REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Tortilijų panaudojimo būdai yra labai įvairūs, t.y. nuo kebabų, picų, kesadilijų, įvairių suktinukų ir t.t. Užkeptas tortilijas galite valgyti, kaip karštąjį patiekalą, o atvėsus patiekti, kaip užkandį“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė.

„Tortilijų panaudojimo būdai yra labai įvairūs, t.y. nuo kebabų, picų, kesadilijų, įvairių suktinukų ir t.t. Užkeptas tortilijas galite valgyti, kaip karštąjį patiekalą, o atvėsus patiekti, kaip užkandį“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė.

REKLAMA

Reikės: 6 vnt. apvalių tortilijų (naudojau 25cm skersmens); 300 g kubeliais pjaustytos keptos vištienos; 1 svogūno; 1 raudonosios paprikos; 3 v.š. pomidorų padažo; druskos, maltų juodųjų pipirų; žiupsnelio džiovintų čili paprikų; 250 g tarkuoto fermentinio sūrio.

Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir sudėkite pusžiedžiais pjaustytą svogūną. Kai svogūnas šiek tiek suminkštės, sudėkite smulkiais šiaudeliais pjaustytą papriką ir kepkite tol, kol ji suminkštės. 

Galiausiai dėkite keptą vištieną, pomidorų padažą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, čili paprika, gerai išmaišykite ir trumpai pakepkite.  Įdarą atidėkite į šoną, kad jis šiek tiek pravėstų.

REKLAMA
REKLAMA

Į kiekvieną tortiliją dėkite paruošto įdaro, užberkite šiek tiek sūrio, suvyniokite ir dėkite į kepimo skardą susukimu į apačią, kad kepant neišsivyniotų. Ant viršaus užberkite likusį sūrį. Kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 min., kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus.

REKLAMA

Skanaus!

Triukai:

įdarui naudojau anksčiau keptą vištą. Jei visko nesuvalgote iš karto, tuomet nuimkite mėsą nuo kaulų, supjaustykite ir užšaldykite porcijomis, kurias vėliau galite naudoti apkepams, įdarams, troškiniams, picoms, sumuštiniams ir t.t.;

kad įdarą paskirstytumėte vienodai, pirmiausiai išdėliokite visas tortilijas ir tuomet dėliokite įdarą;

keptą vištieną galite keisti mėgstama mėsa, kaip pvz.: keptu faršu, jautiena, kumpeliu, dešrelėmis ir pan. Arba tiesiog išsikepti šviežiai vištienos krūtinėlės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų