REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš pradžių žmogžudystė, vėliau kirviu sužalota mažametė podukra, o toliau – smurtas, smurtas ir dar kartą smurtas. Tokia yra 1979 m. gimusio Eugenijaus Košiko kriminalinė biografija.

Iš pradžių žmogžudystė, vėliau kirviu sužalota mažametė podukra, o toliau – smurtas, smurtas ir dar kartą smurtas. Tokia yra 1979 m. gimusio Eugenijaus Košiko kriminalinė biografija.

REKLAMA

Dėl kelių paskutinių smurto atvejų teismas šį sadistą nusprendė nuo visuomenės izoliuoti 10 metų. Net trimis daugiau nei jis šio amžiaus pradžioje buvo gavęs už žmogžudystę.

Nesutikdamas su paskirta įkalinimo bausme, E. Košikas pateikė apeliaciją. Ją išnagrinėjęs teismas nusprendė, kad paskirta bausmė yra pelnyta už tai, ką E. Košikas padarė būdamas laisvėje.

Bandymai pasiteisinti

10 metų sadistas buvo įkalintas dėl sunkaus vieno asmens sveikatos sutrikdymo. Taip pat dėl sunkaus savo artimojo giminaičio ar šeimos nario sveikatos sutrikdymo ir taip pat dėl artimam žmogui sukelto fizinio skausmo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo.

Bylos duomenimis, E. Košikas 2018 m. rugsėjo 8 d., būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, bendrabučio kambaryje, kilus žodiniam konfliktui, panaudojo fizinį smurtą prieš pažįstamą vyrą.

REKLAMA
REKLAMA

Jis sudavė nukentėjusiajam kumščiu smūgį į veidą, po to nukentėjusiajam gulint ant lovos mušė šį kumščiais į veidą, spardė keliais į nukentėjusiojo pilvą, šonus, viso suduodamas ne mažiau šešių smūgių.

REKLAMA

Dėl jo veiksmų asmeniui lūžo dalis šonkaulių, plyšo šlapimo pūslė, padaryta kitų sužalojimų. Jų visumą teismo medicinos ekspertai įvertino kaip sunkų sveikatos sutrikdymą.

Po šio išpuolio E. Košikas dar buvo paliktas laisvėje. Tada savo agresiją jis nukreipė prieš sugyventinę. 2019 m. vasario 11 d., vėl būdamas girtas, bute kilus konfliktui, E. Košikas panaudojo fizinį smurtą prieš savo sugyventinę.

Sadistas moterį tampė už plaukų, numetė ją ant lovos, užgesino degančios cigaretės nuorūką į nukentėjusiosios apatinę lūpą, kelis kartus trenkė jai kumščiais į galvą.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl patirto smurto moteriai į smegenis išsiliejo kraujas, lūžo žandikaulis. Šie veiksmai teisme buvo vertinami kaip sunkus sveikatos sutrikdymas, dėl ko nukentėjusioji buvo sunkiai suluošinta.

Moteris sugyventinio smurtą dar kartą patyrė 2019 m. balandžio 27-ąją. Tada girtas smurtautojas ją užklupo Dzūkų gatvėje, Vilniuje. Vėl įsiplieskė konfliktas. Moteris buvo stumdoma, jai mažiausiai dukart spirta kojomis. Pargriovęs pastarąją ant žemės, E. Košikas moterį tampė už rankų, tokiu būdu nukentėjusiajai buvo sukeltas fizinis skausmas.

Teisme E. Košikas gynėsi, kad sutinka tik dėl tam tikrų smurto epizodų, tačiau šie, anot jo, negalėjo sukelti jo aukoms sunkių pasekmių. Vyras bandė įtikinti teismą, kad, pavyzdžiui, jo sugyventinė pati nusidegino į cigaretę, nes šis konflikto metu rūkė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdamas apie pirmąjį smurto atvejį prieš pažįstamą vyrą su kuriuo ir dar keliais asmenimis tą kartą buvo girtaujama, E. Košikas teigė buvęs išprovokuotas paties nukentėjusiojo. Teisme kaltinamasis pasakojo, kad nukentėjusysis kelis kartus labai nepagarbiai atsiliepė apie nuteistuosius. Pats už grotų prieš tai sėdėjęs E. Košikas esą pratrūko būtent dėl šios priežasties.

Vis dėlto, nei Vilniaus apygardos, nei Lietuvos apeliacinis teismas nepatikėjo tokiais E. Košiko žodžiais. Byloje buvo surinkta pakankamai jo kaltę pagrindžiančių įrodymų.

Ankstesni teistumai

Kriminalinė E. Košiko odisėja prasidėjo dar šio amžiaus pradžioje, kai jam tebuvo 24 metai. Šiaulių apygardos teismas 2003 m. lapkričio 6 d. vyrą nuteisė dėl žmogžudystės. Kaimyną E. Košikas nužudė kilus konfliktui dėl esą pradingusios piniginės. Už šį nusikaltimą jam buvo paskirtas laisvės atėmimas septyneriems metams.

REKLAMA

Atsidūręs laisvėje, E. Košikas į doros kelią nesugrįžo. 2013 m. vyras, apimtas įsiūčio, puolė mažametę podukrą ir sužalojo ją kirviu. Mažametė tąkart atsidūrė ligoninėje, jai nustatytos kelios kirstinės žaizdos galvos srityje. Ant mažametės kūno buvo aptikta ir ankstesnių randų, kad sufleravo, jog smurtą ji buvo patyrusi ir anksčiau.

Už tai E. Košiką Rokiškio rajono apylinkės teismas 2013 m. spalio 17-ąją nuteisė laisvės atėmimu vieneriems metams devyniems mėnesiams. Tiesa, bausmė iškart buvo sumažinta trečdaliu ir paskirtas laisvės atėmimas vieneriems metams bei dviem mėnesiams.

Atlikęs bausmę, E. Košikas sugrįžo dar piktesnis. Rokiškio rajono apylinkės teismas 2015 m. liepos 28 d. dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo E. Košikui buvo paskyręs 1 metų ir 2 mėnesių bausmę, jos vykdymą atidedant dvejiems metams. Vis dėlto, jau 2016 m. rugpjūčio 5 d. bausmės vykdymo atidėjimas buvo panaikintas ir E. Košikas buvo pasiųstas atlikti jam paskirtos laisvės atėmimo bausmės.

Vėl paleistas į laisvę jis toliau darė smurtinius nusikaltimus, tad nieko keisto, kad šįkart jam atseikėta griežtesnė 10 metų įkalinimo bausmė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų