliacinis teismas nusprendė, kad abiejų nuteistųjų kaltė buvo visiškai įrodyta, todėl nėra pagrindo keisti jiems anksčiau paskirtų įkalinimo bausmių.

Norėjo tik pajuokauti

Jų įvykdyto nusikaltimo aplinkybės pribloškia – šių kauniečių auka tapo nepažįstamas vyras R. M. Norėdami pajuokauti, jie surinko atsitiktinį telefono numerį ir prisiskambino būtent R. M.

Tą naktį toks žaidimas tęsėsi ilgai, kol nebeiškentęs nukentėjusysis pasiūlė susitikti ir išsiaiškinti santykius.

Į susitikimą neįprastomis aplinkybėmis A. Komisaraitis ir J. Čeplauskas atvyko tik iš antro karto. Viename Kauno parkų aukai buvo papurkšta į veidą ašarinėmis dujomis, o vėliau suduoti keli smūgiai į galvos sritį. Jų pakako, kad R. M. mirtų vietoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bylos duomenimis, nusikaltimas įvykdytas 2017 m. liepos 17-ąją, nuo 1.03 val. iki 1.20 val., viename iš Kaune esančių parkų. A. Komisaraitis tyčia dujų balionėliu papurškė R. M. į akis dujų.

Dėl to vyras suklupo bei rankomis užsidengė veidą. Užpuolikai tik to ir telaukė. Jie tyčia bendrais veiksmais kojomis spyrė ne mažiau kaip du kartus nukentėjusiajam į galvą bei ne mažiau kaip vieną kartą į šoną.

Smūgiai nukentėjusiajam sukėlė galvos smegenų traumą. Dėl jų į smegenis išsiliejo kraujas. Sumuštas vyras buvo paliktas mirti tame pačiame parke. Jo gyvybė užgeso liepos 17 d. 10 val., įvykio vietoje.

Maža to, A. Komisaraitis ir J. Čeplauskas apiplėšė sumuštą ir pasipriešinti nebegalintį vyrą.  Apieškoję nukentėjusiojo kelnių kišenes, jie ištraukė bei pagrobė R. M. priklausantį turtą – ne mažiau kaip 15 eurų vertės mobiliojo ryšio telefoną „Nokia“.

REKLAMA

Kaltais prisipažino tik iš dalies

Bylos nagrinėjimo metu A. Komisaraitis kaltu nusikaltimų padarymu prisipažino iš dalies. Jis patvirtino, kad su J. Čeplausku yra pažįstami nuo mažens, o R. M. apskritai nepažinojo.

Tą dieną A. Komisaraitis buvo po naktinės pamainos, tad turėjo keletą laisvų dienų, todėl aplankė draugus. Viešėdamas pas J. Čeplauską ir norėdamas pajuokauti, savo naudojamu telefonu surinko bet kokį numerį ir pasakė atsiliepusiam asmeniui, kad atvežė siuntinį.

Kai paskambino, A. Komisaraitis pradėjo nukentėjusįjį koneveikti keiksmažodžiais, sakė susitinkam, kad duos su keptuve per galvą. Nepažįstamas vyras atsakė, kad susitinkam ir pirmas pokalbis nutrūko, bet A. Komisaraitis tąkart niekur neišėjo.

REKLAMA

Bet savo aukai skambinėjo toliau. Kiek kartų skambino, A. Komisaraitis teisme teigė nepamenantis. Tą vakarą jis buvo blaivus. „Drąsos“ susitikti A. Komisaraitis įgavo, kai namo sugrįžo J. Čeplauskas.

Sutiko netoli prekybos centro

A. Komisaraitis su savimi pasiėmė dujų balionėlį, nes, kaip teigė teisme, nežinojo, su kokia palyda ateis žmogus, kuriam buvo skambinėjama. Kai abu atėjo į parką, jie pamatė, kad kažkas ateina nuo prekybos centro pusės.

Atėjęs žmogus juos užkalbino, todėl jie suprato, kad tai tas pats vyras, su kuriuo jie kalbėjo telefonu. Pokalbis su vyru esą tęsėsi apie 10-15 min., jie kalbėjo gražiai. Bet tada prasidėjo siaubingi dalykai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A. Komisaraičiui pasirodė, kad tas žmogus nori jį pulti, todėl jis papurškė šiam dujų. Tada žmogus užsidengė akis ir suklupo. Tuo pasinaudoję užpuolikai spyrė jam kelis kartus į galvą.

„To negalima net spyriais pavadinti, nes ten buvo tik pastūmimai. Tuo metu, kai spyrė, žmogus užsidengęs akis klūpėjo“, – teisme tvirtino A. Komisaraitis.

Žudikai paėmė iš vyro telefoną. Jie sukurpė tokią savo įvykių versiją: „Abu jį pasodinome, jis tą telefoną padavė, pasakė, kad telefoną galime pasiimti, tik prašė jam grąžinti kortelę. Koks buvo telefonas, nepamena, bet jis nebuvo naujas, suprato, kad telefonas buvo „Nokia“.

Išėmė kortelę, ją įdėjo į ranką, jis ją suspaudė. Žmogus sakė palikti jį ramybėje, pats pareis namo, todėl jį paliko. Nepamena, ar buvo suduota daugiau smūgių. Žmogų paliko sąmoningą, pasodinę ant pievutės parke tarp parduotuvių.“

Iš pradžių buvo suimtas J. Čeplauskas. Netrukus toks pats likimas ištiko ir A. Komisaraitį. Už nužudymą abu jie buvo nuteisti 2019 m. gruodį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų