REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Kai aplinkui knibžda baimę keliantys virusai ir kiti patogenai, ypatingai svarbu rūpintis ne tik savo rankų, kūno, bet ir nosies higiena. Žinoma, asmeninė higiena būtina ne tik epidemijų ir pandemijų laikotarpiu – ji svarbi kiekvieną dieną. 

REKLAMA
REKLAMA

Dauguma mūsų kasdien ir bent porą kartų valomės dantis, tačiau kodėl dažnai ir visai nepelnytai pamirštama nosies higiena? Nosis yra labai svarbus organas, turintis daugybę funkcijų ir dažnas mūsų apie jos gerovę susirūpina tik pajutę pirmuosius slogos ženklus. Vis dėlto nosimi patariama rūpintis kasdien – itin vertingas reguliarus jos plovimas izotoniniu jūros vandeniu, kurio druskų koncentracija pritaikyta fiziologinei nosies gleivinės aplinkai. 

REKLAMA

Nosies gleivinė – jautri ir reikalaujanti daug atidumo

Nosies gleivinė – jautresnė nei mums gali pasirodyti. Kasdien jai tenka didelis krūvis ir „atsakomybės“. Ji svarbi oro išvalymui, sudrėkinimui ir sušildymui – tik tinkamai paruoštas oras turėtų keliauti kvėpavimo sistema ir aprūpinti organizmą deguonimi. Gaila, tačiau nosies gleivinė nuolat žalojama įvairių nepalankių aplinkos veiksnių, pavyzdžiui, pernelyg sauso patalpų oro, užterštame ore esančių dirgiklių, ilgą laiką vartojamų dekongestantų (retas žino, kad per ilgai vartojami cheminės sudėties nosies purškalai ar lašai linkę sukelti medikamentinę slogą). Papildomas krūvis nosies gleivinei tenka tuomet, jei pacientas dirba ar gyvena kenksmingomis sąlygomis, rūko. Vienų asmenų nosies gleivinė jautresnė, kitų – ne tokia jautri, tačiau neabejotina, kad šių dienų pasaulyje šiam svarbiam organui tenka daug išbandymų, apie kuriuos dauguma mūsų net nesusimąsto.

REKLAMA
REKLAMA

Kasdieninis ritualas gali padėti veiksmingiau apsisaugoti nuo viršutinių kvėpavimo takų infekcijų ir alergijų

Reguliarus nosies plovimas izotoniniu jūros vandeniu padeda palaikyti normalias nosies funkcijas ir išvalyti užterštas jos ertmes. Taip nosies gleivinė gali sėkmingiau „rūpintis“ oro sušildymu, išvalymu ir sudrėkinimu. Kasdieninė nosies higiena gali padėti veiksmingiau apsisaugoti nuo virusinių ir bakterinių infekcijų bei įvairių alergijų, mat teisingai ir reguliariai naudojamas izotoninis jūros vanduo padeda išplauti iš nosies ertmių įvairias dulkes, kenksmingas daleles, virusus, bakterijas ir kitus kenksmingus junginius bei patogenus. Reguliariai plaunant nosį palengvėja kvėpavimas, asmuo jaučiasi gaiviau. Kasdieniniam nosies plovimo ritualui rekomenduojama Quixx daily medicinos priemonė. Tai visiškai natūralus būdas pasirūpinti daug išbandymų gaunančia nosies gleivine. Quixx daily sudėtyje nėra jokių vaistinių medžiagų, todėl nekyla grėsmė priprasti ir sulaukti medikamentinės slogos. Tai sterilus ir bekvapis purškalas, drėkinantis nosies gleivinę ir padedantis palaikyti normalias nosies funkcijas. Jis tinkamas ir sutrikus nosies funkcijai, pavyzdžiui, sergant sinusitu, sloga, patiriant įvairiausių alergenų sukeltus simptomus. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jei nosies gleivinės funkcija sutriko, tuomet verta iš karto imtis veiksmų ir pasirūpinti savo sveikata

Jei nosies funkcijos sutriko ir prasidėjo sloga, nemaloniai paraudo ir paburko nosies gleivinė bei paraudo oda aplink nosį, tuomet į organizmo siunčiamus ženklus numoti ranka nereikėtų. Kad kvėpuoti būtų lengviau ir iš nosies greičiau pasišalintų ligos sukėlėjai bei perteklinės gleivės, verta išmėginti hipertoninės koncentracijos jūros vandenį. Jis padeda greičiau atstatyti prarastas nosies funkcijas ir vėl džiaugtis lengvesniu kvėpavimu. Tam puikiai tinkamas jūros vandens purškalas Quixx acute, kuriame druskų koncentracija yra didesnė už fiziologinę nosies gleivinės aplinką. Jo pakuotė puikiai pritaikyta patogiam naudojimui, o viduje esantis sterilus ir bekvapis purškalas padeda kovoti su sloga, sinusitu, šienlige ir kitais nemaloniais sveikatos sutrikimais. Šią natūralią medicinos priemonę galima rasti daugumoje vaistinių ir kitų prekybos vietų. Žinoma, dėl jos ir kitų priemonių ar vaistų vartojimo būtina pasitarti su gydytoju ir (arba) vaistininku. 

Rūpinkimės savimi ir savo nosimi!  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų