REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
17
Vygintas Skaraitis/Fotobankas

Lietuvoje daugelis šeimų turi bent vieną automobilį, be kurio neįsivaizduojamas kasdienis gyvenimas: kelionė į darbą, parduotuvę, vaikų vežimas į darželį ar mokyklą. Tokioms reikmėms lietuviai dažniausiai renkasi „Volkswagen“ markės automobilius. Visgi yra ir tokių, kurie įsigyja išskirtinius automobilių modelius, už kuriuos nepagaili ir 345 tūkst. eurų.

17

Lietuvoje daugelis šeimų turi bent vieną automobilį, be kurio neįsivaizduojamas kasdienis gyvenimas: kelionė į darbą, parduotuvę, vaikų vežimas į darželį ar mokyklą. Tokioms reikmėms lietuviai dažniausiai renkasi „Volkswagen“ markės automobilius. Visgi yra ir tokių, kurie įsigyja išskirtinius automobilių modelius, už kuriuos nepagaili ir 345 tūkst. eurų.

REKLAMA

2019 m. pirmą kartą Lietuvoje įregistruotų lengvųjų automobilių skaičius siekė beveik 237 tūkst. Didžioji jų dalis – naudoti automobiliai (daugiau nei 190 tūkst.). Naujų automobilių skaičius siekė kiek daugiau nei 46 tūkst.

Brangiausiai pirktų automobilių dešimtuke automobilių kainos svyruoja nuo 265 tūkst. iki 345 tūkst. eurų. Remiantis „Regitros“ duomenimis, pirmosiose brangiausių automobilių dešimtuko vietose – „Rolls-Royce“, toliau rikiuojasi „Bentley“ ir „Lamborghini“ automobiliai.

REKLAMA
REKLAMA

REKLAMA

Remiantis tyrimų bendrovės „AutoTyrimai“ pranešimais, 2019 m. Lietuvoje buvo įregistruotas ir prabangus sportinis automobilis „McLaren 600LT“, tačiau jo kaina nėra įvardijama.

Lietuvos kelius užkariauja „Bentley“

2019 m. iš viso įregistruoti 72 įvairūs „Bentley“ automobiliai (16 naudotų ir 56 naujų). 6 iš jų patenka į brangiausių Lietuvos automobilių 2019 m. sąrašą.

Birtų automobilių gamintojas „Bentley Motors“ „Continental GT“ modelio automobilius gamina nuo 2003 m.

Pasak gamintojo pranešimų, 2020 m. pasirodysiantis naujausias „Continental GT“ modelis  turės 4 l ir 460 kW galios variklį. Iki 100 km jis įsibėgės per 3,7 s, o jo maksimalus greitis – 330 km/h.

REKLAMA
REKLAMA

Visureigis deimanto vardu

Remiantis „Regitros“ informacija, 2019 m. Lietuvoje buvo įregistruoti trys itin prabangūs visureigiai „Rolls-Royce Cullinan“. Kiekvieno jų vertė didesnė nei 300 tūkst. eurų.

„Cullinan“ modelio automobilis yra pirmasis keturiais ratais varomas visureigis, kurį pristatė birtų gamintojas „Rolls-Royce“.

Automobilis turi 420 kW galios, 6,5 l darbinio tūrio benzininį variklį. „Cullinan“ maksimalus greitis – 250 km/h.

Šio modelio automobiliai pradėti gaminti 2018 m. Tais pačiais metais „Cullinan“ buvo pristatytas ir Lietuvoje. Klientai jį įsigyti gali nuo 2019 m. pirmojo ketvirčio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Teigiama, kad šis „Rolls-Royce“ automobilis pavadintas kulinano – didžiausio kada nors rasto deimanto vardu.

Pradinė šio automobilio modelio kaina Jungtinės Amerikos Valstijose (JAV) buvo daugmaž 325 tūkst. dolerių (apie 295 tūkst. eurų).

Itališkasis tauras

Remiantis „Regitros“ duomenimis, 2019 m. Lietuvoje įregistruoti du Italijos automobilių gamintojo „Lamborghini“ automobiliai. Vienas jų – visureigis „Urus“, kuris užima penktą vietą brangiausių Lietuvos automobilių 2019 m. sąraše –  už jį sumokėta beveik 290 tūkst. eurų.

„Urus“ modelio koncepcija pristatyta dar 2012 m. Pekino automobilių parodoje, tačiau gamybinė visureigio versija pristatyta 2017 m. gruodį. Visureigis į rinką išleistas 2018 m.

REKLAMA

Keturiais ratais varomas visureigis 100 km/h greitį pasiekia per 3,6 s, o maksimalus jo greitis – 305 km/h.

Teigiama, kad automobilio modelio pavadinimas kilęs iš Uruso, šiuolaikinių naminių galvijų protėvio, mums geriau žinomo kaip tauro.

Gamintojo nurodoma pradinė šio modelio kaina siekia 200 tūkst. dolerių (daugiau nei 180 tūkst. eurų).

Lietuvos keliuose – sportinis akcentas

Praėjusių metų gegužę Lietuvoje įregistruotas Jungtinės Karalystės (JK) prabangių sportinių automobilių gamintojo „McLaren“ automobilis „McLaren LT600“.

Šis modelis turi 3,8 l benzininį variklį, kurio galia 441 kW.  Automobilis pasiekia 100 km/h greitį per daugmaž 2,9 s, o didžiausias išvystomas greitis – 328 km/h.

REKLAMA

„McLaren LT600“ pradėtas gaminti 2018 m. spalį.

Tinklapyje Cnet.com rašoma, kad įsigijusiems šį automobilį suteikiama nemokama dienos pamoka pagal oficialią „McLaren“ treniruočių programą lenktynių trasoje.

Pradinė „McLaren LT600“ kaina – 240 tūkst. JAV dolerių (beveik 218 tūkst. eurų).

Populiariausia markė Lietuvoje – „Volkswagen“

„Regitros“ duomenimis, tarp 2019 m. pirmą kartą įregistruotų lengvųjų automobilių, populiariausi „Volkswagen“ markės automobiliai, jų išvis įregistruota beveik 35 tūkst. (4 tūkst. naujų ir daugiau nei 30 tūkst. naudotų).

Antroje populiariausiųjų vietoje – „BMW“ markės automobiliai, jų įregistruota beveik 20 tūkst., trečioje – „Toyota“ –  18,5 tūkst. Ketvirtojoje populiariausių automobilių sąrašo vietoje – „Fiat“ markės automobiliai. 2019 m. Lietuvoje buvo įregistruota 18,3 tūkst. šios markės automobilių, daugiau nei 17 tūkst. iš jų – nauji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naujų „Fiat“ markės automobilių Lietuvoje įregistruota daugiausia iš visų kitų markių automobilių. „Autobrava Motors“ direktorius Gintas Bliuvas teigia, kad augant vietinei naujų automobilių rinkai, didėja ir pigesnių, praktiškų miesto automobilių paklausa. Šios markės automobilių kiekį Lietuvoje lemia ir bendradarbiavimas su „CityBee“.

REKLAMA

„Didelį kiekį naujų „Fiat“ automobilių registracijų Lietuvoje taip pat lemia ir mūsų sutartos partnerystės su gamintoju sąlygos bei bendradarbiavimas su „CityBee“ visose Baltijos valstybėse. Fiziniai ir juridiniai asmenys Lietuvoje taip pat plačiai naudoja ir „Fiat Professional“ komercinius automobilius“, – pasakoja G. Bliuvas.

Nors naujų „Fiat“ automobilių Lietuvoje jau kuris laikas įregistruojama daugiausia, jie ne visi lieka šalyje. Dalis jų reeksportuojama į kitas valstybes. Kiek tiksliai „Fiat“ markės automobilių lieka Lietuvoje, o kiek jų reeksportuojama – neatskleidžiama – tai komercinė paslaptis.

Tarp populiariausių automobilių markių taip pat patenka „Opel“, „Audi“, „Volvo“, „Ford“, „Mercedes-Benz“ ir „Renault“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų