REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno policijos pareigūnai skelbia apie finansinę aferą, per kurią buvo nuslėptos įspūdingos sumos pinigų. 

Kauno policijos pareigūnai skelbia apie finansinę aferą, per kurią buvo nuslėptos įspūdingos sumos pinigų. 

REKLAMA

Pranešama, kad tyrimas pradėtas dėl viešojo maitinimo paslaugas teikiančios įmonės neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimą bei apgaulingą apskaitos tvarkymą. Pranešta, kad sulaikyti du asmenys. Tyrime figūruoja ir neįvardijama sporto asociacija.

Dėl nusikalstamos veiklos galėjo būti nuslėptos šimtatūkstantinės mokesčių sumos. Kaip skelbia 15min.lt, kratos buvo atliktos „Grill London“ ir kituose tiems patiems savininkams priklausančiuose restoranuose. Net ir viešumoje pasirodžius įmonės pavadinimui, Kauno policijos atstovai tvirtino, kad negali nei paneigti, nei patvirtinti šios informacijos.

Teisėja V. Miceikienė, kalbėdama apie „Grill London“ bylą, teigė, kad asmenys yra sulaikyti, tačiau vardo ir pavardžių neatskleidė. 

REKLAMA
REKLAMA

Be to, Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) įsikūręs restoranas „Grill London“ šiuo metu neveikia.

Ryte surengtoje spaudos konferencijoje plačiau apie šį nusikaltimą papasakojo Kauno apskrities policijai vadovaujantis Elanas Jablonskas ir tyrimą organizuojantis Kauno apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Laimonas Petreikis.

REKLAMA

E. Jablonskas teigė, kad buvo suduotas smūgis šešėlinei ekonomikai: „Tyrimas buvo nukreiptas į tam tikrus asmenis, kurie naudodavosi suteiktos paramos pinigais. Verslas paremdavo, gaudavo atskirą dalį grynais, o asociacijos prezidentas dalį pinigų pasisavindavo.

Pirmadienio rytą buvo vykdoma didelio masto policijos operacija. Dalyvavo apie 130 pareigūnų, penkiose Lietuvos apskrityse. Buvo atlikta daugiau kaip 40 kratų. Šiuo metu sulaikyti du asmenys. Vienas jau suimtas, o dėl kito dar laukiame teismo sprendimo.“

L. Petreikis pridūrė, kad dėl įtariamųjų suėmimo prokurorai kreipėsi antradienį. Vienas įtariamųjų suimtas mėnesiui, nors buvo prašoma trims mėnesiams: „Įtariamieji – asociacijos vadovas ir kitos įmonės vadovas. Asociacija susijusi su sportine veikla, bet tiksliai negalime įvardyti.“

REKLAMA
REKLAMA

Pas vieną įtariamųjų grynais buvo rasta net 800 tūkst. eurų. Šiuo metu policija saugo apie 1 mln. eurų.

„Sulaikyti asmenys gyveno neblogą gyvenimą, bet daugiau detalių pateikti negalime. Pirminiais duomenimis, buvo išvengta apie 200 tūkst. eurų mokesčių. Tačiau tęsiant tyrimą tikėtina, kad ta suma bus gerokai didesnė“, ؘ– pabrėžė prokuroras.

Viešojo maitinimo įstaiga – kur buvo nelegaliai išgryninami pinigai, taip pat galimai mokėti atlyginimai vokeliuose. „Tai yra visiems žinoma viešojo maitinimo įstaiga, kuri veikia visoje Lietuvoje“, – ryte sakė E. Jablonskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų