REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

TV3 televizija jau vienuoliktą kartą iš eilės kviečia visus liepos 6 d. giedoti Lietuvos himną – „Tautišką giesmę“. TV3 generalinė direktorė Laura Blaževičiūtė džiaugiasi, kad ši tradicija gyvuoja jau daugiau nei dešimtmetį ir nors šiemet teks laikytis papildomų atsargumo priemonių, tai nesugadins pakilios šventinės nuotaikos.

TV3 televizija jau vienuoliktą kartą iš eilės kviečia visus liepos 6 d. giedoti Lietuvos himną – „Tautišką giesmę“. TV3 generalinė direktorė Laura Blaževičiūtė džiaugiasi, kad ši tradicija gyvuoja jau daugiau nei dešimtmetį ir nors šiemet teks laikytis papildomų atsargumo priemonių, tai nesugadins pakilios šventinės nuotaikos.

REKLAMA

Šiemet „Tautiškos giesmė“ bus giedama populiariausiame Lietuvos kurorte Palangoje. Tiesioginės transliacijos metu nuo Palangos tilto sveikinsis Mindaugas Rainys, Mindaugas Stasiulis ir istorikas Mindaugas Nefas. Koncerte pasirodys ir žinomi šalies atlikėjai bei dainininkai: Žilvinas Žvagulis, Irena Starošaitė, Linas Adomaitis bei daugelis kitų.

TV3 vadovė L. Blaževičiūtė tikina, kad šiais metais giesmės giedojimas dėl koronaviruso pandemijos bus kiek kitoks, atsargesnis, tačiau nuvilnys per visą Lietuvą – nuo Vilniaus iki pajūrio. Be to, ypatingas dėmesys bus skiriamas mūsų himno autoriui Vincui Kudirkai.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš vienuolika metų TV3 televizija inicijavo „Tautiškos giesmės“ giedojimo šventę. Ar šiandien drąsiai galime sakyti, kad visi sukūrėme fenomeną?

REKLAMA

Kartu su visais Lietuvos žmonėmis sukurti tradiciją, kuri gyvuos dešimtmečius, ar net ilgiau, yra nuostabus dalykas. Prieš vienuolika metų sukelta „Tautiškos giesmės“ banga šiandien virto didinga žmonių jūra. Kartais pajuokauju, kad liepos 6 d. 21 val. savo masiškumu greitai nugalės Naujųjų metų vidurnaktį. Tai tik dar vienas įrodymas, kad TV3 žiniasklaidos grupė ir toliau sieks kurti nacionalinius reiškinius arba prisidės prie jų. Labai didžiuojuosi savo šalimi ir jos žmonėmis.

Tautiškos giesmės“ giedojimo „Himno banga“ transliacija vyks iš dviejų vietų Vilniaus ir Palangos?

REKLAMA
REKLAMA

Yra tradicija visiems susirinkti Vinco Kudirkos aikštėje Vilniuje, tačiau šiemet prie sostinės prisijungia ir vasaros sostinė Palanga. Taip norime parodyti himno bangos nuvilnijimą per visą Lietuvą iki pat jūros. Į esamą pandemijos situaciją žiūrime ypač atsakingai, todėl žmonės kviesime į paplūdimį abejose Palangos jūros tilto pusėse, juk labai svarbu laikytis saugaus atstumo. Sakome taip: būkime kartu, bet nesiburkime į minią. Juk Lietuvos pajūris – beveik šimto kilometrų ilgio. Erdvės tikrai visiems pakaks.

NorsTautiška giesmė" giedama devintą vakaro, bet TV3 transliacija visada prasideda pusantros valandos anksčiau. Ko laukti šiemet?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Labai simboliška ir smagu, kad šventinę transliaciją ves net trys Mindaugai. Tai TV3 laidų vedėjai Mindaugas Rainys ir Mindaugas Stasiulis bei istorikas ir pedagogas Mindaugas Nefas. Tačiau turime pasakyti, kad šiemet svarbiausias vardas bus Vincas. Žinoma, kalbu apie „Tautiškos giesmės“ autorių Vincą Kudirką, kuriam skirsime daug dėmesio, o socialiniuose tinkluose žmonės ant savo nuotraukos galės užsidėti šventinį rėmelį „Ačiū, Vincai, už Tautišką giesmę“. Tai šiuolaikiška, bet be galo nuoširdi ir draugiška padėka žmogui, kuris stovėjo prie mūsų tautos atgimimo pradžios.

Koks bus tas išskirtinis dėmesys himno autoriui Vincui Kudirkai?

Yra pastatytas ne vienas paminklas šiam iškiliam žmogui, tačiau šį kartą norime kitaip įprasminti Vinco Kudirkos asmenybę. Norime parodyti jį kaip paprastą žmogų su nepaprastais talentais ir darbais. Rengsime specialius reportažus iš vietų, kuriose jis gyveno ir dirbo. Atskleisime dar negirdėtų ir įdomių faktų apie „Tautišką giesmę“ ir pakviesime į žaidimą „galvOK apie Vincą“. Liepos 6 d. yra Karaliaus Mindaugo karūnavimo, Valstybės diena, todėl stengiamės nepamiršti tų, kurie kūrė, kuria ir kurs mūsų laisvų ir laimingų žmonių karalystę.

REKLAMA

Kadangi tai džiugi diena, daug kam norisi šokti ir dainuoti. Kokie atlikėjai dalyvaus „Tautiškos giesmės“ giedojimo „Himno banga“ šventėje?

Labai džiaugiamės, kad TV3 žiūrovai galės pamatyti ir išgirsti Lina Adomaitį. Jis ne tik dovanos savo dainas, bet ir užves visą Lietuvą dar vienai įspūdingai himno bangai. Nuo pajūrio neatsiejamas ir Irenos Starošaitės bei Žilvino Žvagulio duetas. Nuostabu, kad bus ir mūsų televizijoje gimusi žvaigždė, „X Faktoriaus“ nugalėtoja Milda Martinkėnaitė. Pamatysime ir tuos, kurie himną gieda labai dažnai, tai krepšininkai, broliai Kšištofas ir Darjušas Lavrinovičiai. Gali būti, kad po puikaus dvynių dainavimo muzikiniuose apdovanojimuose M.A.M.A., žiūrovai Palangoje jų nuo scenos irgi nepaleis be smagaus posmo.

REKLAMA

O kur jūs patį tą dieną giedosite „Tautišką giesmę?“

Nėra jokios abejonės, kad būsiu su visais Palangoje prie jūros tilto. Dievinu pajūrį, dievinu geras mintis ir nusiraminimą atnešantį vėją, todėl būsiu su visais, kurie įsiūbuos dar vieną himno bangą. Labai džiaugiuosi, kad TV3 televizija gali prisidėti prie širdis virpinančių jausmų kūrimo. Nuostabu visiems kartu pajausti vienybės ir laisvės šiurpuliukus.

Tautiškos giesmės“ giedojimą ir šventinį koncertą „Himno banga“ stebėkite liepos 6 d., 19.30 per TV3 televiziją ir portale tv3.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų