REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
18
Valdas Sutkus atvežtas į teismą (Fotobankas)

Teismas neleido suimti Sutkaus

Trečiadienį teismas neleido suimti Lietuvos verslo konfederacijos prezidento Valdo Sutkaus.

18

Trečiadienį teismas neleido suimti Lietuvos verslo konfederacijos prezidento Valdo Sutkaus.

REKLAMA

Generalinė prokuratūra trečiadienį kreipėsi į Vilniaus apylinkės teismą dėl pirmadienį sulaikyto Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) prezidento Valdo Sutkaus suėmimo. 

Kaip BNS pranešė teismo atstovė Rimantė Kraulišė, teisme yra gautas prokuratūros prašymas V. Sutkui skirti suėmimą, posėdis vyko trečiadienį 14 valandą.

V. Sutkus buvo sulaikytas ikiteisminiame tyrime dėl įtariamo stambaus masto kyšininkavimo, papirkimo, prekybos poveikiu, turto iššvaistymo ir dokumentų klastojimo.

Specialiųjų tyrimų tarnyba ir Generalinė prokuratūra apie šį ikiteisminį tyrimą pranešė antradienį. Taip pat pranešta apie V. Sutkaus ir Lietuvos bankų asociacijos prezidento Manto Zalatoriaus bei dar keturių „verslo pasaulio“ asmenų sulaikymą, tačiau konkrečiai teisėsauga nenurodė, kokie įtarimai pareikšti sulaikytiesiems.

REKLAMA
REKLAMA

„Asmuo yra laikomas įtariamuoju nuo sulaikymo momento. Nedetalizuojame šiuo metu, kokie įtarimai kuriam asmeniui yra pareikšti“, – BNS patikslino STT atstovė Renata Keblienė.

REKLAMA

Teisėsauga galimus nusikaltimus sieja su neteisėtai vykdoma lobistine veikla ir poveikiu teisėkūros procesams. Teisėsauga teigė besiaiškinanti V. Sutkui priklausančių 400 tūkst. eurų kilmę.

Vaizdo įrašą, kaip paleidžiamas Sutkus, žiūrėkite:

Prokuratūros teigimu, turimi duomenys leidžia įtarti, kad V. Sutkus, vykdydamas savo pareigas LVK ir atstovaudamas jos narių bei kitų verslo subjektų interesams, pasinaudodamas savo užimamomis pareigomis, visuomenine padėtimi, pažintimis, ryšiais ar kita įtaka, galimai gaudavo neteisėtą piniginį atlygį už jo darytą poveikį priimant įvairius verslo subjektams svarbius teisės aktus.

REKLAMA
REKLAMA

M. Zalatorius įtariamas dalyvavęs keliuose nusikalstamos schemos epizoduose. 

Pasak jam atstovaujančio advokato Aido Mažeikos, M. Zalatorius iš sulaikymo buvo paleistas antradienį vakare. Jam pareikšti įtarimai dėl prekybos poveikiu.

Verslo konfederacija: V. Sutkaus sulaikymas – neproporcinga priemonė

Neteisėtu poveikiu teisėkūrai įtariamo Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) prezidento Valdo Sutkaus sulaikymas yra neproporcinga priemonė, sako LVK atstovai.

Anot konfederacijos viceprezidento Andriaus Romanovskio, jos atstovaujamos įmonės yra „sukrėstos antradienio įvykių“, tačiau laikosi pozicijos, kad LVK savo nariams atstovauja teisėtai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Konfederacijos plačiai atstovaujamos įmonės, jų vadovai ir darbuotojai yra sukrėsti antradienio įvykių, kai LVK prezidentas Valdas Sutkus tapo įtariamu galimai netinkama lobistine veikla“, – pranešime sakė A. Romanovskis.

„Tačiau LVK atstovaujantys asmenys tvirtai laikosi pozicijos, kad asociacijos ar konfederacijos atstovauja savo narius ir tai yra teisėta veikla. Juk kiekvienos asociacijos tikslas yra viešo ir savo narių intereso atstovavimas“, – teigė jis.

Anot jo, LVK mano, kad V. Sutkaus sulaikymas – neproporcinga priemonė.

„Remiantis antradienio įvykiais LVK laikosi pozicijos, kad sulaikymas yra neproporcinga prievartos priemonė. Tikimės, kad teisėsauga pateiks labai aiškią informaciją, kas vyksta ir per maksimaliai trumpą laiką pabaigs pradėtą tyrimą“, – sakė A. Romanovskis.

REKLAMA

Pasak viceprezidento, artimiausiu metu ketinama sušaukti LVK prezidiumo posėdį ir spręsti, kaip toliau vystyti verslo atstovavimą ir interesų gynimą.

V. Sutkus bei Lietuvos bankų asociacijos (LBA) prezidentas Mantas Zalatorius buvo sulaikyti antradienį, įtariant, jog jie darė neteisėtą poveikį teisėkūrai. 

Jie sulaikyti Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) ir Generalinei prokuratūrai atliekant tyrimą dėl įtariamo stambaus masto kyšininkavimo, papirkimo, prekybos poveikiu, turto iššvaistymo ir dokumentų klastojimo.

Generalinė prokuratūra trečiadienį kreipėsi į teismą dėl V. Sutkaus suėmimo , tuo metu M. Zalatorius po apklausos antradienį paleistas į laisvę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų