REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skvernelis: karantiną galima pabaigti, bet tada greičiausiai vėl turėtume protrūkį

antros bangos atveju visos ekonomikos neuždarytų

Premjeras Saulius Skvernelis sako, jog karantiną galima pabaigti nors ir šiandien, tačiau grąžinus gyvenimą į įprastas vėžes, greičiausiai, lauktų naujas koronaviruso protrūkis.

Premjeras Saulius Skvernelis sako, jog karantiną galima pabaigti nors ir šiandien, tačiau grąžinus gyvenimą į įprastas vėžes, greičiausiai, lauktų naujas koronaviruso protrūkis.

REKLAMA

„Taip, mes tą galime padaryti, šiandien pat nutraukti karantiną, tai reiškia, kad grįžtame į kovo 14-15 dienos padėtį, tai reiškia, kad mes nesilaikome socialinio atstumo, nesisaugome, nedėvime kaukių“, – Žinių radijuje ketvirtadienį sakė premjeras.

„Rekomendacijos visos yra labai gerai, bet vėl gi – tai yra masiniai renginiai, kelionės, atvykimas iš užsienio neribojamas. Tai turėtume vėl tą patį, matyt, protrūkį, tiktai klausimas būtų, kaip jis smogtų mums: lengviau, sunkiau“, – kalbėjo jis.

S. Skvernelis sako pasigedęs opozicijos solidarumo siekiant suvaldyti koronaviruso plitimą – ypač pirmosiomis savaitėmis, kai reikėjo priimti sunkius sprendimus.

REKLAMA
REKLAMA

„Iš tiesų paskelbus karantiną, kada mes susidūrėme pirmą kartą su tokia situacija naujųjų laikų istorijoje, kur iš tiesų reikėjo priiminėti sprendimus, tie sprendimai buvo labai sunkūs. Jeigu čia kažkam atrodo, kad mes lengva ranka įvedėme vieną ar kitą priemonę“, – sakė jis.

REKLAMA

„Aš tikėjausi sulaukti iš tos pačios opozicijos lyderių tiesiog ateiti, sakyti – Sauliau, premjere, pamirškime tuos mūsų politikavimus visus, rinkimai dar toli, kuo mes tikrai galima padėti – susitelkti visi kartu, bent porą mėnesių parodykime. Deja, to nebuvo. Vienas reikalavo nepaprastosios padėties įvedimo, blaškėsi, kiti apskritai tylėjo, paskui pradėjo kvestionuoti, torpeduoti...“ – kalbėjo premjeras.

Vyriausybei šią savaitę nusprendus karantiną tęsti toliau, dėl to valdančiuosius kritikavo opozicinės partijos. Liberalai pasiūlė įstatymu įpareigoti Vyriausybę dėl karantino patvirtinimo kreiptis į Seimą, o socialdemokratai ragino karantiną baigti.

REKLAMA
REKLAMA

Kritikai teigia, jog pagrindo karantinui nebeliko, o valdantieji jį naudoja kaip politinę priemonę.

Antros bangos atveju visos ekonomikos neuždarytų

Vyriausybė turi parengtą planą, kaip reikėtų elgtis antros koronaviruso COVID-19 bangos atveju, teigia premjeras Saulius Skvernelis. Pasak jo, tokių griežtų ekonomikos suvaržymo priemonių, kokios buvo pritaikytos įvedus karantiną kovo mėnesį, visoje šalyje taikyti neplanuojama, būtų dirbama su atskirais viruso židiniais.

„Aš manau, kad daug kas elgtųsi šiek tiek kitaip, nes mes turėjome skaudžias pamokas, visa Europa ir pasaulis, dėl valdymo, dėl nustatymo, dėl pačios elgsenos tiek visuomenės, tiek mūsų prevenciškai valdant pandemiją. (...) Būtų kalbama apie atskirus lokalizuotus židinius – miestus, rajonus, galbūt apskritis. Dirbtume su taikiniais, jeigu ten tikrai būtų židinys ir jis plistų, tektų vėl panaudoti maksimalias uždarymo priemones“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė S. Skvernelis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvoje kovo 16 dieną įvedus karantiną, buvo uždaryta dauguma parduotuvių, išskyrus maisto prekių parduotuves ir  vaistines, uždrausti vieši renginiai, apribotas paslaugų teikimas. Lietuvos piliečiams, su nedidelėmis išimtimis, uždrausta išvykti iš šalies, į Lietuvą uždrausta atvykti daugeliui užsieniečių.

Nuo balandžio 4 dienos buvo buvo uždaryta Lietuvos oro erdvė keleiviniams skrydžiams, taip pat uždrausta keleiviams vykti keltais, išskyrus keltą iš Kylio į Klaipėdą.

Nuo balandžio vidurio karantino sąlygos Lietuvoje yra švelninamos, atnaujinta dalis skrydžių, tačiau pats karantinas šiuo metu yra pratęstas iki birželio 16 dienos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų