REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ką tik Vilniaus miesto savivaldybė pasigyrė už 302,5 tūkst. eurų nupirkusi 12,1 tūkst. dovanų kortelių, kurios kaip padėka už kovą su koronavirusu turėtų pasiekti sostinės medikus. Nors iniciatyva skirta paminėti ir balandžio pabaigoje minimą medicinos darbuotojų dieną, vienos didžiausių gydymo įstaigų ši dovana iki šiol nepasiekė.

Ką tik Vilniaus miesto savivaldybė pasigyrė už 302,5 tūkst. eurų nupirkusi 12,1 tūkst. dovanų kortelių, kurios kaip padėka už kovą su koronavirusu turėtų pasiekti sostinės medikus. Nors iniciatyva skirta paminėti ir balandžio pabaigoje minimą medicinos darbuotojų dieną, vienos didžiausių gydymo įstaigų ši dovana iki šiol nepasiekė.

REKLAMA

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis prieš kelias dienas BNS teigė, pagal priėmimo-perdavimo aktus medikams šiuo metu išdalinta beveik 15 tūkst. kortelių, t. y. daugiau, nei įrašyta pirkime. Sutartis dėl dovanų kortelių gegužės 14 dieną sudaryta su bendrove „Gera dovana“.

Vis dėlto didžiausios sostinės gydymo įstaigos – VUL Santaros klinikų – medikai teigia jokios dovanos kol kas nesulaukę.

REKLAMA
REKLAMA

Medikai: „Tegu nesigiria anksčiau laiko“  

Į portalą tv3.lt besikreipusi klinikų medikė tikino, kad nė vienas skyriaus, kuriame dirba, darbuotojas minėtos kortelės nėra regėjęs.  

REKLAMA

„Supratome, kad ją visi turėtume gauti ir tikrai tikėjomės. Kažkaip gėda prieš žmones, nes po to galvoja, kad štai vėl medikams pinigų duoda, bet realybė ta, kad mes daug ko nematome ir iki mūsų tai neateina.

Moteris sakė norinti manyti, kad savivaldybė, skirdama tokius pinigus, turėtų gauti ir ataskaitas, kam ir kur jos išdalintos: „Gal jos ir vėluoja, bet tada nereikėtų girtis, kad išdalintos.“

Lietuvos medikų forumo vadovas, Santaros gydytojų sąjungos pirmininkas Valdas Pečeliūnas, paklaustas, ar žadėtos dovanų kortelės pasiekė medikus, tvirtino, kad kalbos apie tai viešoje erdvėje sklando, tačiau daugiau jokios tikslesnės informacijos pats neturintis.

REKLAMA
REKLAMA

„Taip, yra toks pažadas ir darbuotojai jau teiraujasi. Galbūt daugiau replikuojama, pajuokaujama šiuo klausimu. Tačiau, kita vertus, slaugytojų padėjėjams, net ir slaugytojams tai vis tiek aktuali pinigų suma“, – sakė pašnekovas.

Jo manymu, tai – graži iniciatyva, tik galbūt ja vertėtų girtis, kai tikrai būtų įgyvendinta.

„Jei jau pažadėta, tai ir reikėtų realizuoti. Nes tada tai tampa dar vienu eiliniu nusivylimu. Bet, aišku, tikimės, dar išpildys tą pažadą“, – komentavo V. Pečeliūnas.

Savivaldybė: kortelės jau pradėtos dalinti

Paprašyta pakomentuoti situaciją Vilniaus miesto savivaldybė antradienį vakare patikslino, kad dar gegužės pabaigoje Santaros klinikoms perdavusi 6200 dovanų kortelių, kurios jau antradienį pradėtos dalinti klinikos darbuotojams.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Svarbu paminėti, kad Vilniaus medicinos darbuotojų skaičius pateikė pačios įstaigos, o medicinos darbuotojai išties labai palankiai sutiko šią dovaną. Medicinos darbuotojams šiuo metu pagal priėmimo-perdavimo aktus baigiama išdalinti beveik 15 tūkst. kortelių (61 įstaigai, iš jų – 17 savivaldybės pavaldumo, 5 ministerijos pavaldumo ir 39 privačioms įstaigoms).

12 privačių įstaigų išsiųsti derinimui priėmimo perdavimo aktai, kuriuos suderinus artimiausiu metu bus paskirstyta likusios 479 kortelės", – rašoma atsiųstame atsakyme.

Galės panaudoti įvairiose įstaigose

Portalas tv3.lt primena, kad 25 eurų vertės kortelės „Vilnius myli medikus“ įsigytos Lietuvos medicinos darbuotojų dienos, kuri minima balandžio 27-ąją, proga.

REKLAMA

Atsidėkojant už medikų darbą kovojant su koronavirusu, kortelės padovanotos sostinėje dirbantiems gydytojams, slaugytojams, rezidentams, kitiems sveikatos priežiūros specialistams, kurių, anot P. Poderskio, skaičiuojama apie 16 tūkst.

Sostinės savivaldybės administracijos direktorius taip pat teigė, kad dovanų kortele medikai gali pasinaudoti Vilniaus kultūros įstaigose, viešojo maitinimo ir kitose vietose. Kai kurie iš jų dovanas jau panaudojo.

„Tai yra ne tik padėka už sunkų darbą, bet ir laikas poilsiui ar pabuvimui kartu su šeima, taip pat kortelių panaudojimas miesto maitinimo ar kultūros įstaigose bus nedidelė, bet labai reikšminga pagalba sostinės verslo, turizmo, kultūros sektoriams greičiau atsitiesti, grąžinti į miestą gyvybę“, – komentavo P. Poderskis.

Jis taip pat pridūrė, kad medikų skaičius pateikė pačios gydymo įstaigos, o medikai dovaną sutiko palankiai. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų