REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Vakar nuo pietų turėjau užsilikusios bulvių košės ir mąsčiau, ką gi čia su ja pagaminti.  Atsiminiau šiuos Audronės kotletus, kuriuos jau buvau gaminusi prieš keletą metų. Tad man labai patiko sunaudoti maisto likučius. Ir pabodę kotletai atrodo daug skaniau“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.

„Vakar nuo pietų turėjau užsilikusios bulvių košės ir mąsčiau, ką gi čia su ja pagaminti.  Atsiminiau šiuos Audronės kotletus, kuriuos jau buvau gaminusi prieš keletą metų. Tad man labai patiko sunaudoti maisto likučius. Ir pabodę kotletai atrodo daug skaniau“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.

REKLAMA

Ingredientai kotletams: 1 kg maltos kiaulienos; 1 kiaušinis; 1 svogūnas; 2 a. š. maltos mėsos prieskonių; Žiupsnelis juodųjų pipirų; Druskos pagal skonį; Pundelis krapų; 50 g sviesto; Bulvių košės pagal poreikį (aš naudojau apie 400 ml).

Į maltą mėsą mušti kiaušinį, sudėti smulkintą svogūną, berti prieskonius. Gerai išmaišyti. Iš mėsos formuoti laivelį. Dėti į skardą išklotą kepimo popieriumi. Ant mėsos „laivelių“ dėti po nedidelį gabalėlį sviesto ant viršaus paskirstyti bulvių košę. Paruoštus kotletukus dėti į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę, kepti apie 30 minučių. Iškepusius kotletus pabarsčiau smulkintais krapais. 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų