REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Lampėdžių karjero prakeiksmas: vanduo pasiglemžė perspėjimų nepaisiusio vyro gyvybę (nuotr. Kauno savivaldybės)

Kaune, Lampėdžių karjere tyvuliuojančiame ežere, vos per savaitę nuskendo du vyrai. Paskutinė nelaimė, nutikusi praėjusio antradienio vakare, pasiglemžė 31 metų vyro gyvybę. Ši vieta maudytis yra labai pavojinga, nes gyliai – nenusupėjami.

10

Kaune, Lampėdžių karjere tyvuliuojančiame ežere, vos per savaitę nuskendo du vyrai. Paskutinė nelaimė, nutikusi praėjusio antradienio vakare, pasiglemžė 31 metų vyro gyvybę. Ši vieta maudytis yra labai pavojinga, nes gyliai – nenusupėjami.

REKLAMA

Skubios pagalbos numeriu 21.23 val. pranešta, kad prie irklavimo bazei priklausančių lieptų skęsta vyras. 1989 m. gimusį nelaimėlį dar iki atvykstant ugniagesiams ištraukė nelaimę savo akimis matę žmonės.

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovė Džiuginta Vaitkevičienė pasakojo, kad skendusį vyrą iki atvykstant ugniagesiams bandė gaivinti vietoje buvę žmonės:

„Vyrą ištraukė praeiviai, kurie buvo toje vietoje. Jie bandė jį gaivinti. Atvykę ugniagesiai taip pat darė dirbtinį kvėpavimą. Galiausia, vyras pateko į medikų rankas, bet šiems liko konstatuoti jo mirtį.“

REKLAMA
REKLAMA

Ugniagesių gelbėtojų atstovė paragino žmones būti atsargesniais, nes toje vietoje, kur nėra įrengtas paplūdimys, yra dideli gyliai bei nenuspėjamas dugnas: „Bendras patarimas būtų toks – nemokantys plaukti arba apsvaigę asmenys geriau neikite į vandenį. Ypač ten, kur maudytis yra draudžiama.“

REKLAMA

Ženklas nesustabdė

Lygiai prieš savaitę, birželio 24-ąją, toje pačioje vietoje nuskendo 20 metų užsienio pilietis. Komentuodamas naujausią nelaimę, Kauno savivaldybės Sporto skyriaus vedėjas Mindaugas Šivickas pabrėžė, kad įspėjamieji ženklai draudžiantys maudytis šioje vietoje buvo sudėti iš karto po Joninių, birželio 25-sios:

„Prie lieptelių nuo kranto užlipimo ant jų nėra. Tad poilsiautojai prie jų priplaukia, o toje vietoje ežero gylis siekia 4-7 metrus. Pati mokyklos teritorija taip pat užrakinta, tačiau žmonės vis tiek randa būdų kaip patekti prie vandens, nors oficialus paplūdimys yra vos už kelių šimtų metrų.“

REKLAMA
REKLAMA

M. Šivickas apgailestavo dėl dar vienos netekties bei pareiškė nuoširdžią užuojautą mirusiojo artimiesiems. Kauno savivaldybės atstovas priminė poilsiautojams nepervertinti savo jėgų, maudytis tik oficialiuose paplūdimiuose, saugoti save ir aplinkinius.

Šiame Lampėdžių karjere nuo 2010 metų jau nuskendo 11 žmonių. Jei anksčiau tokios nelaimės įvykdavo kartą per metus ar dvejus, tai šiemet vos per savaitę jau užfiksuoti du tokie atvejai.

Buvo su draugų kompanija

Naujienų portalas tv3.lt prieš savaitę rašė, kad skaudžia nelaime buvo paženklintas draugų iš užsienio šalių ir Lietuvos susibūrimas prie Kaune esančio Lampėdžių ežero. Netoli irklavimo bazės nuskendo jaunas vaikinas. Atvykusiems narams tik po kurio laiko pavyko ištraukti skenduolio kūną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iškart po šios tragedijos prabilta apie nesaugią maudynių vietą, kuri nėra pažymėta jokiais įspėjamaisiais ženklais. Esą ant irklavimo bazei priklausančio liepto, link kurio priėjimą riboja specialiai įrengti metaliniai vartai, dažnai būna gausu poilsiautojų.

Dalis vietinių žino, kad toje vietoje dėl duobėto ir žolėmis apaugusio dugno maudytis yra itin pavojinga. Vis dėlto, į vandenį nuo liepto šokusio užsienio šalies piliečio, tikėtina, dėl tykančio pavojaus niekas neperspėjo. Po šios nelaimės atsirado perspėjamieji užrašai, bet nuo dar vienos nelaimės tai neapsaugojo.

Vieta nėra išskirtinė

Apie poilsį prie Lampėdžių ežero po tragedijos diskutavę internautai kartojo, kad ten nuolat vartojamas alkoholis, todėl nelaimių, tikėtina, nepavyks išvengti ir ateityje.

REKLAMA

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai paneigė tokią informaciją. Anot jų, viešosios tvarkos pažeidimų prie Lampėdžių ežero daug neregistruojama.

Praėjusiais metais buvo pradėti keli ikiteisminiai tyrimai dėl vagysčių. Taip pat buvo nubausta 20-30 vairuotojų dėl ne vietoje paliktų automobilių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų